Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • januari 2014
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom voorstander joint-venture Telenet en Pro League

Posted by dtvfan op 30 januari 2014

VoetbalBelgacom steunt het voorstel van Telenet voor het jointventure project tussen de Pro League en Telenet voor eigen voetbalzender. Dat heeft Belgacom vandaag bekendgemaakt in een persbericht. “Het is de wens van Belgacom dat elke supporter toegang kan krijgen tot alle wedstrijden en magazines, ongeacht zijn operator. Belgacom pleit voor een niet-exclusief model, om alle voetbalfans de eerste klasse op hun televisie te laten bekijken, ongeacht de operator. Om dit ‘voetbal voor iedereen’ concreet te maken, wenst Belgacom nu deel te nemen aan deze joint venture die de Pro League en Telenet in het vooruitzicht stellen”, meldt Belgacom. Verder zegt Belgacom in het persbericht dat het de neutraliteit van het voetbalaanbod wil waarborgen en het voetbal betaalbaar moet zijn voor de kijkers.

Daarnaast raakte vandaag ook bekend dat Telenet de druk wil opvoeren bij de Pro League om een beslissing te maken over de toekenning van de voetbalrechten. Telenet zegt tegen Het Nieuwsblad dat er de komende dagen eindelijk een beslissing moet komen. Ook wil Telenet een bonussysteem invoeren waarbij de winst verhoogt als het aantal kijkers stijgt. De vergadering met de clubs over een beslissing werd vorige week uitgesteld en het is niet duidelijk wanneer de knoop wordt doorgehakt.

Update: Telenet is niet tevreden dat Belgacom wil meedoen met de joint-venture. Daarnaast moet Telenet en Pro League de joint-venture voorleggen aan de Belgische Mededingingsautoriteit, waardoor het langer zal duren om de zender te kunnen opstarten.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: