Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • oktober 2012
  M D W D V Z Z
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

EXQI Sport-Culture wordt vanaf 24 oktober ontdubbeld in Sport10 en Culture7

Posted by dtvfan op 19 oktober 2012

EXQI(update) De digitale tv-zender EXQI Sport-Culture wordt vanaf woensdag 24 oktober ontdubbeld in Sport10 en Culture7. Het productiehuis Arendsoog zal het signaal van de zender huren en heeft met EXQI-oprichter Gabriel Fehervari een exploitatieovereenkomst van drie jaar gesloten. Arendsoog, onder leiding van Jan Smekens, zal bepalen wat er wordt uitgezonden en ook programma’s maken voor de nieuwe zenders. Transfer zal instaan voor de reclame op Sport10 en Culture7. Deze reclameregie zorgt ook onder meer voor de commercialisering van de digitale tv-zender Acht. Inhoudelijk verandert er bij de herlancering van de tv-zenders weinig. Sport10 richt zich op de kleinere sporten, terwijl Culture7 zich richt op culturele evenementen en concerten.

Door de ontdubbeling verandert er ook wat bij de digitale tv-providers die EXQI Sport-Culture aanbieden. Bij Telenet Digital TV zal Sport10 (in HD beschikbaar op HD-decoders) de plaats innemen in het basisaanbod van de SD-versie van EXQI Sport-Culture op kanaal 42 (Vlaanderen), kanaal 40 (Indi-boxen) en kanaal 132 (Brussel). Culture7 (in HD beschikbaar op HD-decoders) komt bij Telenet in het basisaanbod op de plaats van EXQI Sport-Culture HD op kanaal 50 (Vlaanderen), kanaal 225 (Indi-boxen) en kanaal 135 (Brussel).

Bij Belgacom TV is Culture7 in HD beschikbaar in een betaalpakket. Culture7 vervangt HD1 Culture in het boeket Music & Culture op kanaal 110. Sport10 blijft in SD beschikbaar in het basisaanbod op kanaal 17, terwijl de HD-versie van Sport10 beschikbaar is op kanaal 76 in het boeket Sport & Pleasure.

10 Reacties to “EXQI Sport-Culture wordt vanaf 24 oktober ontdubbeld in Sport10 en Culture7”

 1. frederikmisplon said

  Blijven de zenders in HD uitzenden

 2. dtvfan said

  Update 24 oktober: De beide zenders zijn inderdaad in HD te ontvangen bij alle providers. De afgelopen dagen was hierover namelijk niets bekendgemaakt. Voor de nummering hadden we ons gebaseerd op de informatie op de websites van de zenders. We passen dan ook de informatie in het artikel meteen aan. Onze excuses hiervoor.

  Met vriendelijke groeten

 3. Karin Stoop said

  Alle zenders zijn beschikbaar bij Telenet en Belgacom in HD en SD.

 4. Beste Frederikmisplon,

  Beide zenders zijn bij Telenet in HD te ontvangen (op bovenstaande nummers; op de HD boxen is de SD versie niet aanwezig). Hoe dit bij Belgacom is weet ik niet.

  W.G.

 5. Koen Devos said

  En is het programma schema aangepast? Of krijgen we nog steeds herhaling van Exqi uitzendingen…

 6. herhalingen zullen blijven,in het begin zullen ze nog dingen programeren die op exqi al kwam zag ik in een programma overzicht van de zender cultuur.
  met de tijd hoop ik dat ze nieuwe programma’s insteken want anders veranderd er voor de klanten niks,
  enkel wat vers geld in de zender en een nieuwe naam.

 7. muckiba said

  bij belgacom is aleen sport10 zender in sd
  zowel hudige hd zenders zitten in een betaalpakket
  bij belgacom van cultuur is er maar alleen hd zender van

 8. David said

  Bedankt voor deze informatie. Er is ook nagedacht over de nummering. Ik zal ze meteen herprogrammeren op post nummer 10 & 7 van m’n Digicorder.

 9. WOUTERS JOZEF said

  wanneer geven jullie de programatie door voor sport 10????

 10. dtvfan said

  Hiervoor kan u best de tv-gids van uw provider of een magazine raadplegen.

  Mvg

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: