Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • oktober 2012
  M D W D V Z Z
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet versmelt Yelo en Telenet Digital TV tot Yelo TV in 2013

Posted by dtvfan op 17 oktober 2012

Yelo TVBegin 2013 versmelten Yelo en Telenet Digital TV tot Yelo TV. Dat heeft Telenet vandaag bekendgemaakt aan de pers. Met Yelo TV kunnen Telenet-klanten onder meer live tv-kijken en opnames bekijken op zowel tv, tablet, smartphone of computer. Met Yelo TV wil Telenet het digitale tv-aanbod en Yelo volledig met elkaar integreren. Met de lancering van Yelo TV komt er ook een gloednieuwe gebruiksinterface die op eender welk toestel hetzelfde eruit zal zien.

Volgens Telenet zijn er vier belangrijke peilers bij Yelo TV:
– Op elk scherm kunnen Telenet-klanten hun favoriete content bekijken.
– Alle opnames kunnen beheerd en bekeken worden op eender welk scherm in huis. Telenet-klanten kunnen dus bijvoorbeeld op hun tablet kijken naar hun digicorderopnames.
– Ook eigen foto’s, filmpjes en muziek van de laptops, smartphones en tablets kunnen Telenet-klanten bekijken op hun tv-toestel.
– Een nieuwe en gebruiksvriendelijke interface, waarbij het tv-kanaal op de achtergrond zichtbaar blijft tijdens het bladeren door het menu. Ook in de TV-theek komen de covers van de verschillende films en series prominent naar voren zodat de kijker het aanbod duidelijk kan overzien. Ook opties zoals “suggesties” en “zoeken” zullen verschijnen tijdens het zappen.

De interface is gebaseerd op Horizon, het nieuwe televisieplatform van Liberty Global Inc. Het platform werd verder ontwikkeld en geïntegreerd in samenwerking met enkele Vlaamse technologiepartners. De Yelo TV-app zou kunnen draaien op Windows 8, iOs en Android. Yelo TV zal kunnen gedownload worden door meer dan de helft van de huidige decoders. Voor oudere decoders zou er een ruilprogramma komen. Over de prijs van de Yelo TV-app of welke zenders erop te bekijken zullen zijn, is nog niets bekendgemaakt. Yelo TV zal gelanceerd worden begin 2013.

Inge Smidts, sr Vice President Residential Marketing: “Telenet focust bij televisiekijken op drie elementen: kijk wat, wanneer en waar je wil, altijd verzekerd van de beste kwaliteit en het grootste gebruiksgemak. De Yelo applicatie die we in 2010 lanceerden, was al een eerste stap. Met Yelo TV gaat Telenet verder en zorgen we voor een heel nieuwe gebruikservaring. Het is een nieuwe vorm van tv kijken die inspeelt op de vraag van de klant om zijn favoriete content op elk scherm te kunnen bekijken. Televisiekijken stopt niet langer bij het tv-toestel. Met de nieuwste technologie is het mogelijk om devices met elkaar te verbinden en de kijkervaring naadloos te laten doorlopen, waar en wanneer de klant dat maar wilt. Yelo TV zorgt voor eenzelfde look and feel op alle schermen van de klant en creëert een optimale televisiebeleving, met meer interactiviteit en vrijheid.”

De sneak preview, die u hieronder kan bekijken, is volgens Telenet “de start van een evolutie die we samen met klanten en partners willen voortzetten om het product zo innovatief mogelijk te maken”.


Wat vindt u hiervan? Laat het hieronder weten!

Advertenties

7 Reacties to “Telenet versmelt Yelo en Telenet Digital TV tot Yelo TV in 2013”

 1. DigiTV said

  Dus dit wil zeggen dat er begin 2013 weer een nieuw menu komt voor de digicorders?

 2. mucteba kara said

  ik denk ook

 3. dtvfan said

  Ja, inderdaad een gloednieuw menu zal er komen bij Telenet Digital TV.

  Met vriendelijke groeten

 4. Glenn said

  Is er al geweten welke decoders de nieuwe software kunnen gebruiken, want er staat meer dan de helft maar ik heb niet het gevoel dat de HD Digicorder DC-AD2000 dit zo vloeiend kan laten gebeuren zoals in de video wordt voorgesteld.

 5. muckiba said

  glenn je zal mischien een apps moeten downloaden op je tv

 6. is enkel voor de nieuwste type’s 2100 die meer ramgeheugen hebben dan de 2000.
  en zal je kunnen omruilen ook voor een nieuw type.

 7. Glenn said

  Bedankt voor jullie reacties. Ik had inderdaad al gelezen dat er een omruilactie ging komen voor de niet-geschikte decoders. Laten we nu maar hopen dat de nieuwe decoder dezelfde wordt als in Nederland bij UPC Horizon, 4 opnames tegelijkertijd kunnen doen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: