Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • oktober 2012
  M D W D V Z Z
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom TV-abonnees vragen uitbreiding van zenderaanbod

Posted by dtvfan op 26 oktober 2012

Belgacom TVOp Facebook is er een pagina gemaakt die vraagt voor een uitbreiding van het zenderaanbod bij Belgacom TV. Het gaat om diverse Belgacom TV-abonnees die op het forum van Belgacom, Belgacom Community, enkele jaren vragen voor meer zenders. “Helaas kan of wil Belgacom deze vraag niet uitvoeren”, laat de initiatiefnemer van de Facebookpagina weten aan onze site. Digitale TV Weblog kreeg hierover inmiddels ook enkele reacties van forumleden. Begin deze week raakte bekend dat de Italiaanse tv-zenders Rai Due en Rai Tre in november terugkeren bij Belgacom TV, na protest van ontevreden abonnees op sociale media en bij de kantoren van de Rai in Brussel.

De zenders die gevraagd worden door de forumleden, zijn vooral Duitse zenders zoals WDR, RTL Television, VOX, ProSieben en Sat.1. “WDR zat vroeger analoog op de kabel en is beter gekend als “Duitsland 3″. Dat Telenet en VOO (de Waalse tegenhanger van Telenet) deze zender probleemloos kunnen aanbieden en Belgacom niet, is op zijn minst opmerkelijk na 7 jaar Belgacom TV”, zegt een forumlid. In het huidige Belgacom TV-zenderaanbod zijn er vier Duitstalige tv- en radiozenders: ARD, ZDF, BRF en BRF1. “Er is amper Duitse tv aanwezig op Belgacom TV met alleen ARD en ZDF. De Duitstalige tv-zender BRF is een goede zender, maar zendt slechts een kwartier per dag uit. Geen volwaardige 24-uurs tv-zender zoals ARD of ZDF dus”, gaat het forumlid verder.

Naast meer Duitse zenders, wordt ook de komst van de internationale economische en financiële zender CNBC Europe gevraagd. Een ander lid van Belgacom Community meldt hierover dat “deze zender bij alle Belgische tv-providers aanwezig is behalve bij Belgacom TV en samen met Bloomberg en Kanaal Z een volwaardig en compleet financieel en economisch aanbod zou kunnen vormen”. CNBC Europe heeft daarnaast laten weten dat het spijtig is dat de zender niet aanwezig is op het digitale tv-platform van Belgacom. De entertainmentzender FOXLife, de Vlaamse radiozender Radio Nostalgie, de HD-versies van Nederland 1, 2 en 3 en enkele buitenlandse radiozenders zijn voorbeelden van andere zenders die vaak op het forum van Belgacom en op de Facebookpagina gevraagd worden.

In reacties op het forum van Belgacom laat de officiële woordvoerder van Belgacom, Eva van Belgacom, weten dat er twee factoren zijn die bepalen of een zender wordt toegevoegd of niet: het aantal potentiële kijkers van de zender en de prijs die Belgacom moet betalen aan de zender om hem op te nemen in het zenderaanbod. Verder wordt ook de ruimte op het netwerk aangehaald als reden. Eva van Belgacom laat daarnaast op Twitter verstaan dat er op korte termijn geen plannen zijn om het zenderaanbod uit te breiden. “We proberen zoveel mogelijk klanten tevreden te stellen, maar kunnen niet alle zenders aanbieden. Weet echter dat het zenderaanbod continu geëvalueerd wordt”, laat Eva van Belgacom nog weten op het forum.

De initiatiefnemer van de Facebookpagina laat hierover het volgende weten aan onze site: “Je kan nu eenmaal niet alles doorgeven, dat klopt, maar als je kijkt op het Belgacom-forum, zie je dat deze vraag continu terugkomt. Inderdaad is de kostprijs zeker niet onbelangrijk en ook de potentiële kijkers. Ik ben er echt van overtuigd dat deze zenders voor veel klanten een grote meerwaarde bieden. Ze zullen ook niet zo duur zijn, anders zouden Telenet en VOO er niet zoveel aanbieden. Ik ben er ook zeker van dat ze veel beter bekeken zullen worden dan bijvoorbeeld KTO, een Franse zender die heel de dag kerkdiensten uitzendt, of M6 Boutique en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat naar deze zenders wel veel vraag is. Uit het antwoord lijkt het dan dat Belgacom wel rekening houdt met de klant, maar je voelt wel heel duidelijk aan dat dit helemaal niet zo is. Jammer maar helaas.”

De Facebookpagina “Zenderaanbod Belgacom” kan u vinden op deze link. Reacties zijn welkom onder dit artikel.

Advertenties

18 Reacties to “Belgacom TV-abonnees vragen uitbreiding van zenderaanbod”

 1. William said

  Supergoed artikel dat perfekt de situatie weergeeft, heel goed gedaan!

 2. Jerry said

  Heel goed artikel. Nog even vermelden dat er ook wat belgacom abbonees vragen naar nederlandse ondertitels van BBC Entertainment wij betalen bij Belgacom voor deze zender maar er zijn geen nederlandstalige ondertitels bij. Met Telenet zit deze zender in het basisaanbod en zijn er wel nederlandstalige ondertitels.

 3. Benny said

  Pure bullshit van die “Eva van Belgacom”! Ik kan me niet indenken dat zenders zoals “KTO,2M,Al Aloula,M6 boutique” enz. hier veel bekeken worden en/of er veel vragende partij naar is. Lijkt meer op pure onwil van Belgacom!!!

 4. Jerry said

  KTO en M6 boutique staat hier ook nooit op dat ze ons beter deftige zenders geven.

 5. mike said

  Zelfde hier,al die Franse zever hoeft voor mij echt niet.Meer Engelse,Duitse en ook Nederlandse zenders zou een heel pak beter zijn,maar ze doen hun eigen goesting en zijn vooral gericht op de Franstalige markt van dit land.BTW,BRF een goede zender noemen???komaan he,15 minuten per dag,wat heb je daaraan,buiten plaatsverspilling??Daarbij,als ze willen kunnen ze nog veel plaats vrijmaken,kijk maar naar al die voetbal,zowel in nederlands als frans,10 kanalen,ook voor basket,2 kanalen.Zet dat allemaal op 1 kanaal met 2 toon voor geluid,simpel toch,en weeral zoveel plaats vrij.Hoeveel infokanalen zijn er ook niet?Een stuk of 6??Met een beetje moeite kan men makkelijk 5 tot 10 extra interesante zenders aanbieden.Belgacom staat stil,en zoals overal is stilstaan achteruitgaan!

 6. Benny said

  Conclusie: Dat ze bij Belgacom-tv eens orde op zaken stellen: Gooi alle rommel- en pulpzenders eruit,organiseer en order de overgebleven (veelgevraagde) zenders en het wordt perfect mogelijk om enkele veelgevraagde (en veelbekeken!) zenders toe te voegen. Waar een wil is,is een weg!

 7. muckimuckiline said

  op dit moment heeft numericable meer zenders
  dan telenet en belgacom ik vind dat niet oke

 8. William said

  Blijf ons steunen en deel zoveel mogelijk de facebookpagina en het bovenstaande artikel, hartelijk dank!

  https://www.facebook.com/zenderaanbodbelgacom

 9. DigiTV said

  Inderdaag goed gedaan. Maar weet wel dat de HD-versies van Ned1, 2 en 3 ook bij Telenet niet opgenomen zijn. Terwijl bij deze abonnees ook vraag is hiernaar.

 10. William said

  Ja dat weet ik. Ze zijn wel beschikbaar bij Mobistar TV en TV Vlaanderen. In een pluspakket tegen extra betaling, maar ze zijn beschikbaar. Ik zie dus niet in waarom de andere operatoren dat niet zouden kunnen. Ik heb hierover al eens contact gehad met de NPO en die staan daar zeker voor open. Het is dus onwil van onze operatoren.

 11. muckimuckiline said

  willam let op hd ned1 hd ned 2 hd ned 3
  kunnen daar mee uit de mobistar en tv vlaanderen vliegen

 12. mike said

  Even melden dat op de nederlandse tv niet veel in HD gegeven wordt,kijk maar in het blad tv totaal,en je zal het zien.

 13. muckimuckiline said

  in de toekomst is er weeral een zenderverschuiving van het analog ik heb dat gelezen
  omdat ik een vraag je had op de commerciele zenders van nederland

 14. ja in de toekomst,telenet kan niet blijven zenders toevoegen als er amper plek is hé,
  ze moeten wel ofwel de bandbreedte verhogen wat hen geld kost over heel vlaanderen of enkele analoge zenders verwijderen om plek te maken voor 5 HD zenders of 10 SD zenders per mux.
  dus 1 analoge zender geeft plek voor 1 mux.

 15. Francois said

  Hallo,al meer dan 2 jaar zit ik te wachten op de dag dat dit waarheid wordt,maar nu we met zijn allen erachteraan gaan zou het toch moeten lukken.meestal zie je in de belgacom blog mijn naam staan met als titel DUITSE ZENDERS of even googelen.
  Bedankt voor de vele reacties
  Trouwe belgacom klant FRANCOIS

 16. muckimuckiline said

  dus volgens master-magic
  zal her geen commerciele zenders komen van nl
  in belgie maar volgens mij wel als vlaanderen onafhankelijk word
  dan zal telenet het club rtl en ab3 en la une en la deux
  niet ontvangen in heel vlaanderen en brussel
  en de vlaamse zenders zullen niet voor wallonie en brussel
  ontvangen worden dat is volgens mij een nadeel of een voordeel
  van zal zijn van het vlaamse onafhankelijkheid

 17. Marc Louwet said

  Belgacom tv is vooral bedoeld voor de franstaligen.Waarom geen life tv,stories,ment enz zoals bij telenet?Slechts 2 duitse zenders maar wel 4 italiaanse.Wat een verhouding is dat toch om nog maar te zwijgen van al die franse rommel waar je als vlaming niks aan hebt

 18. hermans patrick said

  Neem de gulden middenweg en dat is voor TV: TELENET met de meeste zenders en de meeste Vlaamse zenders en voor gsm ga je naar de concurrentie namelijk PROXIMUS. Voor tv is belgacom pure brol, voor gsm is telenet en mobistar en base DIKKE BROL

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: