Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2013
  M D W D V Z Z
  « jan   mrt »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Belgacom TV schrapt ARD en ZDF

Posted by dtvfan op 7 februari 2013

Belgacom TVDe Duitse openbare zenders ARD en ZDF worden vanaf 18 februari geschrapt uit het zenderaanbod van Belgacom TV. Dat meldt de krant De Morgen. Belgacom heeft namelijk geen akkoord kunnen bereiken met ARD en ZDF. De Duitse zenders vragen één miljoen euro, terwijl Belgacom 500.000 euro per jaar wil geven. De Morgen meldt ook dat de Duitse zenders bij de onderhandelingen vertegenwoordigd werden door het Brusselse advocatenkantoor Doutrelepont et associés. Oprichtster Carine Doutrelepont zetelt echter al bijna tien jaar als onafhankelijk lid in de raad van bestuur van Belgacom en kreeg in die hoedanigheid vorig jaar 62.000 euro van Belgacom. Doutrelepont onderhandelde vorig jaar over het aanbod van de Italiaanse openbare omroep RAI in België.

Vanaf 18 februari komt de Duitse commerciële tv-zender RTL Television in de plaats van ARD en ZDF en vormt vanaf dan de enigste Duitse tv-zender in het zenderaanbod van Belgacom. Intussen reageren de Belgacom TV-abonnees op internet woedend op de verdwijning van ARD en ZDF. Ook is al een protestpagina op Facebook gestart voor het behoud van de Duitse zenders. De aankondiging van het schrappen van ARD en ZDF op het infokanaal van Belgacom is inmiddels weggehaald.

Update 2 mei 2013: ProSieben en Sat.1 vervangen ARD en ZDF bij Belgacom TV. Voor meer informatie en reacties zie deze link.

24 Reacties to “Belgacom TV schrapt ARD en ZDF”

 1. William said

  Het is gewoon een schande, zeker als je weet dat onze facebookpagina met vraag naar uitbreiding van oa Duitse zenders een enorm succes was. Op korte tijd hadden we meer dan 2600 likes. Wat zijn de volgende zenders die ze gaan wegnemen? Nederland 1.2 en 3 en dan vervangen door BVN?

 2. Benny said

  En ze blijven maar doorgaan met de mensen te PESTEN daar bij Belgacom. Ze weten blijkbaar niet van ophouden daar…Waar gaat dat eindigen??? Dat we alleen nog Franse en Italiaanse (buitenlandse) zenders kunnen ontvangen???
  Indien ze dit doorvoeren, is het bij ons “Bye Bye Belgacom”. Voor ons is de maat vol!!!
  Gelukkig is er nog de satelliet schotel waar er veel Duitse zenders gratis (in HD) kunnen ontvangen worden !!!

 3. xfifteen said

  Het is een schande dat ze ARD en ZDF verwijderen, maar anderzijds ben ik wel blij dat RTL Television er eindelijk komt! En aangezien ik bijna nooit naar ARD en ZDF keek en RTL één van de redenen was om nog naar Telenet over te stappen, is dit persoonlijk voor mij eerder goed nieuws dan slecht nieuws.

 4. Winters said

  Dit is ongehoord van Belgacom. We worden gegijzeld zonder ook maar enige inspraak. Enkel op tijd (genoeg) betalen moeten we!!!! ARD en ZDF zijn nog de enige Duitse zenders nadat WDR en ARTE Duitse uitzendingen ook al verdwenen zijn. Duitsland is toch ons naaste buurland dacht ik. En er zijn wel degelijk veel landgenoten die in Duitsland op vakantie gaan.
  Maar het voornaamste is dat deze zenders wel een groot aanbod hebben aan goede praat- en cultuurprogramma’s. We worden al plat geslagen met al die commerciële rommel..
  Dan zeggen we bye bye Belgacom !!!!!!!!

 5. Tom said

  Misschien een idee om ORF2 Europe toe te voegen. Deze Europese versie van ORF2 kan perfect dit opvangen, de populaire (bij het oudere publiek) muziekprogramma’s en prachtige Universum reeksen zijn hierop terug te vinden. 1 groot nadeel niet alle programma’s hebben altijd de Europese rechten vandaar af en toe een teletekstbeeld. Als ze dan ook nog ServusTV kunnen sportliefhebbers ook aan hun trekken komen.

 6. William said

  We krijgen steun, HLN en De Morgen hebben een link naar de facebookgroep geplaatst en ook Radio 1 besteed er uitgebreid aandacht aan.
  En wat vinden jullie hier van? Heb volgende gedeelte overgenomen uit HLN : Opmerkelijk is dat, zeker omdat onderhandelaar Carine Doutrelepont – die namens de zenders een te hoge prijs vroeg aan Belgacom – ook bestuurder is bij… Belgacom. Bovendien staat de vrouw advocate te boek als vertrouweling van Belgacom-topman Didier Bellens.

 7. sevenans jacques said

  Jacques 9 frebruari 2013.Gaan ze het loon van topman van Belgacom nog wat meer aanpassen. Nu hebben ze meer geld terug met afschaffing van de Duitse zenders

 8. Droshout Francis said

  Indien de duitse zenders verdwijnen is dit voor miij een dringende reden om mijn overeenkomsten met Belgacom te beêiindigen en over te stappen naar de concurrentie !!!!

 9. Belgacom is hier niet de schuldige, zij kunnen gewoon zo’n idioot bod niet aanvaarden.
  “In verband met de geruchten -als zouden de Duitse Zenders ARD en ZDF van het TV-aanbod van Belgacom verdwijnen- wijst Belgacom er op dat beide zenders nog altijd deel uitmaken van het aanbod, en dat Belgacom openstaat voor elk redelijk aanbod van beide zenders om dit in de toekomst zo te houden” — Belgacom Group

 10. Benny said

  @Ward: 1) Blijkbaar is het bij Belgacom “Een idioot bod op veelbekeken en door het volk veel geliefde zenders” moeilijker te verteren, dan “een idioot hoog salaris” en “idioot hoge bonussen en ontslagpremies” van topmannen en (top)ceo’s !!!
  Waar zit hier de logica ???
  2) Dat ze bij Belgacom een enquete doen en de weinig of niet bekeken zenders eruit gooien , en het geld dat ze ermee uitsparen spenderen aan veelbekeken zenders!

 11. William said

  Ik weet niet wat andere zenders vragen, €1.000.000 lijkt veel, maar ze hebben meer dan 1.000.000 abonnees, dat is dus minder dan €1 per abonnee per jaar.

 12. wezeltje said

  Minder hoge ontslagvergoedingen en met dat geld een beetje rekening houden met de abonnees is dat echt zo moeilijk.Tel eens hoeveel Frastalige zenders er zijn . Wat vragen die? Belgacom genoeg gespeeld met de kijkers, doe zo voort en er zullen veel kijkers andere oorden opzoeken.Het is overal wat…. maar Belgacom gedraagt zich nog steeds als een alleenheerser…de middeleeuwen zijn voorbij en de klanten zijn mondig….doe zo voort Belgacom, de concurentie loert om de hoek.

 13. Je moet maar eens gaan uitrekenen als alle zenders een miljoen gaan vragen, dan zal de dienst ook wel stijgen in prijs hoor.
  Uiteraard verdienen die topmannen te veel; maar dat is nu eenmaal overal zo…
  Het is niet toevallig dat deze zenders bij Belgacom verdwijnen net nu Telenet WDR heeft geschrapt. De Duitsers vragen om een of andere reden plots veel meer dan normaal.

 14. william said

  Ik weet niet wat Telenet betaald maar die bieden behalve Ard, zdf ook rtl, pro7, sat1, vox en ntv aan. Belgacom zou dan enkel rtl aanbieden. Zelfs al zou telenet ard en zdf schrappen bieden zij nog steeds vijf duitse kanalen aan. Belgacom slechts 1

 15. mike said

  Die topmannen verdienen idd veel te veel,en dat dat overal nu eenmaal zo is,wil nog niet zeggen dat dat normaal is.Ik vraag mij af,als er 1 van hen van de 14de verdieping springt of de andere gaan volgen.Die Duitsers,die zullen zeker en vast ook wel facebooken he,ik moet er geen tekeningetje bijmaken zekers?Die willen gewoon het onderste uit de kan,want de belgacom klant wil meer duits,dus vraag het max,ze willen geen klanten verliezen…..

 16. wezeltje said

  alle zenders gaan dat niet vragen – ga je zenders eens na en kijk eens hoeveel er betalen om hun producten te slijten en die geen enkel ander programma uitzenden.. Pure winst voor Belgacom. Nogmaals zijn de Franse zenders gratis? En de Italianen die vroegen ook meer maar na protest zijn er 4 zenders te ontvangen. Wees toch niet zo braaf en hou op met compromisssen te sluiten. Wij willen Duitse zenders en daar betalen wij al genoeg voor . Gaat ons abonnementsgeld omlaag na het schrappen van 2 zenders en 1 (RTL) in ruil? Nee toch ….dus wij blijven eisen dat de Duitse zenders blijven.

 17. William said

  Natuurlijk moeten ze blijven en liefst nog extra Duitse zenders erbij, de concurrentie bied ze wel aan zonder probleem, steun ons!

  http://www.facebook.com/ArdEnZdfMoetenBlijven

 18. Bart said

  Men kan bepaalde duitse zenders die niet duur zijn in het basisaanbod blijven aanbieden
  en die andere duitse zenders in een apart betaalpakket zetten (bv. Option DE).
  De mogelijkheid om ze blijven te ontvangen en nieuwe toe te voegen blijft zo bestaan.

 19. Jan said

  de nationale duitse zenders ARD en ZDF moeten zeker behouden worden in het basisaanbod!!! ik heb daar gerust enkele euro’s extra voor over om ze te behouden. Dus Belgacom luister eens naar uw klanten, want ik blijkbaar hier niet alleen met mijn vraag. Als 3-talig land lijkt mij dit als nationaal bedrijf toch wel normaal dat er zenders in de 3 landstalen beschikbaar zijn! (al is het een beperkt aanbod)

 20. Aan diegenen die zo graag Duitse zenders willen bekijken, waarom stappen jullie niet over op de satelliet? Ze zijn gratis te ontvangen via Astra en alle publieke netten (ook de regionalen) zelfs gratis in High Definition. Altijd dat vasthouden aan dat kabeltje dat uit de muur komt… hang aan die muur een schotel en je hebt maar te kiezen. Wil je ook Engelstalige zenders, zorg dat je dan ook de 28.5° kan ontvangen, alle BBC’s, itv’s, Channel 4’s en Channel 5’s gratis. BBC1, BBC HD, itv HD en Channel 4 HD incluis! Van zodra BBC2 HD er is ook gratis. Het beestje noemt Freesat, http://www.freesat.co.uk is het adres. Gedaan met afhankelijk zijn van de grillen van de kabel (zowel coax als IPTV). Just my two cents people.

 21. Bart said

  Wat gebeurt er nu op 18 februari blijft ARD/ZDF of niet ?

 22. William said

  Geen idee, blijkbaar weten ze het zelf niet bij Belgacom. Ook is er geen bericht op welk kanaal RTL te zien zal zijn. Communicatie nul komma nul, men behandeld de klanten echt als stront. Echt een communicatiebedrijf onwaardig!

 23. Benny said

  @William: Inderdaad, mozaiekkanaal was ook ineens verdwenen, zonder voorafgaande mededeling. Infokanalen genoeg, maar informatie over zenders enz. komt er niet of veel te laat op. Ze doen gewoon hun zin,communicatie van kust m’n kl***n ! Service telt er al lang niet meer !!

 24. dtvfan said

  ARD en ZDF blijven bij Belgacom TV en RTL Television is nieuw in het basisaanbod. Reageren en meer info: https://digitaletv.wordpress.com/2013/02/18/rtl-television-nieuw-en-ard-en-zdf-blijven-bij-belgacom-tv/

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: