Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2014
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet stopt met SD-decoders

Posted by dtvfan op 3 april 2014

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet heeft bekendgemaakt dat het stopt met de ondersteuning van de SD-decoders. Concreet kunnen Telenet-abonnees vanaf 2 september geen live televisie meer kijken en de tv-gids raadplegen via een SD-decoder. Telenet wil zich richten op High Definition (HD) en laat abonnees overschakelen op een HD Digibox of HD Digicorder. Meer en meer zenders zullen volgens Telenet in de toekomst in HD uitzenden en zijn nieuwe televisietoestellen altijd HD ready of full HD. De opnames op de SD Digiboxen of SD Digicorders blijven ook na 1 september te bekijken. Meer informatie over de stopzetting van de ondersteuning kan je vinden op deze link.

Advertenties

8 Reacties to “Telenet stopt met SD-decoders”

 1. Hans said

  kan ik een andere HD decorder ook gebruiken voor Telenet HD tv,nu hebben we een sd digibox en een sd digicorder

 2. J. said

  Eindelijk…! Dan mag ik ook hopen dat de niet HD-varianten van EEN,Canvas,2BE,VTM,Vier,Vijf etc….verdwijnen. Want qua bandbreedte en beeldkwaliteit moet er nog véél verbeteren….!!!
  Het is toch te gek voor woorden dat we in Belgie anno 2014 wat HD betreft verstoken blijven van een aanbod dat de naam waardig is….Ben die Upscale-Pasta grondig beu ! Get On With It.

 3. De Pauw Frank said

  ik heb 2 gekochte ( +- € 100 per stuk) sd digicorders die na + 5 jaar nog perfect werken , nu wordt ik weer VERPLICHT om 2 toestellen te gaan huren, pure afzetterij , dit moest verboden worden en de mensen de keuze geven om aan te kopen.. reken uit : 5 x 12 maanden = 60 x 8 € = 480 € x 2 toestellen = 960 €.. Elk electrisch toestel heeft een wettelijke garantie van 2 jaar., in aankoop zou zo’n flutmaschien ons een fractie kosten van de huurprijs.

 4. Frank, je kan een HD Digicorder ook kopen tegenwoordig…
  Ja kan de HD Digicorder huren voor €8,35 per maand of kopen voor €249,00 éénmalig. Dit staat zo op de Telenet website;(mogelijk ben je verkeerd geinformeerd?)
  De HD Digibox en CI+ module zijn ook te koop.

 5. de pauw frank said

  doet er niet toe, ik HEB 2 perfecte toestellen die waardeloos worden, trouwens € 249 voor een digicorder is er zwaar over, trouwe klanten blijven in de kou staan !

 6. Frank, ik snap je wel hoor, en ik ben het met je eens; maar de reden waarom ze die decoders afschaffen is ook niet onbelangrijk hé. Vooruitgang doet nu eenmaal zeer aan de portefeuille… Maar ze zouden een grote korting moeten geven aan de klanten in uw situatie. (en véél vroeger moeten stoppen hebben met de SD digicorders te verkopen)

 7. de pauw frank said

  Noem me oud oud ( 57) , maar Als men de kleuren tv invoerde bv. is men de zwart wit tv kunnen blijven gebruiken tot ze allemaal stuk waren…..als de kabel werd ingevoerd verdwenen de antennes geleidelijk ….. om maar iets te zeggen. Platendraaiers zijn weer helemaal in enz.

  grtz. Frank.

 8. Jober said

  En hoeveel “oudere” mensen ziin er niet die geen behoefte of middelen hebben aan/voor HD enz..Ze kopen alles op,integan enz..,dan hebben ze vrij spel en dan wordt het je gewoon in de strot geduwd door hun monopolie . En zegge dat er vroeger zoveel tegenstand was tegen de monopolies.En nee ,ik ben absoluut niet tegen vernieuwing en vooruitgang maar het moet redelijk blijven en dat nog ieder voor zichzelf mag uitmaken wat en hoe.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: