Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2013
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet schrapt ProSieben en Sat.1 uit zenderaanbod

Posted by dtvfan op 4 april 2013

Sat.1Vanaf 16 april zijn de Duitse zenders ProSieben en Sat.1 niet meer beschikbaar bij Telenet Digital TV. Dat heeft Telenet vandaag bekend gemaakt. “Bij het aflopen van ons contract met de commerciële Duitse zenders ProSieben en Sat 1 bleek dat die zenders erg weinig kijkers lokken. Omdat zowel ProSieben als Sat 1 een onredelijke verhoging van hun vergoeding vroegen, hebben wij geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken met deze zenders”, meldt Telenet op haar website. ProSieben en Sat.1 blijven hierdoor nog tot 16 april te bekijken bij Telenet Digital TV. De andere vijf Duitse zenders (ARD, ZDF, RTL Television, N-TV en VOX) blijven beschikbaar in het basisaanbod. Begin dit jaar verdween ook WDR uit het digitale zenderaanbod van Telenet.

Advertenties

39 Reacties to “Telenet schrapt ProSieben en Sat.1 uit zenderaanbod”

 1. mr zellik said

  Telenet zal mij dan alvast als klant verliezen!!!

 2. William said

  Ze gaan de Belgacom toer op, als het iets Duitstalig is, is het plots te duur. Maak dan een German boeket en de abonnees die ze graag willen zien, betalen er wel voor.

 3. diana van de velde said

  TELENET!!!!

  Hou eens rekening met je klanten!!!!
  Erg weinig kijkcijfers: Pffffffft. om leugens zijn jullie ook niet verlegen!
  WDR, Pro 7 en Sat zijn de meest bekeken Duitse programma’s.
  Hou aub eens rekening met alle mensen die jaren in Duitsland hebben gewoond.
  Wij betalen evengoed als anderen onze rekening aan jullie en jullie nemen onze favoriete tv-zenders.
  Wordt onze maandelijkse rekening goedkoper na 16 april doordat we uiteindelijk 3 zenders minder hebben?
  Ik ben voor ong. 7 maanden van een andere operator naar jullie gegaan omwille van deze zenders!!
  Ook ik denk sterk na te vertrekken van TELENET!! HARTELIJK BEDANKT TELENET

 4. Sabrina said

  En weer wordt een Duitstalige zender uit de ether genomen en blijft de Duitstalige gemernschap in de kou staan. Ik mij niet voorstellen dat Telenet ern serieus onderzoek naar de kijkcijfers heeft gedaan. Je moet je afvragenop welke basisbij Telenet beslissingen worden genomen.

 5. jef said

  zakkenvullers,
  geef onze DUITSE zenders terug !!!

 6. DigiTV said

  Wij stappen na dit bericht van Telenet definitief over naar TV Vlaanderen.

 7. Bart said

  Maak dan een apart Duits betaalboeket “Option DE” met bv. 6 tot 8 duitse zenders, dan zijn die 3 toch nog te ontvangen + eventuele nieuwe,
  maar tegen extra betaling.

 8. Daniel said

  Triestig wat jullie doen! Er zijn veel meer mensen die graag naar Duits TV kijken dan jullie denken!
  Maar jullie zien alleen wat jullie zelf graag of niet kijken! Heel triestig!!!

  Er zijn zeker veel meer zenders die samen van minder klanten bekijken worden dan van PRO 7 of Sat 1!

  Telenet wordt alleen maar duurder, de kwaliteit wordt minder! Hopelijk krijgen jullie eens een sterke concurrentie (bvb dat buitenlandse digitale aanbieders toegelaten worden), niet normaal wat de klanten voor jullie “service” moeten betalen!!!

 9. Guido Eeckhout said

  Het is gewoonweg schandalig. België is een drietalig land, dit is pure discrimingatie. Het zijn daarenboven drogredenen die gebruikt worden om de schrapping te verantwoorden. Het devies is minder betalen en meer inkasseren van de klant. TV Vlaanderen, here we come !!!

 10. peterke said

  ik heeft satilliet duitse veel vrij zender WDR.SAT1.PRO7.EN NOG KABELEINS.N24.TELE5.DASVIERTE.SAT3. NOG MEER
  Jullie graag duitse zender om te kijken dan beter satilliet tv vlaanderen of alleen satilliet duitse zender vrij zender

 11. peterke said

  bart.
  ik graag ook option nl : RTL4.RTL5.RTL7.RTL8.SBS6.NET5. EN VERONICA EN JOERNAAL24
  TELENET BAAS WILLEN NIET TOEGENVEN OP KABEL

 12. Tim Mannaerts said

  dat zou top zijn dat ze de nederlandse commerciele zenders eens eindelijk gaan vertonen hier, en telenet –> geef gewoon de mensen hun duitse zenderd terug via de betaalpakketen zoals hier wordt voorgesteld Option duits, option frans en option NL commerciele. Thx

 13. Janssen R. said

  Het wordt nu wel erg duidelijk dat Telenet iets tegen “Duitse zenders” heeft. Sedert januari zijn er nu al 3 Duitse zenders geschrapt. In een Europees land, waar Duits een officiële taal is, is dit gewoonweg discriminatie. Nu is er aan die reclamezenders niet al te veel verloren, maar geef ons a.u.b. WDR terug, we hebben liever kwaliteit dan kwantiteit !

 14. muckiba said

  peterke ze mogen niet zender niet toevoegen van rtl de waalse versie
  en ook niet door vmma de vlaamse versie

 15. Robbert said

  is er geen manier om deze duitse zenders toch terug te ontvangen via de kabel??? Ik ben er alvast naar op zoek en post mijn antwoord als ik het vind. TVvlaanderen is de enigste oplossing tot nu toe.

 16. Lieve De Lannoy said

  Er zijn zoveel zeverzenders in het aanbod !! Geef ons aub de Duitse zenders terug !! Wij wachten nog wat af maar als binnen de 3 maand de Duitse zenders niet terugkomen in de plaats van belachelijke zenders zeggen wij ons abonnement op !!!!

 17. Ghita said

  Belachelijk, waarop wordt dit gebaseerd samen met mij kijken velen naar de goede programma’s op Pro 7 en Sat 1 er zijn heeeeeel wat andere zenders die eerder geschrapt zouden mogen worden. Toch maar weer een andere aanbieder zoeken die wel weet wat de kijkers waarderen!!!!

 18. Michael said

  Bon, als het zo zit wordt Telenet afgezegd en stap ik over naar TV Vlaanderen.

 19. Bart said

  Welke andere zenders komen dan in de plaats ?

 20. sandra said

  hier staat alle dagen prosieben of dergelijke duitse tv zender op!!!waar zijn jullie mee bezig zeg en prime is ook niet wat het moet zijn..nieuwe films zeggen ze dan en dan mag je kijken naar films die we al 10x gezien hebben bij wijze van spreke..of zijn er een hoop films bij in vreemde talen..hou het dan gewoon bij iets duits,nl,engels..tv vlaanderen daar zijn haast geen duitse zenders op te zien,vandaar was onze keuze telenett,maar nu ga ik toch aan huisbaas nog maar eens vragen of we een schotel mogen plaatsen,hopelijk zegt hij nu wel ja,zou een mooie oplossing zijn!!!

 21. sandra said

  bart,dat heb ik ook al opgezocht,blijkbaar niets! ze nemen gewoon steeds meer en meer zenders weg! als we er nu eens wat mooi voor in de plaats kregen,maar zelfs dat is niet mogelijk!!!

 22. @Sandra: Bij TV Vlaanderen bijna geen Duitse zenders? De ASTRA satelliet zit vol met Duitse zenders die gratis te ontvangen zijn… Kijk maar eens op deze website: http://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-2C.html

 23. Koen said

  En ze zijn weg, ik ben diep teleurgesteld 😦

 24. Bart said

  Vooral de afschaffing van de zender “WDR3” was niet logisch,
  gezien hij vele jaren voordien op veel plaatsen ook analoog te ontvangen was.

 25. peterke said

  duitse zender via astra veel vrij ontvangen satilliet .
  ik heb satilliet schotel veel ontvangen duitse zender ; RTL -RTL 2 – SUPER RTL – RTL NITRO – PRO 7 – SAT.1 – SAT 3 – KABEL EINS . TELE 5 – DAS VIERTE – SPORT EINS – NOG MEER .
  TELENET : ook afschaffing binnenkort RTL- VOX

 26. S Bogaerts said

  Ik vind dat hier toch enige nuancering op zijn plaats moet zijn. Wordt het standpunt van de betrokken zenders niet vergeten ? Wie weet hoeveel deze zenders bijvroegen aan TLN ? Was het verantwoord als bedrijf (TKN) om op deze vraag in te gaan ? Want, mochten ze dit doen, staan gegarandeerd ook de andere zenders aan hun deur te kloppen. Dat zijn allemaal elementen waar wij als klant/kijker niets van af weten. Als bedrijf moet je toch een zinnige beslissing nemen en ja, TLN maakt veel winst, maar dit hoeft niet te verantwoorden dat zender om het even wat als vergoeding kunnen vragen. Dus alles even in zijn context plaatsen.
  Voor het overige kan ik er perfect inkomen dat dit niet plezant is, en er zitten inderdaad serieuze mankementen in het aanbodbeleid van TLN (bv. HD zenders zijn niet echt HD, maar louter geupscaled, wie zit in godsnaam te wachten op ShopTV of hoe heet dat onding, waar blijven NED 1-3 in (echt) HD enz., zeer beperkt radioaanbod)

 27. Bart said

  Van die zender “BE Shop Tv” gesproken (kanaal 46) zou volgens de nieuwe zenderkaart die zender afgeschaft worden.

 28. William said

  Als alle zenders volgens teveel gaan vragen, ja dan zal er op termijn niet veel van het zenderaanbod overschieten.

 29. S. said

  Niet allen Telenet heeft “iets” tegen Duitstalige zenders, ook Belgacom lijdt aan die “ziekte”…. Want Belgacom kondigt aan (nu ja, via hun “info kanaal”) dat ARD en ZDF uit hun (nu al niet echt groot) Duitstalig aanbod verdwijnen (wegens te duur) en vervangen worden door….. Sat1 en Pro7 !!! Dit ruikt naar (geheime) marktafspraken…

 30. The coöperative Televisionn said

  Pfff. zeveraars hier op het reactieforum, alsof jullie alle dagen naar die duitse zenders kijken, en trouwens zo’n kwaliteitstelevisie is dat niet. Kijk toch naar je eigen zenders zoals Een en Canvas of ga anders in Duitsland wonen als het daar toch zo goed is.

 31. s said

  @ The coöperative Televisionn : Proficiat voor uw “zeer opbouwende” bijdrage …. Heeft U iets tegen Duitsland of de Duitse zenders ?? Want het misprijzen druipt er gewoon van af. Of bent U eerder Francofiel / Anglofiel ?? BTW, wie beweert er dat het in Duitsland “zo goed” is ?? Niemand … Dat heeft U er toch maar van gemaakt..

  Enne, ik kijk inderdaad niet alle dagen naar “die Duitse zenders”, maar mijn moeder wel hoor !! En dat het geen kwaliteitstelevisie is ?? Nou, over smaak en kleur …. Ik kan toch wel stellen dat er wel degelijk kwaliteitsvolle programma’s op ARD en ZDF worden uitgezonden. En ja, we kijken ook wel baar Eén en CANVAS 🙂 Net zoals we ook geregeld naar BBC 1, BBC 2 en de openbare Nederlandse zenders kijken. Een beetje een internationale blik op de wereld kan absoluut geen kwaad !! Is een aanrader en kan best “verfrissend” zijn (om je niet steeds te beperken tot het enge blikveld / navelstaarderij naar eigen Vlaamse bodem… of moeten we ons beperken tot de eigen Vlaamse commerciële zenders want die zenden wel kwaliteit uit zeker …. Nou, nou.. ) Maar we dwalen af… Het is en blijft erg dat beide operatoren hun duopolie schandelijk MISbruiken, zeker wat het aanbieden van Duitstalige kanalen betreft.

  Alsnog een prettige avond !! Guten Abend !! Have a nice evening ofte Bonne soirée 🙂 🙂

 32. Bart said

  Als de operatoren het niet vrijwillig doen, zou er moeten een verplichting of vlaams decreet komen,
  dat ze verplicht de openbare zenders van de buurlanden
  (nederland, duitsland, luxemburg, frankrijk, engeland)
  en bepaalde regios (wallonië, brussel, duitstalig belgië)
  in hun digitaal basispakket op te nemen.

 33. S said

  Awel Bart, dat is een héél goed voorstel. Eigenlijk zou zoiets er al lang moeten zijn.
  Maar of de (Vlaamse) politiek daar wakker van ligt ?? Ik vrees er voor.

 34. Guido Eeckhout said

  Heb schriftelijke bevestiging gehad van mijn telefonisch gesprek met de Marketing verantwoordelijke van WDR. Ik heb het nu zwart op wit dat de mensen van TELENET leugenaars zijn en dat nog geen klein beetje. Ik zal de brief op facebook plaatsen en iedereen die hem wil zal ik een kopij per e-mail doorsturen. De brief van Pro 7 en Sat 1 volgt.

 35. S said

  We zijn nu één week na het schrappen van ARD en ZDF door BGC waarbij ze “vervangen'” zijn door ProSieben en Sat.1 … helaas moet ik zeggen : wat is me dat ?? Geef ons maar snel ARD en ZDF terug en pak dan maar gerust die 2 brol commerciële zenders af…. Man, man,… zoals gevreesd is het eerder een verschraling van het Duitstalige aanbod. Jammer dat we zoiets moeten zeggen.

  @Guido Eeckhout : waar op FB kunnen we die brief / brieven zien ??

 36. eeckhout guido said

  Hallo. Op de facebook site van telenet heb ik de brief gezet. Als je mij een mail adres geeft stuur ik de brief aan u door. Om de een of andere reden krijg ik hem niet op deze site gezet. Mvg

 37. G. Eeckhout said

  De coöperative television , uw reactie is echt kortzichtig en chauvinistisch. België is een drietalig land en ja er bestaan ook vlamingen die buiten nederlands ook engels, duits en frans verstaan en spreken. Kruip maar in uw putje en vergeet niet af te dekken. Gr

 38. Goossens said

  Belgacom auf nie mehr wiedersehen laat niet met mij sollen en ga een schotel kopen !!!

 39. Guido Eeckhout said

  Zodra ik de mogelijkheid gevonden heb om twee kabels naar binnen te trekken, ben ik bij TV Vlaanderen., met een schotel alleen zonder TV Vlaanderen gaat het natuurlijk ook.
  Groetjes

  Guido

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: