Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2013
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

ProSieben en Sat.1 vervangen vanaf 14 mei ARD en ZDF bij Belgacom TV

Posted by dtvfan op 2 mei 2013

Belgacom TVVanaf 14 mei verdwijnen vooralsnog ARD en ZDF bij Belgacom TV. De Duitse commerciële zenders ProSieben en Sat.1 komen ter compensatie in de plaats van de twee Duitse openbare zenders. Dat maakte Belgacom vandaag bekend. Begin februari raakte al bekend dat ARD en ZDF gingen verdwijnen bij Belgacom TV, maar dit werd uitgesteld tot de uitkomst van de heronderhandelingen. ARD, ZDF en Belgacom bereikten uiteindelijk de afgelopen dagen geen akkoord. De hoge vraagprijs van ARD en ZDF wordt als reden aangehaald voor de mislukte onderhandelingen. ProSieben en Sat.1, die vorige maand geschrapt werden bij Telenet vanwege een hoge vraagprijs, zullen vanaf 14 mei ARD en ZDF vervangen. Belgacom laat alvast weten dat ze in de toekomst bereid zijn om verder onderhandelingen te voeren om ARD en ZDF terug toe te voegen.

Advertenties

23 Reacties to “ProSieben en Sat.1 vervangen vanaf 14 mei ARD en ZDF bij Belgacom TV”

 1. Johan said

  Tijd voor actie. Wij willen de openbare Duitse zenders en niet commerciële zenders die bij Telenet geschrapt worden wegens geen interesse.

 2. Tom said

  Onvoorstelbaar dat ze bij de ene weggaan wegens te weinig interesse en te duur, ze nu toch weer bij belgacom opduiken.
  Voor het schrappen van ARD en ZDF is Pro7 en Sat.1 eigenlijk geen compensatie daar dit totaal andere zenders zijn! Het is ook eigenaardig te nomen daar Belgacom ook in ons Duitstalig landsgedeelte beschikbaar is en toch ook daar een opdracht te vervullen heeft. Waarschijnlijk hebben de meeste daar wel een schotelantenne maar toch…

 3. S. said

  Hoge vraagprijs ?? En Belgacom struikelt daarover ?? En wat dan met de rits overbodige franstalige brolzenders ?? Zijn die niet te duur ???
  Volgens mij is dat “larie en apekool” !!! Ik verdenk beide operatoren er van om een afspraak te hebben dat ze de zenders in hun pakket opnemen die er bij de andere uit gaan / zijn gegaan en vice versa.

  Er zou WETTELIJK geregeld (afgedwongen) moeten worden dat (zowel op Belgacom als Telenet) ARD en ZDF in het BASISpakket zitten.

 4. Benny said

  Hoog tijd dus om Belgacom vaarwel te zeggen en een schotel aan te schaffen !!!

 5. Majewski said

  Gewoon heel erg. Weg ermee bij de enen wegens geen belangstelling . Bij de andere binnen met grote trom.
  Wat is te duur en wat is te weinig belangstelling? Ga de zenderlijst na .Er zijn beslist heel wat zenders met nog minder belangstelling en te duur in vergelijk met het aantal kijkers. Vooral Franstalige zenders want die je in overvloed kan ontvangen. En commerciële – lees reclame zenders – hebben we al genoeg. Deze binnenhalen juist nu dat deze reclame ter discussie staat. Echt slecht bezig Belgacom.

 6. west said

  Ja en de duitse slagerfestivals die uitgezonden worden en zo een belgische belangstelling hebben
  schandalig dat dit gebeurd het is niet te duur, nee de belgische zenders die zo weinig beziens hebben dan kunnen de mensen niet anders dan naar die zever kijken, veel zal het U niet opbrengen want je zult veel klanten verliezen.
  De belgische zangers gaan tevens naar duitsland om een beetje geld te kunnen verdienen want hier gebeurd geen sikkepit. en die anne zender is altijd hetzelfde, altijd maar de die zelfde artiesten maar die gaan toch ook naar de duitse zangers zoald Helena fischer enz.

 7. William said

  ZDF en ARD willen graag bij Belgacom blijven en betreuren de hele gang van zaken.

  Sehr geehrter Herr Helsen,

  vielen Dank für Ihre erneute Anfrage vom 03.05.13.

  Belgacom hat angekündigt, ARD und ZDF zum 14.05.2013 in ihrem TV-Angebot abzuschalten. Hintergrund ist die Weigerung von Belgacom, angemessene und übliche Abgeltungen der Weitersenderechte von Urhebern und Leistungsschutzberechtigten zu zahlen, obwohl diese Abgeltungen in den Abonnement-Entgelten der Zuschauer enthalten sind. Weitere Gesprächsangebote von ARD und ZDF wurden von Belgacom bisher abgelehnt.

  Das ZDF bedauert die Haltung von Belgacom außerordentlich, da gerade auch in Belgien mit der europäischen Hauptstadt Brüssel und einem deutschsprachigen Teil der Bevölkerung die führenden Programmangebote von ARD und ZDF nicht nur unter Pluralismusaspekten von großer Bedeutung sind. Wir sind jedenfalls weiterhin gesprächsbereit und würden eine Problemlösung auf dem Verhandlungsweg sehr begrüßen.

  Wir empfehlen Ihnen daher, sich bezüglich des ZDF-Empfangs nun an Ihren Anbieter zu wenden.

  Unser Programmangebot ist übrigens auf direktem Weg über Satellit zu empfangen. Die technischen Parameter für den Satellitenempfang finden Sie auf unserer Internetseite http://www.zdf.de/Verbreitungswege-25744418.html.

  Viele unserer Sendungen stehen auch in unserer ZDFmediathek als Online-Video zum kostenlosen Abruf zur Verfügung (www.zdf.de -> “ZDFmediathek” Kopfleiste). Darüber hinaus bieten wir ZDF, ZDFinfo, ZDFneo und ZDFkultur auf unserer Internetseite auch als 24 h-Livestream an (www.zdf.de -> “Das ZDF im Livestream” oben rechts). Der Abruf von Online-Videos oder Livestreams außerhalb von Deutschland ist aus urheberrechtlichen Gründen allerdings teilweise nicht möglich.

  Wir hoffen, dass Ihnen diese Informationen weiterhelfen und Sie unser Programmangebot bald wieder empfangen können.

  Freundliche Grüße aus Mainz

  Diane Schaefer

  _______________________________________

  ZDF

  Diane Schaefer

  GB IST, Übergreifende Funktionen, Technical Innovation Office

  55100 Mainz

  Deutschland

  Telefon: +49 6131 70-13021

  E-Mail: Schaefer.Di@zdf.de

 8. Frenssen Michiels said

  ik ben verontwaardigd dat jullie de duitse zenders ARD en ZDF uit uw bestand schrapt !!!! 14 mei 2013
  Belgie is een DRIETALIG land waaronder de duitse taal !!
  we zijn van plan om over te stappen naar telenet ,
  is dit klantvriendelijk ? we zijn meer dan 25 jaar vaste klant !!!!

  groet van een ontevreden klant ,

  sonja Michiels

 9. @ Frenssen Michiels,

  Indien ze echt véél meer vragen zoals Belgacom beweert, dan zou een nieuwe overeenkomst aan die voorwaarden sowieso een tariefverhoging moeten teweeg brengen voor het pakket dat deze zenders bevat, maw. het basispakket. En zijn het aantal klachten daarover groter dan over het verdwijnen van deze 2 zenders? Ongetwijfeld wel. Je moet het ook van Belgacom’s kant bekijken hé. Belgacom schrapt niet zomaar zenders voor de fun hé, ze weten best wel dat er relatief veel naar gekeken wordt en ze slechte reacties zullen krijgen. En ben je bij Telenet beter af? Waarschijnlijk niet; daar zijn WDR, ProSieben en Sat.1 de afgelopen maanden om de zelfde redenen verdwenen uit het aanbod. Als je echt zo’n fan bent van de Duitse zenders, heb je dan een satelliet nog niet overwogen? Daar zijn ze allemaal GRATIS.

 10. De Clerck said

  Ik ben speciaal naar Belgacom tv gegaan omdat ik graag naar de Duitse TV kijk. Heb jaren in Duitsland gewoond. En nu – einfach verschwunden!!!!!!

 11. Kris said

  Wij zijn indertijd van analoog naar digitaal overgeschakeld vooral wegens de zenders ARD en ZDF. We vinden het dan ook spijtig dat deze beslissing is genomen. Ik mag hopen dat gezond verstand zal primeren en men alsnog terugkomt op deze beslissing. We wachten nig even af.

 12. Sonja said

  Inderdaad, paar maanden terug speciaal overgeschakeld van analoog naar digitaal voor de zenders ARD en ZDF en nu dit!

 13. Erik said

  Ik sluit mij aan bij het protest. Beter een hoop Franse brol eraf dan ARD en ZDF. Ook speciaal overgeschakeld naar Belgacom omdat Telenet de Duitse zenders analoog schrapte. Moeten wij ons allen een schotel aanschaffen?

 14. Monique said

  Met een handvol goede zenders, inclusief ZDF en ARD, ben ik al een tevreden klant bij Belgacom.
  Al die rommel, onderbroken door reklame boodschappen, kunnen mij NIET bekoren.
  Wat nu, overstappen naar Telenet? Het overwegen waard.

 15. staf said

  Vind het straf 5 franse 3 italiaanse zenders en vele reklamezenders betalen we daarvoor zo om de 2 maand dan die belgische met herhalingen uit de tijd opzeggen en de radio beluisteren en gaan wandelen en weer op cafe gaan he daar kunnen we weer wat plezier beleven en biljarten en kaarten en zo.We kunnen beter daaraan dat geld verspillen hebben er meer aan.

 16. Huysmans said

  Het is een echte schande. Veel Franstalige brol waar in Vlaanderen niemand naar kijkt, en hups weg ARD en ZDF! Geen shows meer, geen sport op zaterdag, geen wintersprten meer op zondag enz.. Beadnkt Belgacom, bedankt Didier Bellens. Als Franstalige salonsocialist verdient die pee meer dan gelijk wie, en toch doen die franstaligen hun goesting. SCHANDE !!!!!

 17. Bosschaerts Frans said

  Als er niets verandert schakel ik over naar Telenet, want de vervangers van ARD en ZDF zijn zuiver commerciële zenders dus meer reclame dan je lief is dus de beslissing zal vlug genomen zijn.

 18. Benny said

  @Warregubbi:
  Een andere mogelijkheid is dat Belgacom door de zenders(tijdelijk) te schrappen zo probeert een goedkopere vergoeding af te dwingen bij ARD/ZDF.(Af te leiden uit de brief die mr. William publiceerde)
  En slechte reacties? Ik denk dat ze daar bij Belgacom niet wakker van liggen…Ze doen toch gewoon wat ze willen…Ze hebben daar nog nooit rekening gehouden met de klanten…Ze zullen niet zo snel Franse zenders schrappen…

 19. staf said

  Ja wat nu te doen ons zondagen en zaterdagen vullen met naar den brol van die andere zenders zien en de herhalingen ik maar reklame eerst maken over Belgacom vroeger toffe TV maar als men zo bezig is is mijn ontgoocheling groot die mooie shows en zondagsmorgen Immer wieder Sonntags en zo nog enkele ochtendshows moeten missen.

 20. jacob said

  hadden wij integan nog maar dan maar geen HD maar wel nederlandse FM radio zenders en uiteraard
  ZDF en ARD op vrijdag nog eens een goeie crimi kijken zonder al die …. reclame

 21. engelen r said

  bellens betaald maar die heeft toch iedere maand even veel inkomsten maar mij worst wezen koop nieuwe tv met een antene zoals vroeger en dat moet iedereen doen bellens zal wel bij draaien ex rtt schande bellens

 22. 25 mei 2013 WAAROM ??? ARD & ZDF de 2 interessantste zenders eruit nemen ? schoonste programmas niet te vergelijken met de rest die wel blijft. Overweeg a.u.b. om terug te komen op jullie besluit Musikantenstadl – Immer wieder sonntags – Carmen Nebel – Hansi Hinterseer en nog meer Draag zorg van uw klanten

 23. Huysmans said

  Gekeken op http://ardenzdf.123website.be en daar de comment van Tstaankoop gelezen. Heb gisteren reeds een installateur van TV Vlaanderen gecontacteerd. Volgende week wordt contract van Belgacom verbroken (wettelijk) en heb ik mijn installatie voor TV Vlaanderen in huis. Volgend weekeinde dus terug onze geliefkoosde Duitse programma’s. Adieu Didier Bellens en uw Francofone vrienden (pardon, amis). Het gaat jullie goed…Ik za nauwlettende het verlies van belgacom in de gaten houden en u ten gepaste tijde feliciteren met uw verlies.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: