Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2013
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

BBC HD wordt vanaf 26 maart BBC Two HD

Posted by dtvfan op 19 februari 2013

BBC Two HDDe Britse HD-zender BBC HD wordt vanaf 26 maart BBC Two HD. Dat heeft de BBC vandaag bekend gemaakt. Hierdoor zal het tweede kanaal van de BBC volledig in HD te bekijken zijn. BBC HD zendt momenteel een mix uit van de programma’s van BBC Two, BBC Three en BBC Four. Of er weldra een HD-versie van BBC Three en BBC Four komt is niet geweten. Enkel in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux zal BBC HD vervangen worden. BBC HD zal in de rest van de wereld namelijk een volwaardige internationale HD-zender worden met een mix van de programma’s van alle BBC-zenders.

Door de komst van BBC Two HD ontstaat er een unieke situatie bij de digitale tv-providers in België. Buiten de gratis ontvangst via TV Vlaanderen en Mobistar Digital TV, is namelijk de HD-versie van het hoofdkanaal BBC One nergens beschikbaar. In tegenstelling tot BBC One HD zal BBC Two HD dan weer automatisch te ontvangen zijn via het kanaal van BBC HD, dat bij alle providers beschikbaar is. Het is niet bekend of BBC One HD ook weldra zal beschikbaar zijn bij Telenet.

Update 20 maart: Belgacom heeft beslist dat BBC HD niet vervangen zal worden door BBC One HD of BBC Two HD.

Advertenties

6 Reacties to “BBC HD wordt vanaf 26 maart BBC Two HD”

 1. J. said

  Geachte, de info op deze site is foutief. Het zal niet BBC TWO HD worden maar BBC ONE HD. Volgens een bron binnen Telenet heeft BBC ONE HD de beste content. Mss best dit artikel aanpassen, aan foute info heeft niemand een boodschap. J.

 2. dtvfan said

  Voorlopig is er geen officiële bevestiging van Telenet dat het BBC HD zal vervangen door BBC One HD (dat al langer beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk en Nederland). Ook is er nog niets bekend wat Belgacom gaat doen. Indien BBC One HD de plaats inneemt van het BBC HD-kanaal bij Telenet en of Belgacom, wat hun beslissing is, zullen we dit zeker melden. Wanneer er niets gebeurt door de providers, zal BBC HD vanaf 26 maart automatisch BBC Two HD worden.

  Met vriendelijke groeten

 3. peterke said

  telenet xl pack
  BBC HD klaar

 4. J. said

  Beste, Zoals ik dus al zei zal BBC HD vanaf 26/03 vervangen worden door BBC One HD. Bij deze vindt u de officiele bevestiging op de blog van telenet.
  Met vriendelijke groet. J.

 5. J. said

  Hierbij de link… http://blog.telenet.be/ voor de Non-believers…met vriendelijke groet J.

 6. Pieter Segers said

  Dat “J.” aandelen of belangen heeft bij Telenet is wel duidelijk (of heeft hij/zij zelf het Telenet-artikel geschreven??). Het zou niet de eerste keer zijn dat een “bron” uiteindelijk toch verkeerd zou zijn. Zie maar naar de geschiedenis van Plug RTL HD (vaak aangekondigd door Telenet, maar nog altijd niks van gezien). “J.” moet toch ook weten dat geruchten officieel moeten bevestigd worden, anders kan je van alles voorspellen of aankondigen. We zullen zien wat “J.” zegt als blijkt dat zijn/haar “bron” eens fout zal zijn. Eerst zien zei de blinde….

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: