Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2014
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  2425262728  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

MP & Silva verwerft Belgische voetbalrechten

Posted by dtvfan op 13 februari 2014

VoetbalDe uitzendrechten van de Jupiler Pro League gaan voor de komende zes seizoenen naar de Italiaanse mediagroep MP & Silva. Telenet is de verliezer en grijpt naast de voetbalrechten. Dat is de beslissing van de Pro League na een marathonvergadering van 7 uur. Alle clubs, buiten Standard, aanvaarden het voorstel van MP & Silva, dat minstens 55 miljoen euro per jaar belooft aan de eersteklassers. MP & Silva koopt wereldwijd tv-rechten van voetbalcompetities, zoals de Premier League en Serie A, op om ze later door te verkopen. Dit zal ook in België gebeuren via de gekende tender-procedure. De geïnteresseerde providers, zoals Telenet, Belgacom en VOO, kunnen dan bieden op verschillende loten (1, 2 en 3) die exclusieve en niet-exclusieve live-rechten bevatten. MP & Silva zal een adviserende rol opnemen en het Belgisch voetbal ook in het buitenland verkopen. Wanneer er veel buitenlandse geïnteresseerde operatoren zijn, kan het geld voor de Belgische clubs oplopen tot 70 miljoen euro per jaar.

Concreet zal er voor de kijkers weinig veranderen en kan overstappen naar een andere provider voor de rechtstreekse wedstrijden nog altijd nodig zijn. Ook de samenvattingen op open net, nu nog in handen van vtm, zullen gegeven worden aan de hoogste bieder. De clubs zeggen dat het extra geld wel ten goede komt van de kwaliteit van het voetbal en het internationaal imago van het Belgisch voetbal. Telenet en Belgacom melden intussen dat het te vroeg is om te reageren. John Porter, CEO van Telenet, zei vanmorgen in een interview met De Standaard dat hij tegen een samenwerking is met MP & Silva. “Wij zullen geen zaken doen met hen”, zei hij. Het is afwachten wie de uitzendrechten zal krijgen uiteindelijk en welke decoder nodig zal zijn om de Jupiler Pro League live te kunnen bekijken.

Advertenties

Eén reactie to “MP & Silva verwerft Belgische voetbalrechten”

 1. William said

  Hopelijk houd Telenet woord en doen ze geen zaken met hun, ook Belgacom en alle anderen moeten niet gaan bieden. Blijven ze lekker zitten met hun voetbalrechten en brengt het voor MP & Silva niets op.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: