Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2013
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet lanceert Rex en Rio

Posted by dtvfan op 17 september 2013

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfan(update 2) Telenet vereenvoudigt vanaf 23 september zijn betalend zenderaanbod met Rex en Rio. Tegelijk wil Telenet hiermee de concurrentie aangaan met videostreamingdiensten zoals Netflix. De twee nieuwe zenderpakketten bundelen films en series op aanvraag met zenders. Terwijl Rex zich richt op Vlaamse content, bevat Rio ook de recentste en internationale films en series. We geven hieronder een overzicht.

Rex:
Inbegrepen op aanvraag-content: 1000 Vlaamse en internationale films, series en documentaires
Inbegrepen 20 zenders: Animal Planet, Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Travel Channel, Baby TV, Boomerang, Disney Junior, Disney XD, NickToons, Nick Hits, E! Entertainment, History, Lacht, Lite TV, Mezzo, MTV Rocks, VH1, Fashion One, Out TV en de radiozenders van Music Choice.
Prijs: 14,95 euro per maand

Rio:
Inbegrepen op aanvraag-content: 2000 Vlaamse en internationale films, series (inclusief recentste releases en tv-premières) en documentaires
Inbegrepen 40 zenders (inclusief PRIME): Animal Planet, Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, Travel Channel, Baby TV, Boomerang, Disney Junior, Disney XD, NickToons, Nick Hits, E! Entertainment, History, Lacht, Lite TV, Mezzo, MTV Rocks, VH1, MTV Live HD, Fashion One, Out TV, 13th Street, Syfy, TNT HD, Shorts TV, TCM, MGM, FOXLife HD, Motors TV, Trace Sports HD, PRIME Star HD, PRIME Action, PRIME Fezztival, PRIME Family, PRIME Star +1, PRIME Series, Blue Hustler, Playboy TV, Penthouse HD en de radiozenders van Music Choice.
Prijs: 24,95 euro per maand

Voor de bestaande klanten met een zenderpakket verandert er niets. In de loop van 2014 worden de aparte zenderpakketten PRIME Film en Pluspakket wel stopgezet. Klanten met zo’n pakket worden hierover volgend jaar ingelicht. Rex en Rio zullen beschikbaar zijn via een Digibox of Digicorder en weldra ook via Yelo TV op een smartphone en tablet. Opvallend is dat niet alle betalende zenders zoals BBC Three, BBC Four, Extreme Sports Channel en Pebble TV worden gestoken in Rex of Rio. Deze zenders blijven beschikbaar in de huidige kleine zenderpakketten, die naast Rex en Rio blijven bestaan. Sporting Telenet blijft apart beschikbaar.

De HD-zenders BBC One HD, Sundance Channel HD en Eurosport HD van het HD XL Pack verhuizen toch niet naar het basisaanbod. Ook Ushuaïa TV HD en Disney Cinemagic FR HD blijven enkel beschikbaar in HD XL Pack in Brussel. De melding van Telenet dat deze HD-zenders zouden in het basisaanbod beschikbaar worden blijkt namelijk niet te kloppen. De communicatie bij Telenet was hierover onduidelijk de afgelopen dagen.

Meer info over Rex en Rio kan u vinden op telenet.be en vanaf 23 september op telenet.be/rexenrio.

Advertenties

39 Reacties to “Telenet lanceert Rex en Rio”

 1. Kris said

  En waar is Eurosport HD naartoe ?

 2. Harry VE said

  Met die nieuwe benaming wordt de inhoud van bestaand en extra zenderaanbod gewoon duchtig door elkaar geklutst om de verwarring maximaal te maken. Waarom niet gewoon vermelden welke zenders verdwijnen en welke nieuwe zullen aangeboden worden, tegen welke nieuwe prijs, en vervolgens alles op één pagina schematisch voorstellen. Of was dat tè simpel?

 3. Kris said

  Ja, Harry, dat vind ik ook. Wat met BBC3, BBC, BBC HD, Animal Planet HD, Eurosport HD, Pebble Tv, VTM k-Zoom+, The Food Channel……

 4. Jan said

  Ik ontvang de zenders van het HDXL Pack omdat ik een Shake heb. Dit is ondertussen Whop en Whoppa geworden. Maar ik zie zenders zoals Discovery HD Showcase en MTV Live HD bij Rio staan. Kan ik deze zenders dan opeens niet meer ontvangen? :-/

 5. dtvfan said

  De huidige zenderpakketten blijven (voorlopig) bestaan. Alle zenders die niet in Rex of Rio zitten, zoals BBC Three en BBC One HD, blijven beschikbaar in de huidige aparte zenderpakketten.

  Mvg

 6. Andy said

  Het volgende is op de site van Telenet te vinden:

  “Het HD XL Pack bieden we vanaf 23/9 niet meer aan voor nieuwe klanten, maar als je het pakket al hebt, verandert er niets. Wie vandaag dus geniet van Discovery Showcase HD, MTV Live HD, BBC 1 HD, Foxlife HD, Animal Planet HD en Eurosport HD, zal die kunnen blijven bekijken.”

 7. peter said

  telenet zenderpakket blijven dezelfde

  prime pakket- sporting pakket- plus pakket- fr option – be pakket – enz

 8. HDXL zenders Eurosport HD, BBC One HD en Sundance HD verhuizen naar het Basisaanbod; niet abnormaal aangezien de SD versies ook in het basisaanbod aanwezig zijn (De anderen zie artikel). En zoals Andy zei; wie nu deze zenders heeft blijft ze behouden

 9. peter said

  ward gubbi = eurosport 1 – eurosport 2 gewoon SD en eurosport HD dezelfde
  een tv SD – één tv HD op basiscpakket .

 10. En wat is je punt Peter? Ik kan je even niet volgen….Ik zeg toch alleen maar dat het naar het basispakket verhuist (dit staat op de Telenet website), en dat z’n SD versie er ook zit?

 11. peter said

  Ward Gubbi:
  morgen 23 september telenet veranderd zender
  nieuw Rex en Rio pakket veel verbeter prijs .

 12. Ofwel zitten er nog fouten in de TV-theek ofwel zijn we goed in ’t zak gezet. Maar de films via Rex & Rio on demand zijn al zeker geen kaskrakers en de series evenmin. Heb even gekeken en bvb de film Red Dawn is nog steeds bijbetalen en bvb de serie Bomb Girls season 2 ook.

  De website van Telenet doet ook al raar. “Mijn Telenet” werkt niet en een overzicht van alle zenders opvragen die inbegrepen zijn werkt ook al niet. Al een ganse dag niet.

  Telenet ten voeten uit… en binnenkort verdwijnen er dan nog eens zenders ook, waaronder BBC3 en BBC4. Ben eens benieuwd welke zenders er nog zullen verdwijnen ! 😦

 13. Harry VE said

  Uiteindelijk is de zenderkaart “sept. 2013” toch opgedoken. Er komen géén noemenswaardige zenders bij. De belachelijke pulp als de RTL-zenders blijft helaas onaangeroerd, maar kwaliteit als BBC3 en BBC4 is verdwenen. Reden genoeg om niet over te stappen naar Rex & Rio.

 14. Ik zie zelfs BBC1 en BBC2 niet meer in het aanbod staan. Maar wel nog steeds Turkse en Marrokaanse zenders… WTF ? Als ze zelfs de BBC niet meer aanbieden is het ver gekomen. Wat een geluk dat er nog sat tv is…

 15. Bart said

  Van verdere uitbreiding van het zenderaanbod valt weinig te merken,
  integendeel in de loop van dit jaar zijn al 8 zenders geschrapt (WDR3, PRO7, SAT1, RTP, ERT, SHOPBE46, ESPN CLASSIC, ESPN AMERICA),
  nog geen NED1, 2 & 3 in HD, Plug RTL HD,
  nog geen gelijkschakeling met zenderaanbod Interkabelgebied,
  11 betaalzenders die worden afgeschaft (niet meer bij REX en RIO).

 16. Danny, BBC1 en BBC2 (ook BBC Entertainment en BBC World News) staan nog gewoon in het overzicht hoor 🙂

 17. @Ward: Hangt ervan af welk overzicht je neemt. 😉 Op de zenderkaart staat BBC1 en BBC2 nog op, op de lijst die je (als de server werkt, op dit moment is hij weeral down) via onderstaande link kan raadplegen niet.

  http://telenet.be/rexenrio (scroll naar beneden en klik op “Ontdek alle zenders”). Daar staat geen BBC tussen, behalve BBC Entertainment (van BBC World News weet ik het niet). Althans gisteren was dat toch het geval.

  Het is in ieder geval maar een triestig aanbod. MInder zenders voor meer geld. Alleen mijn internet is erop vooruit gegaan. FibernetXL is nu 150 Mbps download en 6 Mbps upload. Die 150 was al een tijdje zo (komt van 120) maar de 6 Mbps upload (komt van 5) is nieuw. Mag je dus wel niet overstappen naar Whop of Whoppa want dan wordt het internet plots trager! 🙂

 18. peterke said

  ik zien op telenet tv-shop
  RTL Sériers pass 4.95 per maand
  welke frans of duitstalig ???
  ik heb prime en plus pakket dezelfde zender, maar nick hits bij rio & ex
  waarom nick hits niet bij plus pakket ?

 19. Harry VE said

  Op hun pagina http://klantenservice.telenet.be/content/welke-tv-zenders-en-radio-zenders-ontvang-ik-via-telenet staat in het midden een link om de recentste zenderkaart voor Vlaanderen te downloaden in .pdf.

 20. Jo. said

  Wat mij vooral stoort is dat men éénzijdig beslist om BBC 3 en BBC 4 gewoon niet meer door te geven. Als je dan weet dat vanaf 2014 alle BBC kanalen (van 1 tot en met 4 ) in HD zullen uitzenden, vraag ik me af waar men bij Telenet mee bezig is.

  Is dit de voorbode om het BBC aanbod volledig af te bouwen???
  Er zijn nu eenmaal klanten die geen boodschap hebben aan de vtm’s, 2Be’s van deze wereld.

  Het lijkt er sterk op dat alles wat nr inhoud en niveau ruikt moet verdwijnen….
  Nogmaals, ik heb geen boodchap aan tv van onder de kerktoren….!
  ‘T is duidelijk dat Telenet méér en méér een door-geef-luik van de VS aan het worden is…. En zoals iedereen weet hebben inhoud en niveau in hun “samenleving” geen plaats.

  En verder….Vanaf 1 Oktober zal UPC in Nederland 50 zenders in HD aanbieden !
  Iets wat bij Telenet alsnog geen voorrang lijkt te hebben… Hoe zit het trouwens met de HD versie van Ned 1,2,3…Iets waar men nog steeds in het duister over blijft !
  Arm Vlaanderen…!

  Gooi de kabel maar snel open zodat deze scheve situatie kan gercht worden!

 21. Jo. said

  Check deze link maar eens en je zal merken dat Telenet etc. ons een rad voor de ogen draait met excuses en drogredenen…!

  Zo kan het dus ook! http://www.upc.nl/televisie/tv-zenders/

 22. Jo. said

  En ziehier de BBC-link…BBC HD 2014 http://www.whathifi.com/news/bbc-to-launch-five-new-hd-channels-in-2014

 23. Jo. said

  Deze link om aan te tonen dat Rex & Rio hun doel voorbij schieten…Op zich is het begrijpelijk dat Telenet zich wil wapenen tegen de komst van Netflix maar ik vrees het ergste…. http://www.homecinemamagazine.nl/2013/09/netflix-begint-2014-streaming-4k-content/

 24. @Danny, logisch dat de BBC zenders daar niet staan hé, die zitten in het basisaanbod…

 25. Kris said

  Ik heb nog steeds niet Eurosport HD, BBC One HD en SD Channel HD, nochtans gingen deze zenders naar het basispakket. Hoe zit het nu ?

 26. @Kris, Telenet is daar al van op de hoogte gebracht…. Ze doen er redelijk geheimzinnig over :s afwachten dus. Hopelijk wordt dit niet hetzelfde verhaal als bij Plug RTL HD (is, ondanks aankondiging, nog steeds niet beschikbaar)

 27. Te vlug gesproken, Telenet heeft inmiddels zijn site aangepast… De zenders verhuizen niet naar het basisaanbod nock naar rex & rio; ik vermoed dat ze dus uit het aanbod zullen gaan uiteindelijk.

  Mocht je het nog niet doorhebben alles tezamen krijg je minder voor meer geld….

 28. Kris said

  Triestig is dat. Het is toch normaal dat geleidelijk het aantal HD zenders toeneemt. Communicatie van Telenet is barslecht. Het was te mooi om waar te zijn, ik dacht al eindelijk Eurosport HD in basispakket.

 29. what about jim jam and cebeebies?

 30. Bart said

  Volgens de recentste zenderkaart zouden er op termijn 14 betaalzenders verdwijnen :
  Animal Planet, Extreme Sport Channel, Fashion TV, Food Network, CBeebies, CBBC, vtmkzoom+,
  JimJam, Pebble TV, BBC Three, BBC Four, BBC One HD, Sundance HD en Eurosport HD.

 31. Buiten Animal Planet (zit weldegelijk in Rex & Rio) klopt dat lijstje.

 32. Bart said

  De gewone versie van Animal Planet wordt afgeschaft.

 33. muckiba said

  beschikbare zenders in rio
  alle prime zenders excluisief ook
  hd
  motor’s sport
  trace sport hd
  baby tv
  disney xd
  bomerang
  nicktoons
  disney junior
  vh 1
  mtv rocks
  lite tv
  mezzo
  nickhits
  mtv live hd
  discovery world
  id discovery
  discovery science
  historie
  animal planet
  out tv
  travel channel
  E!
  lacht tv
  fashion 1
  tcm
  tnt hd
  mgm
  13 th street
  syfy
  short hd
  playboy tv
  bleu hustler
  penthouse hd
  x-passion
  penthouse 3d
  penthouse hd 1
  discover hd
  animai planet hd
  fox live hd
  deze zenders is bij mij beschikbaar in rio

 34. muckinet said

  bart die zenders die gij op noem
  zitten nog steeds in plus pakket
  plus pakket is nog niet weg
  vanaaf 2014 zal dit pakket verwijderen
  maar daar zeggen ze niks over die zenders

 35. Steven said

  Wij hebben nog het oude Family Pack (nu = Plus Pakket)

  In de loop van 2014 zal het Plus Pakket beëindigd worden. Daarover krijg je als Plus Pakket-abonnee op het gepaste moment meer info.

  Maar wat we reeds zeker weten is dat BIJVOORBEELD de erotische zenders PayboyTV, BlueHustler en Penthouse HD die nu in ons Plus Pakket zitten in de loop van 2014 zullen verdwijnen samen met nog een paar zenders waar we regelmatig naar kijken. We betalen nu 10,75 euro voor dat Family Pack samen met het GRATIS HD XL pack…daar waren wij heel tevreden mee. Maar vele van die zenders zullen dus verdwijnen in de loop van 2014!!!

  Resultaat = 14,20 Euro meer betalen om onze huidige zenders te kunnen behouden waar we momenteel naar kunnen kijken!
  Want je MOET al RIO nemen om die zenders te behouden.

  Zelfs Eurosport HD verdwijnt volledig.

  “VANAF NU KIJK JE ALTIJD TV MET VOLLE GOESTING”…Ze hebben er wel niet bijgeplaatst dat je er bijna 15 euro per maand moet voor bij betalen!

  Dit zijn echte maffiapraktijken…net zoals in den beginne bij de GSM/Smartphone abonnementen.
  Hopelijk doet de regering hier ook iets aan.

  Ook de HD kwaliteit is echt rampzalig. Ze hebben nog geen echt digitaal geluid. En met echt digitaal geluid spreek ik over Dolby Digital 5.1 (op zijn minst) en DTS.
  Maar zelfs het beeld van de films op Rio is echt “pauvre”…gezien bij een kennis die er eveneens ook over klaagt!

  Ik kijk ondertussen al uit naar een andere provider!

 36. Bart said

  Voor de vijf BBC zenders die wegvallen na het verdwijnen van het pluspakket, zou dat geen probleem mogen zijn dat ze in het basisaanbod terechtkomen.
  Bij hun Waalse tegenhanger “VOO” waar Telenet mee samenwerkt, zijn ze ook in het basisaanbod te verkrijgen.

 37. Bart said

  MBC verdwijnt vanaf 23 oktober bij Telenet. Dat bericht staat in het info-menu van de digicorder.

 38. peter said

  bart : hier MBC zender op indi kabel vanaf 23 oktober verwijderd bij telenet
  ik graag niet MBC om te kijken beter weg

 39. Rudy said

  Sinds mijn oude TV kapot was gegaan had ik mij een Flatscreen gekocht in maart 2013. Daar Telenet de WDR (de SD versie) zomaar verwijderd had zonder verwittiging was ik het écht beu. Ik heb mij voor een kleine 200 Euro een schotel gekocht en zelf geïnstalleerd. (Heb gelukkig die kennis).

  Alle Duitse zenders, welke voor mij persoonlijk belangrijk zijn, zenden uit in HD, dus de openbare omroepen zoals Das Erste HD, Einsplus HD, EinsFestival HD, WDR HD, NDR HD, RBB HD, BR HD, SWR HD, ZDF HD, ZDF Info HD, ZDF Kultur HD, ZDF Neo HD, 3sat HD, Phoenix HD, HR HD. Radio Bremen, BR-Alpha en SR zijn in SD. De commerciële Duitse zenders zijn in SD maar ook gratis. Naast deze zenders zijn er talloze andere zenders te bekijken. Engeland: BBC One HD, BBC Two HD, BBC Three HD, BBC Four HD, ITV HD, Channel 4 HD, BBC News HD en CBBC HD. Andere Engelse zenders zijn in SD zoals ITV 2, ITV 3 en ITV 4. Er zijn ook CBS zenders zoals bv. CBS Drama en andere. True Movies 1 en 2, True Drama, RT. Ook zijn er talloze radiozenders te ontvangen in goede kwaliteit.

  De gratis zender BVN zendt de belangrijkste Vlaamse en Nederlandse programma’s uit zoals het VRT Journaal, Terzake, alle andere bekende aktualiteitsprogramma’s. Voor de mensen geïnteressert in de VRT: deze zijn met een simpele binnenhuisantenne via DVB-T gratis te ontvangen, niet in HD. Gezien ik voor mezelf spreek moet ik zeggen dat deze zenders mij totaal niet interesseren wegens hun niet objectiviteit.

  Als ik nu lees wat de mensen gaan moeten betalen dan ben ik écht blij dat ik al die zaken heb opgezegd. Ondertussen heb ik wel een degelijke ontvanger gekocht, u kan het opzoeken, een VU+ Duo2 toestel. Daar zit ook HBB TV op en zo heb ik toegang tot alle mediatheken van ARD en ZDF en dit is ook totaal gratis. Ik heb geen enkel abonnement meer en heb alle zenders die ik wil en in perfekte kwaliteit. Satelliet is véél beter wat betreft kwaliteit dan kabel.

  Telenet heeft me wel 2 keer ‘per ongeluk’ ook afgesloten van internet. Ze hadden een missing begaan. Waarschijnlijk niet tevreden met mijn opzeg. Ik kan het alleen maar aanraden, indien u een HD TV hebt en wat talenkennis, dan heb je massa zenders zonder abonnementsverplichtigingen, je kan opnemen en je opnames bewaren of bewerken, je beslist dus zelf wat je doet. In ieder geval, maandelijks moet ik voor TV in HD niks meer betalen en ik kijk veel meer dan ik deed met Telenet want er was niks dat me boeide.

  Rudy.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: