Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2014
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet maakt eigen tv-reeks en verlengt contract met HBO

Posted by dtvfan op 17 september 2014

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet gaat in samenwerking met het productiehuis deMENSEN een eigen televisiereeks produceren. Dat meldt Telenet vandaag in een persbericht. De nieuwe Vlaamse dramaserie zal “Chaussée d’Amour” heten en de regie is in handen van Nathalie Basteyns. Alle 10 afleveringen zullen in de loop van 2016 tegelijk beschikbaar zijn voor de abonnees van de zenderpakketten Rex en Rio van Telenet, wat een Vlaamse primeur is. De financiering van de reeks komt uit het STAP investeringsprogramma van Telenet. De opnames van “Chaussée d’Amour” starten volgend jaar. Telenet praat ook met enkele tv-zenders om de serie ook op open net uit te zenden.

Daarnaast kondigde Telenet aan dat het exclusiviteitscontract met HBO is verlengd tot 2018. Op die manier blijven de nieuwe seizoenen of series van HBO zo snel mogelijk na uitzending in de Verenigde Staten exclusief bij Rex en Rio van Telenet komen. Momenteel is dat voor sommige afleveringen 7 dagen na uitzending, maar dit wordt binnenkort zelfs 1 dag. Ook series met alle afleveringen en seizoenen zoals “The Sopranos” zijn bij Rex en Rio beschikbaar. De HBO-series zijn beschikbaar op aanvraag en via Yelo op pc en tablet.

Jeroen Bronselaer, VP Product Entertainment: “We merken dat de films en series van HBO zeer gesmaakt worden door onze kijkers. Door de jaren heen is de samenwerking met HBO steeds meer verankerd. De afgelopen drie jaar hadden we al exclusieve rechten van belangrijke HBO series in Vlaanderen. We zijn dan ook zeer verheugd dat we nu nog een extra stap kunnen zetten en ons “home of HBO” mogen noemen. Kijkers kunnen er van op aan de nieuwste afleveringen exclusief en zo snel mogelijk na release in de VS bij Telenet terug te vinden. Daarnaast breiden we ons aanbod uit met volledige seizoenen die onze kijkers in 1 keer kunnen verslinden. We willen hen alle alle keuzemogelijkheden geven en iedereen voor zich laten beslissen waar, hoe en wanneer hij of zij bepaalde series bekijkt.”

Advertenties

2 Reacties to “Telenet maakt eigen tv-reeks en verlengt contract met HBO”

 1. J. said

  Op zich een logische zet van Telenet….Alleen hoor ik van veel mensen ( en heb het zelf ook al gezien) dat de beeldkwaliteit bij Rex & Rio fors te wensen overlaat. Gebrek aan bandbreedte en te lage bitrate’s…?
  Waarom zou je zoveel betalen voor bv. “Game of Thrones” als de magie van HBO verdwijnt door de ondermaatse beeldkwaliteit…? Mpeg2 is stopgezet, en dat zou tot 40% meer bandbreedte opleveren….vraag
  blijft wanneer we er iéts van gaan merken….?

 2. Kristof said

  idd, ik wacht al een tijdje op een uitbreiding van het HD aanbod. Waarom de NPO zenders, ARD, ZDF en France2 niet in HD doorgeven? Dat kan nu toch perfect wanneer de dubbele doorgifte van verschillende zenders stopt. Het zou me ook niet verbazen dat die serie een Free-TV premiere heeft op VIER.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: