Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2016
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  29  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Kanaal CBBC/BBC Three verdwijnt op 1 maart bij Proximus TV

Posted by dtvfan op 18 februari 2016

BBC ThreeProximus schrapt vanaf 1 maart het kanaal waarop de Britse openbare kinderzender CBBC en jongeren- en entertainmentzender BBC Three te zien is. Dat heeft Proximus aangekondigd op haar forum. BBC Three is sinds 16 februari gestopt met haar uitzendingen via televisie en zendt voortaan online uit via bbc.co.uk/bbcthree en de BBC iPlayer. BBC Three zond uit van 20 uur tot 5 uur (Belgische tijd). Overdag is op het kanaal van BBC Three kinderzender CBBC te zien, dat zich richt op kinderen boven zes jaar. Momenteel is op het tijdslot van BBC Three een promotiekanaal te zien over de omschakeling van BBC Three van tv naar online. Op BBC One en BBC Two zullen nog wel enkele programma’s van BBC Three uitgezonden worden.

Niet alleen BBC Three, maar ook CBBC zal dus vanaf 1 maart niet meer te zien zijn via Proximus TV. In de plaats van CBBC lanceert Proximus dezelfde dag het kinderplatform Wanagogo van Studio 100. Wanagogo beantwoordt volgens Proximus “veel meer aan de noden in Vlaanderen.” Welke zender BBC Three zal vervangen bij de operator is (voorlopig) niet bekend, maar BBC Four en kinderzender CBeebies blijven wel beschikbaar. Telenet bood sinds juli 2015 CBBC, CBeebies, BBC Three en BBC Four niet meer aan. Via de satelliet (Astra 2) kan men naar alle zenders van de BBC gratis kijken.

Advertenties

11 Reacties to “Kanaal CBBC/BBC Three verdwijnt op 1 maart bij Proximus TV”

 1. William said

  Het beste zou zijn om BBC First in de plaats te zetten, maar Proximus kennende zal er wel weer niets in de plaats komen.

 2. Danny said

  Typisch !!! Wel betalen … Maar niks in de plaats .. Triestig In Belgie , ….. K heb mij nog geen seconde beklaagt van mijn schotel antenne… ITV, Channel 4 , Channel 5.. BBC ‘ S enz… GRATIS !!!

 3. BBC Three bestaat sinds deze week niet meer. De BBC heeft beslist (omwille van besparingen) hun derde kanaal enkel nog online aan te bieden. Sommige BBC Three programma’s zullen wel buiten prime time te bekijken zijn op BBC One en BBC Two.

 4. Iets te snel gereageerd, artikel niet gelezen. 😦

 5. Antoon said

  Als ze er geen zender voor in de plaats doen misschien dat ze de BBC one en two in HD gaan uitzenden. Daar loopt PX achter op Telenet

 6. Alexander said

  En BBC 4 dan ook in HD.

 7. Antoon said

  Zit BBC 4 bij PX. Ben deze nog niet tegen gekomen in mijn pakket. Ze moeten naar minder zenders maar meer HD zenders. Maak een mooi pakket van 50 meest bekeken zenders.

 8. Alexander said

  BBC 4 zit in boeket Music & Culture en in Maxi boeket.

 9. Antoon said

  Misschien interessant om dat Maxi boeket te pakken ?

 10. peterke said

  sky one en sky two komt vlaanderen kabel ?
  sky one en sky two via satilliet astra 28 vanuit engeland

 11. @Peterke die 2 zenders komen nooit in belgie op de kabel,zijn comercielle zenders voor de UK en niet voor belgie.
  dus vergeet die zenders maar,je kan ze ook enkel zien via abbonement via SKY Satelliet in belgie dat heel duur is en dan heb je alweer een extra ontvanger voor nodig ook.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: