Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • augustus 2012
  M D W D V Z Z
  « jul   sep »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Poll: Zou u minder opnemen door Rumble?

Posted by dtvfan op 24 augustus 2012

VraagtekenDeze week raakte bekend dat de drie grote Vlaamse mediagroepen (VRT, VMMa en SBS Belgium) samen werken aan een eigen on-demandplatform dat toegankelijk moet worden op zoveel mogelijk apparaten, zoals tablets en smartphones. Dit platform zal Rumble heten en hiermee zullen gebruikers alle programma’s van de zenders van VRT, VMMa en SBS Belgium tot drie dagen na de uitzending kunnen (her)bekijken tegen betaling. Ook zou er live kunnen gekeken worden. Door Rumble zullen ook de diensten Net Gemist, Ooit Gemist, iWatch en C-More verdwijnen op termijn. Rumble zou ook beschikbaar moeten komen bij Belgacom TV en Telenet Digital TV.

Het grote doel van Rumble is om het opnemen van de programma’s tegen te gaan. Kijkers spoelen de reclame door tijdens het bekijken van de opname en dit zou nadelig zijn voor de mediagroepen.

Onze vraag is dan ook: Zou u minder opnemen door Rumble? U kan stemmen aan de linkerzijde van onze site. Reageren op het onderwerp kan hieronder. Alvast bedankt!

9 Reacties to “Poll: Zou u minder opnemen door Rumble?”

 1. William said

  Ik heb al sinds jaren een abonnement op net gemist, ik heb er die €5.95 per maand graag voor over. Vele programma’s zou ik anders nooit bekeken hebben. Is heel handig. Van Iwatch of Cmore daarentegen maak ik nooit gebruik, veel te duur. Vb een aflevering van familie kost €2, wel aan 5 afleveringen per week ben je dan al €10 kwijt, belachelijk duur. Als het gezamelijk zou zijn en ook iets van een €5.95 zou kosten zou ik dat zeker nemen. als de zenders slim zijn bieden ze hun programma’s gratis aan met de reclameblokken erin die je dan niet kan doorspoelen. Tegen betaling zonder reclameblokken, heeft iedereen de keuze. maar programma’s moeten wel minstens een week beschikbaar blijven, drie dagen is belachelijk weinig.

 2. tim said

  tegen betaling een programma herbekijken , ben je gek
  zal wel opnemen kost niks , wat niet meer dan normaal is

 3. Als reclame niet meer kan worden doorgespoeld kijk ik nooit meer naar commerciële televisie om de eenvoudige reden dat ik (behalve het feit dat reclame mij doet kokhalzen wegens irritanter dan politici) reeds heb betaald om naar die zenders te kijken via het één of ander abo. In Engeland, Frankrijk, Duitsland enz. kan je namelijk zonder meerkost commerciële televisie bekijken. Ofwel FTA via DVB-T ofwel FTA via satelliet. Hier vragen ze dus om 2x te betalen, 1x een abo (kabel of IPTV) en 1x per programma dat je bekijkt! Heb daar maar 2 woorden voor: “FUCK OFF”!

 4. luc said

  we betalen genoeg om op te nemen via de digirecoder ,en dan nog ook die reclame neen dank u ,het is spijtig zoals danny aanhaalt in de buurlanden kan je gratis kijkken naar de top zender en niets hoeven te betalen , in nederland is het bedrag dat je betaald voor tv kijkken zeer goed niet overdreven zoals bij ons en keuze vrij

 5. luc dendauw said

  het is maar om geld uit te slaan wat anders

 6. Sven said

  Indien er iets als Rumble komt en:
  -via internet beschikbaar is
  -de belangrijkste (Vlaamse) zenders live uitzenden
  -programma’s meerdere dagen nadien nog beschikbaar zijn
  – voor een minimumbedrag tussen de 5 à 6 EUR per maand
  Waarom zou ik dan in godsnaam nog een TV abonnement nemen? Dan volstaat een breedbandaansluiting. Via internet kan je nu al bijzonder veel TV zenders gratis bekijken via streams. Dat zou het compleet maken.
  Ik vrees echter dat mensen die echt iets willen bekijken, daar altijd zullen aangeraken. Vroeger wisselden we een een VHS tape uit met familie en vrienden, nu een avi-bestand. De geschiedenis herhaalt zich.
  Van Thillo voert dan ook een dwaas achterhoedegevecht. Wereldwijd wordt er digitaal opgenomen, Een klein stukje Vlaanderen zal dat niet tegenhouden.

 7. Bart said

  Men zou beter ook een Poll organiseren in verband met
  welke zenders de Vlamingen nog zouden bijwillen zowel in basisaanbod
  als betalend bij Telenet en Belgacom Tv.

 8. Dirk said

  Betalen we nog niet genoeg ?
  Binnenkort moeten we nog betalen om kleur en geluid te krijgen.
  Als de commerciele zenders hun reklame niet meer tijdens de programma’s geven , maar ervoor en achter , hoeft er niet meer doorgespoeld te worden.

 9. muckimucki said

  als vmma en sbs geld willen moeten maar ook bij ons noorderburen en zuiderburen op digitaal tv komen
  voorbeeld bij nederland en duitsland mischien zelf oostenrijk en frankrijk mischien wel bij digitaal

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: