Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • november 2014
  M D W D V Z Z
  « Okt   Dec »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet verhoogt prijzen vaste diensten in 2015

Posted by dtvfan op 24 november 2014

TelenetDe prijs van enkele vaste diensten van Telenet zullen op 25 januari 2015 stijgen. Dat meldt Telenet in een persbericht. Zo stijgen onder meer de trio-packs Whop en Whoppa met €2,99 euro per maand, het duo pack Basic Internet met digitale tv met €1,99 euro per maand en het kabelabonnement met 0,65 euro per maand. Ook de huur van de HD Digicorder zal met 0,35 euro per maand stijgen. De tarieven van mobiele telefonie, Rex & Rio, Sporting Telenet, de Telenet Dagpas en alle VOD-diensten blijven dan weer ongewijzigd.

Telenet zal al zijn klanten persoonlijk informeren over de prijsaanpassing per brief of mail. De tariefaanpassing is volgens Telenet nodig “omwille van een aantal gestegen kosten.” Het bedrijf heeft dit jaar sterk geïnvesteerd “in nieuwe technologieën en uitbreiding van de diensten binnen de bestaande productbundels.” Verder sloot Telenet duurdere contracten met de tv-zenders af, waardoor de totale contentkosten met bijna 7% stegen. Op de site www.telenet.be/prijsaanpassing kunnen abonnees via een detailberekening nagaan hoeveel de prijsaanpassing voor hen persoonlijk bedraagt.

Update 1/12: Intussen is er een petitiepagina op Facebook opgestart waarop meer dan 25.000 klanten van Telenet protesteren tegen de prijsverhoging. Telenet meldt in een reactie dat de prijsverhoging zeker zal komen en dat “klanten vrij zijn om te komen en gaan.”

Advertenties

9 Reacties to “Telenet verhoogt prijzen vaste diensten in 2015”

 1. J. said

  Als het in verhouding staat met het aanbod heb ik daar op zich geen probleem mee….
  Maar laat dat nu net hetgene zijn waar je op z’n zachts gezegd over kan discuteren. De kijker blijft verstoken van een uitgebreid aanbod in HD anno 2014….NED 1,2,3/BBC 2,3,4 Etc…
  En dan zwijgen we nog over de bandbreedte en de beeldkwaliteit in HD….! ! ! Als je weet wat er mogelijk is en wat je maar krijgt, staat de geleverde prestatie niet meer in verhouding
  met de prijs !

 2. Kris said

  Dat vind ik ook. Zo werden in September de oude digiboxen/digicorders niet meer ondersteund omdat men de zenders ging doorgeven in HD. We zijn nu eind November en ik zie nog steeds geen nieuwe HD Zenders. Ook verdwijnen er meer zenders dan erbij komen, ze vermelden ook in hun persbericht dat ze duurdere contracten hebben afgesloten met de zenders, integendeel er werden geen nieuwe contracten afgesloten zoals bijvoorbeeld voor WDR, dat nu weg is.

  Klopt helemaal wat je zegt, de geleverde prestatie staat helemaal niet meer in verhouding. Zo zou nu 80% van de zenders moeten doorgegeven worden in HD.

 3. K. said

  En dan zogezegd het goede nieuws over Rex/Rio, geen aanpassing van de prijs, weeral een leugen. Wekrijgen steeds minder zenders voor het zelfde bedrag, onlangs werd LiteTV geschrapt……

 4. Kristof said

  Naar mijn menig is er idd nog te weinig HD aanbod. De NPO zenders, ARD, ZDF, France 2HD zouden toch minimaal aanwezig moeten zijn in het basispakket. Ook wacht ik nog altijd op de mogelijkheid zelf een pakket samen te stellen van bv. 10 (thema)zenders aan +-5 Euro/maand.
  Mijn wens is ook nog altijd Sky News terug te krijgen zoals in de tijd van CanalDigitaal. Enkele zenders uit Oost- en Noord-Europa (RTR, TVP, SVT World,TV Finland…) zouden ook nog altijd mogen.

 5. Guy said

  Ik heb het ook niet moeilijk met de prijsstijging maar dan moet er wel degelijk iets in de plaats komen en dat is inderdaad de beeldkwaliteit in HD die mag verhoogd worden en zeker Npo 1-2-3 in HD doorgeven.
  En ik hoop niet dat we daar nog lang op moeten wachten want anders ben ik het helemaal eens met de andere posters op dit forum.

 6. Kris said

  @Kristof

  Ja, ik ben het helemaal eens met je. Zo had ik vroeger ook SkyNews bij CanalDigitaal, Ik hoop echt dat Telenet deze zender terug in een pakket zet.

  Ook vind ik, zoals je zegt, dat we toch de NPO zenders, ARD, ZDF,…… in HD moeten kunnen ontvangen. Toch nu omdat deze zenders allemaal in HD te ontvangen zijn via satteliet. Ik begrijp Telenet echt niet waarom het zolang duurt.

 7. J. said

  Via deze link kan je nog eens duidelijk zien dat Telenet niet zal ingaan op welke verzuchting dan ook….. http://www.zdnet.be/nieuws/159552/facebookstrijd-en-flauwe-excuses-bij-telenet/

 8. Bart said

  Men zou beter van die gelegenheid gebruik maken het zenderaanbod uit te breiden, dan zou er al wat minder kritiek zijn.
  Bv met WDR3 en RTP int. (is niet beschikbaar bij de belangrijkste concurrentie), TV POLONIA (op dit moment niet beschikbaar in het volledig zendgebied),
  de Nederlandse publieke omroep in HD (NPO1, NPO2 en NPO3), FR2HD, Ushuaïa Tv HD, Nat Geo Wild HD

 9. inne said

  Ik heb Satelliet-tv….betaal bijna niets en ontvang..alles! Satellite tv: meer kanalen, meer keuze! Nu ook in 4K kwaliteit! (UHD)

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: