Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2012
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet moet kabel openstellen volgens rechtbank

Posted by dtvfan op 4 september 2012

Het hof van beroep van Brussel heeft vandaag in kort geding beslist dat Telenet zijn kabelnetwerk moet openstellen voor concurrenten en heeft de vraag van Telenet tot schorsing van het openstellingsbesluit van de regulatoren verworpen. Hierdoor is Telenet er niet in geslaagd om de openstelling van de kabel te vertragen. Dat melden Trends, Mobistar en De Morgen. De uitspraak ten gronde komt er pas volgend jaar.

Indien de openstelling zou doorgaan, zou dit voor alternatieve operatoren kunnen zorgen op de kabel en voor goedkopere televisiepakketten. Mobistar en Belgacom, die beiden onder meer televisie willen aanbieden via de kabel, reageren positief op de beslissing. Toch vindt Mobistar het jammer dat er weinig vooruitgang is in het dossier. Telenet is niet tevreden en zal de uitspraak analyseren. Volgens Telenet zal de openstelling niet voordelig zijn voor de consument. “De huidige sterke concurrentie in België heeft er toe geleid dat de consument vandaag geniet van één van de laagste prijzen voor kabeltelevisie in Europa en gebruik kan maken van zeer vooruitstrevende diensten voor digitale tv”, meldt Telenet in een persbericht.

Advertenties

3 Reacties to “Telenet moet kabel openstellen volgens rechtbank”

 1. Ik betwijfel sterk of de consument hiervan de vruchten zal plukken. Gaat Telenet nog wel voldoende investeren in de opwaardering van het kabelnet? ‘k Had veel liever “fibre to the home” gezien (al of niet bij Belgacom) ipv 3 of meerdere aanbieders op diezelfde coaxkabel. En wat gaat Belgacom precies aanbieden? iPTV en DVB-C? En nog veel liever een GRATIS aanbod van Vlaamse zenders in HD via DVB-T, kosten te dragen door de zenders zelf en niet de consument, zoals in bvb Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk!

 2. muckimucki said

  danny als ze mijn vertrouwde zenders niet hebben
  dan schakel ik niet over gij wel

 3. nu telenet helemaal zal overgenomen worden door Global network zal er veel veranderen voor de klant vrees ik 😦

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: