Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2012
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Sundance Channel brengt special over filmfestival van Cannes

Posted by dtvfan op 23 mei 2012

Sundance ChannelSundance Channel brengt vanaf 4 juni een special over het 65ste filmfestival van Cannes. Dat meldt Sundance Channel. De reeks “Cannes 2012” bestaat uit vijf uitzendingen van 30 minuten met alle hoogtepunten van het festival. “Cannes 2012” is te bekijken vanaf 4 juni om 20 uur.

De reeks biedt de kijkers exclusieve interviews en een kijkje achter de schermen van het filmfestival. Elke aflevering bespreekt ook twee films die in première gingen in Cannes. Sundance Channel bundelt deze specials in een marathonuitzending, “Classically Cannes“, die start op 9 juni om 13 uur en aangevuld wordt met films en documentaires die in Cannes getoond werden.

Het 65ste filmfestival van Cannes toont de films van het jaar waar iedereen vol verwachting naar uitgekeken heeft en die meedingen naar de felbegeerde Gouden Palm. De openingsfilm van het festival, “Moonrise Kingdom” van Wes Anderson met Bruce Willis, Edward Norton en Tilda Swinton, is één van de 21 titels die dit jaar meedoen. Andere films zijn “Cosmopolis” van David Cronenberg met Robert Pattinson en “On the Road” van Jack Kerouac met Kristen Stewart en Sam Riley.

Ken Loach die reeds elf keer genomineerd werd voor de Gouden Palm, toont zijn komedie “The Angels’ Share”. In 2006 won hij deze prijs reeds voor The Wind That Shakes the Barley. “The Paperboy”, geregisseerd door Lee Daniels (Precious) met Zac Efron en Nicole Kidman, zal ook vertoond worden op het festival. Jacques Audiard stelt z’n “De rouille et d’os” voor in Cannes waarin oscarwinnares Marion Cotillard de hoofdrol speelt met Matthias Schoenaerts als tegenspeler. Isabelle Huppert speelt mee in de nieuwe Michael Haneke film Amour, die ook te zien is op het festival.

De jury zal dit jaar bestaan uit onder andere Britse acteur Ewan McGregor, Franse actrice Emmanuelle Devos en Oscarwinnende Amerikaans schrijver en regisseur Alexander Payne. Het filmfestival van Cannes opent op 16 mei. De verslaggeving van Sundance Channel gebeurt in samenwerking met 3DD Entertainment.

Sundance Channel is beschikbaar bij Belgacom TV en Telenet Digital TV.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: