Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2014
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  2425262728  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet Digital TV telt 1.491.400 abonnees

Posted by dtvfan op 14 februari 2014

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet heeft gisteren zijn jaarresultaten van 2013 bekendgemaakt. Eind december 2013 telde het interactieve Telenet Digital TV 1.491.400 abonnees. Tijdens het vierde kwartaal kwamen er 24.800 nieuwe Telenet Digital TV-klanten bij. Ongeveer 900 Telenet tv-klanten (zowel analoge als digitale tv-klanten) zegden in het afgelopen vierde kwartaal hun abonnement op. Zo’n 601.100 abonnees keken eind december 2013 analoog. Verder maakte Telenet ook bekend dat er zo’n 205.000 abonnees zijn voor Sporting Telenet (geen extra abonnees in vierde kwartaal) en 67.000 abonnees voor de betalende zenderpakketten Rex en Rio.

Daarnaast bevestigde Telenet gisteren de interesse in een instap in De Vijver Media (holding achter de tv-zenders VIER en VIJF). Mocht dit niet doorgaan wil Telenet graag een eigen niet-exclusieve zender oprichten. Ten slotte heeft Telenet een nieuw akkoord met de VRT waardoor abonnees later dit jaar de programma’s van Eén, Canvas, Ketnet en OP12 tot zeven dagen terug kunnen opvragen en eerdere gemaakte opnames (her)bekijken op een tweede scherm zoals pc, tablet en smartphone. Momenteel lopen er ook gesprekken met Medialaan (vtm, 2BE en Vitaya).

Advertenties

Eén reactie to “Telenet Digital TV telt 1.491.400 abonnees”

 1. quakesos1 said

  Ik denk goede resultaten maar de nieuwe beheersovereenkomst met de VRT (nota Bene een Openbae Zender die betaald wordt met belastingsgeld) zal in de toekomst zwaar moeten betaald worden door hun klanten. Zo zegt John Porter CEO van Telenet zelf over het akkoord over “uitgesteld kijken” : “Bij mijn weten betaald er geen enkele distributeur in Europa meer aan een zender” Die quote kan tellen, te meer omdat dit een ABSURDE situatie is. Tenslotte betaald elke Telenet abonnee “auteursrechten” voor elk programma dat hij ontvangt. Die nieuwe dienst zal gezien de kostprijs zeker aangerekend worden aan de abonnees. Men moet weten dat Ingrid Lieten op op 19 juli 2013 iets nieuws uitgevonden heeft: signaalintegriteit. Als je iets meer wil doen dan live kijken naar een programma is een distributeur (zoals Telenet) VERPLICHT om daarover een akkoord te sluiten met de zenders (uiteraard tegen betaling). Tegelijkertijd pesten ze een product zoals Bhaalu (dat perfect wettelijk is omdat er een wettelijk recht op een thuiskopie bestaat) uit de markt door een onzekerheid te creëren. Als klant van Telenet sta ik op mijn recht om ELK programma op te nemen waarvoor ik auteursrechten betaal. Ingrid Lieten en de Vlaamse regering heeft met de aanpassing van het Mediadecreet in juli 2013 ALLEEN de Vlaamse Zenders bevoordeeld en heeft de reeds fors betalende abonnee van Telenet gewoon beroofd van nog meer centen (tenzij U geloofd dat Telenet de dure grap van de eigen winst gaat afromen). Enfin, ik pik het niet meer en ben een petitieactie gestart op Change.org / recent. Ik eis dat wij als Vlaamse TV kijkers niet alleen plichten hebben maar ook rechten, rechten die nu totaal ontbreken. Op een week tijd heb ik enkele analyses neergeschreven over die bewuste wetsaanpassing en over nog andere consument onvriendelijke structuren die er over waken dat wij als kijker het zwaar te verduren krijgen. Mijn blog staat op vlaamsemedia.blogspot.be Hopelijk wordt deze reactie niet verwijderd want mijn actie wordt tot dusverre doodgezwegen door de volledige Vlaamse Pers – Reden: alle van het nieuwe decreet profiterende Media groepen bezitten alle Nationale en Regionale zenders, alle kranten en quasi alle tijdschriften.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: