Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • januari 2013
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet schrapt WDR uit zenderaanbod

Posted by dtvfan op 9 januari 2013

WDRDe Duitse regionale tv-zender WDR is sinds gisteren niet meer beschikbaar in het zenderaanbod van Telenet Digital TV. Telenet meldt dat de schrapping van WDR te wijten is aan het uitblijven van een overeenkomst tussen beide partijen. Hierdoor zal gedurende een maand een pancarte op de zender (Vlaanderen: kanaal 173; Brussel: kanaal 243) te zien zijn met de melding dat WDR niet meer beschikbaar is.

“WDR is een regionale Duitse televisieomroep, waarvan de populairste programma’s eerst via ARD (Das Erste) worden uitgezonden. Daardoor is de impact voor onze klanten zeer beperkt”, zegt Ann Caluwaerts van Telenet. Verder bekijkt Telenet welke andere Duitse zender mogelijk in de plaats van WDR kan komen.

Intussen krijgt concurrent Belgacom veel vragen binnen van abonnees van Telenet die willen overstappen om WDR te kunnen blijven ontvangen. WDR is echter niet beschikbaar bij Belgacom TV, net zoals de Duitse commerciële zenders RTL Television, ProSieben en Sat.1 die Telenet aanbiedt. Al deze Duitse zenders zijn wel te ontvangen in het basisaanbod van het Luxemburgse tv-aanbod van Belgacom, Tango Generation. Of Belgacom plannen heeft om deze tv-zenders weldra ook in België uit te zenden is niet bekend.

Advertenties

20 Reacties to “Telenet schrapt WDR uit zenderaanbod”

 1. Bart said

  Als het niet anders kan zou men deze zender kunnen vervangen door “3 SAT” (zender met uitzendingen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk)
  en de regionale zender “BRF”

 2. BRF zou idd goed idee zijn,zo blijven we ook op de hoogte van reilen & zeilen van de Oostkantons.Afwachten wat het gaan brengen é

 3. BRF heeft maar weinig uitzendingen, dat zou gewoon verspilling van ruimte op de kabel zijn.

 4. wezeltje said

  BRF is allang te zien bij BELGACOM – WDR niet

 5. william said

  BRF daar mis je echt niets aan. Nauwelijks 20 min programma per dag. Belgacom bereikt het gewoon om meer Duitse zenders toe te voegen. Telenet heeft ondanks het wegvallen van wdr een veel beter Duits aanbod.

 6. William said

  Bereikt moet vertikt zijn in vorige reactie, sorry

 7. peter said

  TELENET: vlaanderen komt niet op kabel BRF duitse belgische .
  WDR is zender regio aachen .
  ik heeft satilliet heel veel zender duitse aanbod

 8. Peter zegt dus volgens mij:
  Telenet is vlaanderen/vlaams, BRF komt niet op de kabel (van Telenet) omdat het duits belgisch is.
  WDR is de zender voor Regio Aken.
  Ik heb satelliet, daar zitten heel veel duitse zenders in het aanbod.

  Is het dat dat je probeert te vertellen Peter?
  Dat is een zeer verhelderende reactie….

 9. peter said

  ward Gubbi :
  BRF duitse belgische ontvang alleen radio telenet op kabel . en maar BRF is neen aanbod bij telenet . alleen belgacom tv wel aanbod BRF .
  ik kijk elke dagen duitse aanbod RTL en RTL2 en TELE5 enz
  telenet heeft ARD-ZDF-RTL-SAT.1-VOX-PROSIEBEN en N-TV aanbod genoeg op kabel voor vlaanderen .
  mensen graag aanbod duitse zender dan beter nemen satilliet.

 10. Daar heb je gelijk in, toch zijn velen (ik echter niet) teleur gesteld dat WDR van de kabel gehaald is “door Telenet”. (We kennen het hele verhaal echter niet) En in Vlaanderen zijn er nog steeds velen die niet graag een schotel aan hun huis hebben hangen en dus geen satelliet willen. Maar Telenet kan, als ze willen, BRF waarschijnlijk wel in het aanbod opnemen (wat niet echt nuttig is volgens mij).
  En misschien keert WDR ooit nog wel terug bij Telenet, De overeenkomst is gewoon vervallen op dit moment en er is (nog) geen nieuwe.

 11. DigiTV said

  Het gaat niet over WDR maar ik stel de vraag even hier. Sinds een tijdje zijn de programma’s van Animal Planet HD hetzelfde als van de gewone Animal Planet, dus het SD-kanaal. Als je bij Telenet een shake hebt, maar niet geabonneerd bent op het pluspakket ontvang je dus het HD kanaal van Animal Planet, maar niet het SD kanaal. Is dit niet belachelijk dat Animal Planet (SD) dan nog steeds in het pluspakket zit aangezien iedereen met een shake diezelfde programma’s in HD kan bekijken. Bijvoorbeeld om plaats op de decoder te sparen, neem ik soms op in SD.

 12. Ja, dat is inderdaad niet helemaal logisch, maar ja. En daarbij niet iedereen met een shake heeft HDXL; als je nu klant wordt moet je zelf HDXL aanvragen (met andere woorden, het is niet automatisch geactiveerd) ook al is het gratis in je shake.

 13. Bart said

  Misschien kunnen enkele ontevreden Telenet-abonnees een actie voeren
  bij het kantoor van ARD/WDR in Brussel voor het behoud of de terugkeer van de zender
  en de 5 Duitse radiozenders van dezelfde groep in voormalig indi-gebied.

 14. William said

  Best dat de Belgacom klanten dan ook meegaan, want die krijgen al jaren enkel ARD, ZDF en BRF. Bij telenet is er tenminste ook nog SAT1, RTL, PRO7, VOX en NTV. Belgacom klanten kunnen van zulk aanbod alleen maar dromen. Ondanks het grote succes van oa de Facebookpagina Zenderaanbod Belgacom, houd Belgacom het been stijf.

 15. hilde said

  graag aandacht voor SAT 3 ter vervanging van WDR !

 16. Bart Sarazijn said

  Ik mis WDR vooral voor de carnavaluitzendingen, want ik ken geen enkel andere zender die zoveel uitzendt. Als dat een regionaal station is, chapeau !!! Dat is heel jammer dat telenet zomaar een zender wegneemt zonder ons te kennen. Ik vind dat we zouwden moeten kunnen betalen PER extra kanaal. Met de technologie zou dat moeten kunnen en dan betalen ze de uitzendrechten voor die groep door aan die zender.
  ps : wdr zend ook uit via het internet

 17. peter said

  bart: bart graag WDR om te kijken , kan nemen satilliet free zender op astra
  ARD -ZDF-WDR-NDR-RBB-SAT1-SAT3-RTL-RTL2-SUPER RTL-NITRO RTL – ENZ MEER duitse aanbod .

 18. Bart said

  Waarom kan er dan niet bij Telenet onderhandeld worden om de zender “WDR” in het basisaanbod aan te blijven bieden?

 19. Bart Sarazijn said

  wdr is veel beter dan de erotisch zender (41) dat ze op 14 feb bijgevoegd hebben. Ik heb een manier gevonden om de programma’s van de wdr en andere Duitse zenders te kunnen zien.Weliswaar nadat ze uitgezonden zijn e tegen een kleine vergoeding tussen 10 en 40 cent per programma en 60 cent abonnement per maand, maar de kwaliteit is heel goed. (http://www.onlinetvrecorder.com/)

 20. Bart said

  Op dit ogenblik (half mei) is er nog altijd geen vervanger voor WDR3 in de plaats gekomen,
  tenzij dat WDR3 terug in het basisaanbod wordt opgenomen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: