Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2015
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

BBC First vanaf 4 juni ook in België beschikbaar

Posted by dtvfan op 23 mei 2015

BBC FirstBBC Worldwide lanceert vanaf 4 juni de dramazender BBC First in ons land. Dat heeft de BBC bekend gemaakt in een persbericht. BBC First brengt de hele dag door Britse dramareeksen en is volledig in het Nederlands ondertiteld. De nieuwe zender is in België vanaf 4 juni beschikbaar bij Telenet in het betalende pakket Play More. BBC Worldwide meldt dat BBC First ook later beschikbaar zal zijn bij andere providers, waaronder Proximus, in de Benelux.

Op 4 juni om 9 uur zal BBC First starten in België en brengt series zoals Wolf Hall, Silent Witness (seizoen 18), The Musketeers en Last Tango in Halifax. ‘BBC First is een specifieke zender voor de Benelux die hoogstaande dramareeksen van de BBC en andere toonaangevende Britse producenten aanbiedt zonder onderbrekingen’, meldt BBC Worldwide.

Gabriele Galassi, Head of Benelux, Global Markets bij BBC Worldwide: ‘We weten dat de kijkers in België gek zijn op onze content. Met BBC First kunnen we hun nog meer geven wat ze wensen, zoals lokale premières van de beste Britse dramareeksen.’

CEO van Telenet, John Porter: ‘Telenet is zeer blij de uitstekende dramaseries van BBC First te verwelkomen in ons Play More aanbod. De zender past perfect bij onze doelstelling om de beste premium ervaring aan te bieden aan onze klanten.’

Meer informatie over BBC First en alle series die te zien zijn op de zender kan u vinden op deze link.

Advertenties

10 Reacties to “BBC First vanaf 4 juni ook in België beschikbaar”

 1. Boucquet Marc said

  Alweer betalend geef eens een paar zenders met inhoud,geen turks of een of andere zender waar we geen snars van snappen,doe zo voort ge zult met der tijd wel zien.Geef ons mooie tv zonder spic en spam aan een betaalbare prijs,altijd maar bijbetalen voor iets dat zijn de mensen willen zien dat stopt een keer hoor!

 2. In Australië bestaat deze zender reeds langer bij FoxTel en daar heeft men naast een SD versie ook een HD versie. Hopelijk komt die HD versie hier in de Benelux ook snel beschikbaar.

 3. J. said

  Iedereen inTV-land wil een betaal-model á la Netflix en HBO. Nu komt BBC erbij. Hun iPlayer is gratis voor inwoners v/d U.K. maar daar buiten niet. Dat BBC FIRST bij Telenet in een betaal pakket komt verbaasd me niet. De vraag is echter of dit in HD of SD is. Ik betaal geen 25€ extra per maand hoe goed de content van BBC FIRST ook mag zijn. Telenet kennende zal dit in een SD-variant zijn. Je moet wel goed gek zijn om daarin mee te gaan! Ik blijf het zeggen, de verhoudingen kloppen niet meer. HD is maar met mondjesmaat beschikbaar, de beeldkwaliteit blijft ver ondermaats (Bitrate-Bandbreedte). Alleen hun PR-Dept. blijft roepen hoe fantastisch ze wel niet zijn en hoe goed ze wel bezig zijn. Als je hun verworvenheden wat dichter tegen het licht houd, krijg je een héél ander beeld, maar je moet het willen zien! Laat de letter “L” weg uit Play en Play More…Voilá! Het feit dat er meer zenders in SD dan in HD beschikbaar zijn zegt genoeg! Mss kan men zwart-wit tv terug invoeren als de norm en extra aanrekenen voor kleuren en 16:9 beeld. Mijn overstap nr Satteliet-TV komt steeds dichterbij, ze hebben tijd genoeg gehad! Saluut…!

 4. J. said

  Blijkbaar zal BBC FIRST dus toch in HD worden doorgegeven….(Telenet-Snap). Feit blijft dat er veel zenders verkrijgbaar zijn in HD maar bij Telenet enkel in de SD-variant worden doorgegeven, BBC Two HD, BBC Three HD, BBC Four HD, NPS 1,2,3 HD etc. In het V.K. zijn er verschillende providers zoals Sky bezig met de voorbereiding en uitrol van 4K….Dit jaar nog! Als je natuurlijk je vizier alleen mr op de kerktoren richt kom je nergens en blijf je verstoken van wat er écht beschikbaar is…!

 5. peterke said

  ik vindt leuk op BBC FRIST op telenet
  digitaal tv ik vindt niet leuk op NPS 1,2,3 HD ( beter NPS SD om te blijven )

 6. william said

  Waarom kan dat weer niet gelijk bij Proximus tv?

 7. peter said

  Telenet vergeet er wel bij te vermelden dat BBC3 en BBC4 verdwijnen, wat toch wel een zware teleurstelling is !!!

 8. Noël said

  Dat Telenet vanaf 1 juli stopt met BBC Three en (vooral!) BBC Four is onvergeeflijk! De enige zender (Four, dus) in hun aanbod die de kijkers au serieux neemt en waar je écht wat van opsteekt. Uitleg: de onderhandelingen met de BBC niet overleefd… Gek dat over de prijsstigingen om de haverklap door Telenet niét wordt onderhandeld.

 9. dtvfan said

  Telenet schrapt BBC Three en BBC Four vanaf 1 juli, meer info bij volgend artikel: http://wp.me/pfv5u-2Ya. Reacties zijn welkom.

  Mvg

 10. Mik gadeyne said

  Ook hier vooral frustratie over het verdwijnen van BBC4!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: