Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • november 2013
  M D W D V Z Z
  « okt   dec »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Schrapt Telenet sportzender Eurosport of niet?

Posted by dtvfan op 9 november 2013

EurosportDe afgelopen dagen hebben enkele digitale tv-abonnees van Telenet bij hun aanrekeningen de melding gekregen dat alle Eurosport-zenders vanaf 1 januari niet meer beschikbaar zijn bij de operator. Daarnaast meldt Telenet dat door deze zenderwijziging abonnees het recht hebben om hun abonnementen kosteloos kunnen opzeggen tot en met 28 februari. Als antwoord op de reacties van boze klanten reageert Telenet via Twitter dat de onderhandelingen nog steeds bezig zijn. Dit is opmerkelijk omdat Telenet al communiceert via de aanrekeningen dat Eurosport zal verdwijnen. Mogelijk gaat het over heronderhandelingen die momenteel aan het lopen zijn.

Update 14 november: Telenet heeft laten weten dat de Eurosport-zenders blijven. Telenet en Eurosport hebben namelijk een overeenkomst bereikt. Het is niet duidelijk of Telenet ook dit gaat communiceren aan de abonnees die de melding kregen op hun aanrekeningen.

20 Reacties to “Schrapt Telenet sportzender Eurosport of niet?”

 1. J. said

  Dan mag ik hopen dat Telenet ook met BBC terug gaat onderhandelen! Vanaf 2014 zal BBC namelijk 5 van hun zenders in HD doorgeven. Ik snap echt niet waarom de HD versie & BBC 3&4 geschrapt werd en waarom (als je alles optelt) de HD kanalen bij Telenet verminderd worden…?! Het is verre van logisch! Bekijk het zo; je koopt een nieuwe HDTV en uiteindelijk kan je er alleen optimaal van genieten via Blu-ray of gameconsole. Ik ge op regelmatige basis nr de UK en als je kijkt wat daar mogelijk is, man, man….arm België! Enfin, mss gooit men de kabel ooit wel eens open en kan onze HDTV-set ook via het tv signaal doen waar ie voor gemaakt is ! Mss geloof ik nog in Sinterklaas…;-)

 2. Carl said

  Er is nog geen enkele officiële melding dat BBC One HD, BBC3 en BBC4 geschrapt worden bij Telenet. Het ziet er echter niet goed uit bij Telenet. Na ESPN America en ESPN Classic, TNT HD en TCM (einde 2013) nu mogelijk ook EUROSPORT 1, 2 en HD. Later mogelijk ook FOOD Network,… en ja ook bovenvermelde BBC zenders want deze zitten ook niet meer in Rex of Rio…
  Wat krijgen we in de plaats? Zenders voor anderstaligen in het Arabisch en Hebreeuws en een dom sportkanaal als Fight Network of Trace Sports HD… Wie zit er op deze zenders te wachten?
  Voor de rest worden ze wel duurder… Telenet doe iets of je verliest veel klanten. Bevraag jullie klanten eens wat ze willen.

 3. Kris said

  Als dit gebeurt dat Eurosport en Eurosport2 geschrapt worden, dan vliegt Telenet buiten. Het aanbod wordt wel schraal en zoals Carl reeds schreef, krijgen we enkel domme sportkanalen in de plaats. Zo begint juist nu volgende week het nieuwe Winterseizoen en alle wedstrijden zijn Live te volgen op beiden Eurosporten. Her zenderaanbod wordt erg triestig bij Telenet.

 4. bennyvr said

  Bij Belgacom is het net hetzelfde: goede zenders alsook HD-zenders worden geschrapt uit het aanbod. En wat krijgen we in de plaats? niets anders dan van die pulp-zenders. Of moeten ze daar bezuinigen voor de lonen en de ontslagvergoedingen van de topmannen te kunnen uitbetalen?

 5. J. said

  @Carl, toch wel op de site van Telenet staat letterlijk dat men vanaf 2014 BBC One HD en BBC 3 & 4 niet meer zal doorgegeven. “We hebben er voor gekozen etc. etc…..” Als je overstapt nr Rio ben je ze zowiezo al kwijt. Onbegrijpelijk van Telenet…! Nu dat gezegd zijnde, wat me idd meer zorgen baart is het afbouwen v/d HD kanalen en het uitbreiden van rommel & flut zenders waar niemand nr kijkt…! Als het in dit tempo verdergaat zal Telenet hier een prijs voor betalen! Hun aanbod ( Zenders/Beeldkwaliteit/HD) is niet meer in verhouding met de technische mogelijkheden die vandaag de dag voorhanden zijn! Zeer Spijtige zaak….! Gooi die kabel mr snel open zou ik zeggen !!! Ik ben er helemaal klaar mee.

 6. William said

  Je hebt niet veel keuze, ofwel is het Telenet of Belgacom, en het aanbod is bij beiden even slecht. Dat zenders ermee ophouden ESPN, TCM, TNT ja dan kunnen ze die nu eenmaal niet meer doorgeven. Anderen beginnen dan plots hogere eisen te stellen, logisch want bedrijven zoals Telenet en Belgacom pakken ook graag uit met hun hoge winstcijfers, dat lezen de zenders ook.

 7. Steven said

  Telenet heeft laten weten via twitter dat eurosport gewoon blijft uitzenden en het contract verlengt is

 8. Kris said

  Goed nieuws, Eurosport blijft !!!

 9. Bart said

  Wanneer komt WDR3 en RTPi terug bij Telenet, zijn nochtans niet beschikbaar bij Belgacom TV ?

 10. muckiba said

  bart waar woont de gij

 11. maya said

  Precies alsof Eurosport zo een goede zender is. Grote evenementen als het WK, Olympische spelen enzo zenden ze al jaren niet meer uit

 12. Kris said

  Olympische spelen zenden ze wel nog uit, ook WK niet maar dat zie je wel op je lokale zender. En ik ben grote liefhebber van de Wintersporten en deze worden allemaal Live uitgezonden.
  Eurosport is veel beter dan die zogenaamde sportzender als TraceSport. Deze zender mogen ze gerust verwijderen.

 13. Werner said

  Eurosport is een zender die motorsport tenminste uitzend . Ik ben een motorsport fan en het is moeilijk om in dit land motorsport te volgen , zeker als vier er ook mee stopt . Het is triestig tenzij je van voetbal houd blijf je op je honger zitten .

 14. Willy said

  @Kris,
  Ik ben ook een fervente wintersportliefhebber. Het commentaar op de Duitse zenders is stukken beter dan op Eurosport hoor

 15. Kris said

  @Willy.

  Ja, daar heb je gelijk in, commentaar is beter op de Duitse zenders maar alle wedstrijden worden echter niet uitgezonden op de Duitse zenders. Zo zitten dit weekend de skiers in Amerika en Canada, maar deze wedstrijden zie je alleen op Eurosport.

 16. Geert Devaere said

  Ik zie dat BBC Entertainment en National geographic nergens in rio staan. verdwijnen die dan ook ?

 17. mucteba kara said

  krist waarom kosten de duitse zenders veel geld en ook die van britten en die van nederlandse commerciel zenders
  eurosport is ook duur zender waarom dat en onze eigen vlaamse zenders zijn ook duur hoe zo dat komen

 18. Kris said

  @Geert

  Nee, dat zijn zenders die in het basispakket zitten, dus ze verdwijnen niet.

 19. Monica Dewaet said

  gered , kan ik toch nog de snooker volgen . anders weet ik niet wat ik zou moeten doen

 20. Bart said

  De andere Eurosport-zenders (Eurosport en Eurosport 2) blijven dan wel,
  maar “Eurosport HD” is nog altijd niet beschikbaar in REX en RIO.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: