Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • oktober 2012
  M D W D V Z Z
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet stopt met digitale tv via INDI-decoder

Posted by dtvfan op 23 oktober 2012

IndiDigitale tv via een INDI-decoder is vanaf 3 december niet meer mogelijk. Telenet bouwt namelijk vanaf 26 november het digitale tv-signaal op het INDI-platform gefaseerd af. Op 3 december wordt de doorgifte van het signaal naar deze decoders definitief stopgezet. Dat meldt Telenet in een persbericht. Volgens Telenet wordt het INDI-platform, een initiatief van Interkabel, niet langer technisch ondersteund door leveranciers. Hierdoor zou Telenet de dienst voor haar klanten niet verder kunnen verzekeren.

Klanten die nog digitale tv kijken via een INDI-decoder ontvangen binnenkort een brief met meer uitleg om over te stappen naar een HD Digicorder of HD Digibox van Telenet. In totaal zijn dit 40.664 abonnees, waarvan zo’n 31.000 abonnees al naar Telenet Digital TV is overgestapt maar nog hun INDI-decoder gebruiken voor onder meer een tweede tv-toestel. Ongeveer 9.000 gebruikers kijken enkel digitale tv via een INDI-decoder. Door over te stappen krijgen de abonnees toegang tot interactieve diensten van Telenet Digital TV, zoals de rode knop en video-on-demand (VOD). Met een INDI-decoder is er namelijk geen interactiviteit mogelijk.

Op 1 oktober 2008 nam Telenet het Interkabel-gebied over. Dit gebied bevindt zich in delen van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. 14 dagen later was in het INDI-gebied voor het eerst Telenet Digital TV beschikbaar en werd bekendgemaakt dat het INDI-platform “op termijn zou uitdoven”. In juli 2009 stopte Telenet met de verkoop van de INDI-decoders. Inmiddels maakten de meeste INDI-gebruikers al de overstap naar het interactieve Telenet Digital TV. Op 3 december stopt het signaal op het INDI-platform definitief.

Eén reactie to “Telenet stopt met digitale tv via INDI-decoder”

 1. rub said

  JA EN ER VERANDERD NIETS???
  zo staat het en zeiden ze ik heb nu 14 dagen télénet box toch was ik van indi zeer tevreden NU dus 14 dagen later doen ze dan de indexering van het al huren van zo een box en andere diensten… Gewoon een mooi besparingsplan velen een box doen huren en dan de prijzen opslaan Maar 20 cent maal….

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: