Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • juni 2013
  M D W D V Z Z
  « mei   jul »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Telenet lanceert vanaf 24 juni digitale tv zonder decoder

Posted by dtvfan op 13 juni 2013

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet biedt vanaf 24 juni de mogelijkheid om digitale tv te bekijken zonder decoder: “TV met een kaartje“. Het gaat om de CI+ module, waarbij een smartcard in de opening aan de zijkant of achterkant van een recent tv-toestel moet gestoken worden. Hiermee kunnen abonnees zonder decoder kijken naar alle digitale en HD-basiszenders van Telenet Digital TV. Daarnaast is er ook een tv-gids die 2 dagen vooruit kijkt en de mogelijkheid om extra zenderpakketten te bekijken. Telenet meldt wel dat de zenderpakketten die abonnees hebben via een Digibox of Digicorder niet bekeken kunnen worden via CI+. Hierdoor moeten abonnees apart de zenderpakketten bestellen en betalen. De CI+ module is niet interactief, waardoor programma’s of films op aanvraag onmogelijk zijn. Ook de mogelijkheid om op te nemen of te pauzeren is bij de CI+ module niet aanwezig.

Voor “TV met een kaartje” is een CI+ gecertificeerd tv-toestel (dit kan je controleren vanaf 24 juni op deze link), een CI+ module met smartcard (eenmalig 69 euro) en een kabelabonnement van Telenet nodig. Meer info kan je vinden op deze link.

8 Reacties to “Telenet lanceert vanaf 24 juni digitale tv zonder decoder”

 1. Harry VE said

  Plaatsbesparend: OK, maar er moet dus betaald worden voor de CI+ module, eventueel opnieuw betaald voor zenderpakketten, in ruil voor minder gebruiksmogelijkheden en steeds minder zenders? Wat een aanbod!

 2. Ward Gubbi said

  Harry, je had toch niet verwacht dat het gratis ging zijn?
  Je moet eenmalig de CI+ module aankopen (en smartcard) en je bent klaar. Voor zenderpakketten moet je niet nog eens bij betalen; degene die je op je digibox/digicorder hebt kan je hier ook bekijken (je betaalt ze dus 1 keer). En er zijn mensen die de extra gebruiksmogelijkheden (interactiviteit) niet willen/nodig hebben… Ik ga persoonlijk de digicoder houden.

 3. Robin said

  Het heeft even geduurd maar nu is het dan eindelijk ook zover in België waar UPC/Ziggo/Caiway dat in NL al langer hadden.
  Het wachten is nu nog op gratis DVB-C zoals UPC dit in NL recent heeft gelanceerd.

 4. Harry VE said

  Op de site van Telenet staat bij vraag 12 van “televisie met een kaartje” dat extra paketten voor digibox/ -corder NIET kunnen gebruikt worden met de CI+ module. Opnieuw aankopen dus.

 5. Koen said

  Telenet!

  Er is nog steeds die mentaliteit om toch maar niet de kostprijs te vermelden, voor de noodzakelijke activatie, bij het aanprijzen van hun producten.

  Deze module kost geen 69 Euro maar in werkelijkheid 119 Euro. (50 euro activatie)
  Het is maar als je toehapt om dit product te bestellen dat ze ermee op de proppen komen.
  Want zonder activeren ben je er niets mee.

  En dat is voor heel wat zaken zo.

  TELENET, leer dat toch eens af!
  en wees eerlijk vanaf het begin.

 6. JG said

  Weet iemand of het HD Start zenderaanbod, dat ‘gratis’ bij de digibox/digicorder zit, ook te bekijken valt met de CI+ module? Ten overvloede misschien: ik heb geen digibox/digicorder.

 7. JG said

  Ik heb toch maar een Telenet CI+ module gekocht en wonder-boven-wonder zit het hele Basic zenderaanbod – inclusief HD Start – erin. Bovendien werkt de module ook met een Sony KDL-xxEX710 alhoewel die niet vermeld staat in de lijst van goedgekeurde TV’s.

  Ik heb wel naar support moeten bellen om het kaartje geactiveerd te krijgen. Goed om weten wanneer u support belt: het nummer waar de telefoonrobot naar vraagt is het SC ID nummer van 12 cijfers achteraan op de verpakking van de module. Er staan nl. vier cijfers op de doos [typische Telenet-onduidelijkheid].

  Overigens is de kwaliteit uitstekend en een stuk beter dan een digibox die ik indertijd van miserie heb teruggebracht.

 8. Eric S. said

  Heb sinds één week de CI+ module, en ben er zeer tevreden over.
  Wat betreft de activatie : er is een eenvoudige truc om zowel de activatie als de installatie gratis te krijgen : bestel een digicorder in je pakket, maar zeg die onmiddellijk na de activatie terug af. Zo betaal je slechts één maal 8.60 euro voor één maand huur van de digicorder, ipv 50 euro voor de activatie en 75 euro voor de installatie…

  Opgelet… er is een ander addertje onder het gras als je geen digicorder neemt… mijn televisie (Sony KDL55HX820) kan zelfstandig programma’s opnemen op een externe HDD… maar… tijdens de opname kan je enkel naar dat kanaal kijken dat opgenomen wordt… blijkbaar heeft mijn TV-toestel slechts één digitale tuner… Gelukkig kan je wel gelijktijdig kijken naar een andere externe bron… zoals mijn oude DVD-recorder. Dat is dan wel niet in HD-kwaliteit… maar bon. Je kan niet alles hebben in het leven 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: