Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

  • Het archief

  • september 2008
    M D W D V Z Z
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Categoriëen

  • Overname artikels

    Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
    Alvast bedankt.

TéléSat wil op 1 december starten

Posted by dtvfan op 14 september 2008

Kurt Pauwels, algemeen directeur van TV Vlaanderen/Airfield Media, hoopt dat Télésat, de Waalse versie van TV Vlaanderen nog dit jaar te abonneren zal zijn en misschien al op 1 december. Dat meldt Satellite Magazine. Pauwels is de drijvende kracht achter TéléSat, dat op de Belgische luchthaven Zaventem is gevestigd en net als TV Vlaanderen Digitaal valt onder de Airfield Media Group.

De belangrijkste Waalse mediabedrijven, RTBF en RTL TVI, zijn binnengehaald, maar er moet nog vele zaken geregeld worden om echt te kunnen starten. Als 1 december niet lukt, dan hoopt Pauwels op einde dit jaar. De algemeen directeur van Airfield Media zegt dat het wat langer heeft geduurd dan eerst gedacht. In november 2007 is men begonnen met de implementatie van het nieuwe satellietproject.

Pauwels verwacht veel interesse, mede gebaseerd op het feit dat er in Wallonië al veel naar de Franse zenders van Canal+ via de satelliet werd gekeken, iets wat officieel niet meer kan. Ook valt het volgens Pauwels niet geheel uitsluiten dat er ook nog een Franse aanbieder met een satellietpakket gericht op België zal komen, naar het voorbeeld zoals CanalSat dat nu in Zwitserland officieel gaan opstarten. Van dat laatste bedrijf zal TéléSat in ieder geval diverse zenders overnemen zoals de Franse publieke zenders.

Bron : Satellite Magazine en eigen berichtgeving

Sorry, the comment form is closed at this time.