Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2013
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Zenderwijzigingen vanaf 1 oktober bij Belgacom TV

Posted by dtvfan op 27 september 2013

Belgacom TVVanaf 1 oktober zijn er zenderwijzigingen in het betalend zenderaanbod bij Belgacom TV. Volgens Belgacom houdt TCM NL op te bestaan en zal daarom de filmzender vervangen worden in het boeket Entertainment NL door TNT (kanaal 190). De Franstalige versie van TCM blijft echter bestaan. Daarnaast schrapt Belgacom de kinderzenders Nick Hits en Nickelodeon NL HD uit het boeket Kids NL. Deze zenders worden vervangen door kinderzender Pebble TV (kanaal 147) die zich richt naar kinderen vanaf 6 jaar. Pebble TV zendt series als Bassie & Adriaan, Alfred J Kwak en Snorkels uit.

Advertenties

8 Reacties to “Zenderwijzigingen vanaf 1 oktober bij Belgacom TV”

 1. Grappig; ten eerste blijft TCM uiteraard wel bestaan en NickHits maakt net z’n intrede bij Telenet terwijl Pebble TV niet in Rex en Rio beschikbaar is.
  Belgacom en Telenet spelen op elkaar in…

 2. Kris said

  TCM FR blijft bestaan ja, TCM NL niet. Tis de Nederlandstalige versie die stopt. Voor NickHits zal waarschijnlijk het exclusiviteitscontractje van Telenet tussensteken zeker?

 3. Wel, dan is dat toch enkel bij Belgacom zo; geen enkele andere Belgische of Nederlandse aanbieder heeft er blijkbaar weet van…

 4. Kris said

  Toch zou TCM stoppen op 01/01/2014.

  Turner Classic Movies (TCM) is vanaf 1 januari niet meer bij Nederlandse tv-aanbieders te bekijken. Eigenaar Turner Broadcasting Systems trekt de stekker uit de Nederlandse versie van het filmkanaal.
  Dat blijkt uit een voorlopige aankondiging die Turner Broadcasting Systems – onderdeel van het grote Amerikaanse mediabedrijf Time Warner – aan Nederlandse tv-aanbieders heeft gestuurd. Deze week maakte het Belgische telecombedrijf Belgacom bekend dat men de Nederlandse versie van TCM vanaf 1 oktober uit het zenderaanbod verwijderd. Hiervoor komt bij Belgacom het filmkanaal TNT – eveneens eigendom van Turner – als vervangende tv-zender terug.
  Geen directe vervanging
  Er komt geen directe en automatische vervanging voor de Nederlandse versie van TCM. Dat betekent ook dat de Europese versie van TCM niet als vervanging door Turner Broadcasting Systems wordt voorgedragen. Deze versie komt in de Benelux dan ook niet beschikbaar. Als een Nederlandse tv-aanbieder – net als Belgacom – TNT als vervangende zender wil gaan aanbieden, dient men een nieuwe distributieovereenkomst voor de doorgifte van TNT te bereiken. TCM wordt in Nederland door veel – maar zeker niet alle – aanbieders in aanvullende zenderpakketten doorgegeven.

 5. muckiba said

  Ward Gubbi (@Warregubbi)
  telenet weet nog niet wat er met
  pebble tv gaat gebeuren net zoals de andere zenders
  ze zijn wel voorlopig voor bestaande klanten van plus pakket
  nog beschikbaar in 2014 zullen we meer weten daarover

 6. Muckiba, Telenet weet zelf heel goed wat ze er mee gaan doen. Ze vertellen het gewoon nog niet aan de klanten.

 7. william said

  Nieuwe Hd kanalen dat zit er bij belgacom blijkbaar niet meer in. Hd kanalen die geschrapt zijn : bbc Hd. Luxe Hd. History Hd. Nick Hd enz

 8. muckiba said

  ward gubbi dat zullen we weten volgenjaar
  he als ze plus pakket en prime pakket afschaffen
  benieuw wat er dan zal gebeuren

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: