Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • december 2013
  M D W D V Z Z
  « Nov   Jan »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Zenderwijzigingen in december bij Telenet

Posted by dtvfan op 11 december 2013

Digitale tvVanaf 22 december start op kanaal 22 van Telenet Digital TV de nieuwe Vlaamse zender PlattelandsTV. Deze zender van productiehuis NTV zendt de hele dag programma’s uit over het platteland in vier thema’s: “Boerenstebuiten” (land- en tuinbouw), “HippoTV” (paardensport, fokkerij en recreatie), “Jacht & Visvangst” (jagen en vissen) en “Countrylife” (streekproducten, lifestyle en natuurbeleving). Alle programma’s zullen pas vanaf 5 januari worden uitgezonden. Dieter Vandepitte en Zsofi Horvath zijn de presentatoren van PlattelandsTV.

Verder zal bij Telenet vanaf 14 december sportzender Sport10 een kanaal delen met Stories. De sportuitzendingen zullen vanaf zaterdag te zien zijn op het kanaal van Stories (kanaal 40). Hierdoor verdwijnen de aparte kanalen van Sport10 en Sport10 HD. Daarnaast start op 24 december de nieuwe Vlaamse zender JUST die een mix wil uitzenden van muziek, entertainment, kinderprogramma’s en avontuur. Erika Van Tielen, Belle Perez, Jelle van Dael en Nina De Man zijn enkele van de gezichten op de zender. JUST vervangt op kanaal 41 mannenzender Life!TV, die vorige maand al gestopt is met uitzenden.

Advertenties

16 Reacties to “Zenderwijzigingen in december bij Telenet”

 1. J. said

  Dit geloof je toch niet……Wéér een zender waar niemand op zit te wachten! Je zou haast gaan geloven dat men bij Telenet de oorlog heeft verklaard aan Kwaliteitszenders met de grote “K”….! En hoe zit het met het HD-aanbod…?( Ned 1,2,3,in HD?) BBC geeft sinds 10/12/2013 5 kanalen in HD door! Met héél veel duwen en trekken haal je mss 15 zenders in HD met een bandbreedte die op z’n zachts gezegd voor verbetering vatbaar is. Al zou ik willen opteren voor méér HD, Telenet biedt deze mogelijkheid zelfs niet aan….!!! Ik geef ze nog tot ergens half 2014 en zal dan met veel plezier een Sat. plaatsen…!

 2. Kris said

  @J Ja, ik geef je groot gelijk. In deze tijd waar alle zenders in HD uitzenden, is het aanbod erg pover bij Telenet. En ook altijd die prutszenders toevoegen, triestig is dat. Graag WDR terug !!!!

 3. Alexander said

  Ik geef J groot gelijk, men zou beter de Nederlandse zenders in HD doorgeven inplaats van ons op te zadelen met die prulzenders.

 4. Tom said

  Ik ben onlangs verhuis en moet daardoor m’n schotelantenne missen en zit nu met Telenet. Er zijn heel wat leuke zenders die ik echt mis nu. Ik denk dan vooral aan het aanbod van Freesat (ITV, Channel4, Channel5,… ) en de BBC. Ook de Duitstalige zenders zoals ORF2 Europe en Servus TV HD zijn pareltjes die heel wat mooie programma’s uitzenden.

  Onbegrijpelijk is dat er nog altijd geen Nederland 1,2,3 in HD is terwijl dat dat in NL (en op TVV) al lang beschikbaar is. ARD en ZDF zijn ook al lang in HD beschikbaar, waarom vervangt TN niet al die SD zenders van de verschillende PO van Europa in HD?

  Zou toch een mooi lijstje zijn:
  NPO1 HD
  NPO2 HD
  NPO3 HD
  ARD HD
  ZDF HD
  France 2 HD
  France 3 HD
  arte HD
  BBC One HD
  BBC Two HD
  Rai Uno HD

  Begrijp dat dat qua rechten mss moeilijker ligt maar dit is toch een werkpunt…

 5. Tom said

  Vergeten, maar wanneer gaan AL die Prime zenders in HD uitzenden, zou een echte meerwaarde zijn!

 6. @Tom: De Prime zenders gaan binnenkort zelfs niet meer uitzenden in SD ! In 2014 stoppen deze zenders en worden de films on demand aangeboden via Rex. En als tegen dan het HD aanbod van Rex niet is verbeterd ligt dit marginaal pakket buiten.

 7. S Bogaerts said

  als je een lijstje maakt tussen het aanbod TN en het aanbod TN, dan valt TN inderdaad grandioos door de mand (BGC trouwens ook) – en dan moeten we nog niet teveel kijken naar de beeldkwaliteit (of beter, het gebrek daaraan) van de zogenoemde HD zenders bij TN. Neen, ik kijk alleen Canvas HD en de rest gaat via satelliet. Alleen spijtig dat je daarvoor een kabelabo moet hebben (tenzij je via TV Vlaanderen zou gaan, maar dan zit je weer vast in een abo-formule)

 8. mucteba kara said

  danny deze prime zenders stoppen niet alleen met prime pakket stop
  gekunt deze terug krijgen via rio

 9. muckiba said

  just is niet toegevoegd die staat er al
  heel lang onder de naam life!
  maar nu onder just

 10. Bart said

  Wanneer komen de zenders die afgeschaft zijn in de boeketten van het vroegere Plus Pakket en niet meer terug te vinden in “Rex en Rio”
  in het basisaanbod van Telenet (o.a. BBC3, BBC4, BBC One HD, Eurosport HD,…), gezien dat de tarieven in januari verhogen.

 11. Kris said

  @Bart

  Ja, dat is wishful Thinking…..deze zenders gaan spijtig genoeg verdwijnen als Telenet stopt met de oude pakketten in 2014.Triestig is dat. Hun aanbod van kwalitatieve zenders wordt erg schraal, zeker als je weet dat je deze zenders gratis kan bekijken via sateliet.

 12. muckiba said

  ben eens benieuw kris of gij gelijk heb
  in 2014 op het eerste dag van 2014 zullen we het zien
  en mischien daarna nog

 13. maya said

  Ik vind die Just tv wel goed, eindelijk nog eens een echte muziekzender zonder dat vervelend chat en sms gedoe

 14. Rudy said

  @ muckiba,
  Kris heeft wel gelijk. Alle BBC’s worden bij Telenet in de loop van 2014 verwijderd. Gelukkig heb ik vorig jaar (maart 2013) alles wat Televisie betreft opgezegd en een schotel geplaatst. Niet alleen BBC 1 t/m 4, ook ITV 1, BBC News en CBBC zijn gratis te ontvangen. Er zijn nog andere, teveel om op te noemen. Ook alle Duitse openbare omroepen zijn nu allemaal vorige maand overgeschakeld in HD.

  De VRT en co kan ik wel ontvangen via binnenhuisantenne maar kijk hier eerlijk gezegd niet naar. Voor mij is het belangrijk dat ik anno 2014 op zijn minst verwacht dat openbare zenders in HD uitzenden zoals de Duitse zenders bv. Ooit al gehoord van HBB TV? Dat is gratis toegang tot de omvangrijke mediatheken van ARD en ZDF. Bovendien geven vele andere zenders via satelliet deze mogelijkheid.

  Het belangrijkste uiteraard, ik veronderstel dat je dit zal eens zijn met mij: liefst zo goedkoop mogelijk. Ik betaal sinds maart geen eurocent meer voor mijn TV. En ik ben blij met het enorme HD aanbod via de schotel. Telenet heeft definitief afgedaan bij mij. Het wordt alsmaar duurder en de kwaliteit/aanbod is bedroevend.

  Alvast veel kijkgenot bij Telenet en de ruime keuze aan de BBC zenders in HD.

  Rudy

 15. Koen Devos said

  BBC3 BB3 worden aan rex en Rio toegevoegd

 16. Bart said

  Wanneer komen “NED1 HD, NED2 HD, NED3 HD, FR2 HD, PLUG RTL HD, AB4, WDR3, RTPi, TV POLONIA” in het basisaanbod van Telenet ?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: