Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • oktober 2012
  M D W D V Z Z
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Dramaserie The Straits in première op Sundance Channel

Posted by dtvfan op 22 oktober 2012

Sundance ChannelDe veelgeprezen Australische dramareeks The Straits is vanaf 25 oktober om 21 uur exclusief in première te zien op Sundance Channel. Dat meldt Sundance Channel in een persbericht. The Straits is een exotische misdaadreeks met een dosis zwarte humor. De reeks speelt zich af langs de turkooizen zee en te midden van de dodelijke natuur van Far North Queensland en de Torres Strait in Australië. De Montebello’s zijn niet meteen de doorsnee Australische familie. Als hedendaagse smokkelaars houdt de familie zich bezig met het drugsimport, wapensmokkel, dierenhandel. Daarbij vertrouwen ze op bloedverwantschap en loyaliteit in Torres Strait Islands.

Harry Montebello groeide op in de straten van Londen en beheert nu één van de meest succesvolle en gerespecteerde criminele organisaties in Queensland. Hij is getrouwd met een vrouw van Torres Strait Island en regelt zijn zaken vanuit Cairns. Harry is vrijwel onaantastbaar en lijkt het allemaal te hebben. Zijn familie is geshockeerd wanneer Harry aankondigt dat zijn drie zonen moeten wedijveren voor het recht om zijn plaats in te nemen als familiehoofd wanneer hij op pensioen gaat. Zijn zonen die elk een deel van het familiebedrijf runnen, worden zodoende tegen elkaar opgezet terwijl zijn dochter de financiën van de familie leert te beheren. Kitty, zijn vrouw, is verontwaardigd omdat ze verwachtte dat Harry de familietraditie om de oudste zoon Noel als opvolger aan te duiden zou eerbiedigen.

Tijdens de tien afleveringen liegen en bedriegen Noel, zijn broers Marou en Gary, en zus Sissi hun weg naar dominantie over het bedrijf terwijl de familie geconfronteerd wordt met een hele reeks aanvallen op de zaak en hun levens. Zullen de Montebello’s hun meningsverschillen bijleggen en samenwerken om de problemen met hun vogelvrij verklaarde leveranciers en andere vijanden op te lossen of zal de familie ten onder gaan aan de interne strijd?

De hoofdrol in de The Straits wordt vertolkt door de Schotse acteur en winnaar van een Emmy Brian Cox (The Bourne Supremacy, Troy, Braveheart) als Harry Montebello. Rena Owen (Once Were Warriors, Dance Me to My Song) is Harry’s vrouw Kitty, deels afkomstig van het prominente Torres Strait Island, deels Maori.

Naast Cox en Owen spelen AFI genomineerde Aaron Fa’aoso (East West 101, RAN), Logie-winnaar Firass Dirani (Underbelly, Pitch Black) en enkele nieuwe talentvolle, Australische acteurs – Jimi Bani (RAN, The Sapphires) en Suzannah Bayes-Morton (All Saints, The Tumbler), de rollen van de Montebello kinderen.

Sundance Channel is beschikbaar bij Belgacom TV en Telenet Digital TV.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: