Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • maart 2012
  M D W D V Z Z
  « Feb   Apr »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet schrapt eind april in analoog zenderaanbod

Posted by dtvfan op 1 maart 2012

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet schrapt eind april in het analoge zenderaanbod. Overal in Vlaanderen zullen BBC One, BBC Two, ZDF en France 2 analoog verdwijnen. Afhankelijk van de regio verdwijnen daarnaast ook een aantal extra analoge zenders. Dit is vooral in het ex-Indi-gebied, waar op de meeste plaatsen ARD, WDR, Arte, Bloomberg, Rai Uno, Eurosport en CNN verdwijnen. In West-Vlaanderen zal de Engelse commerciële zender ITV1 analoog van de kabel verdwijnen. Deze zender komt echter niet in het digitale basisaanbod. Telenet benadrukt dat de geschrapte zenders, buiten ITV1, in het digitale basisaanbod van Telenet Digital TV beschikbaar zullen blijven. Vanaf 1 mei komt Ketnet apart op een analoog kanaal overal in Vlaanderen beschikbaar. In Brussel (ex-UPC-gebied) verdwijnen bij Telenet enkel de analoge zenders ARD, Canal Z, RTPi, ERT World en Liberty TV FR. De prijs voor analoge televisie blijft ongewijzigd.

Bovendien krijgen enkele analoge zenders, door deze wijzigingen, nieuwe frequenties. Een handige site met een overzicht van alle frequenties is zenders.be. Op deze site kunt u door uw postcode in te geven, alle analoge zenders met hun frequenties kan terugvinden samen met de zenderwijzigingen in uw regio. De site is in handen van Telenet. Vanaf 26 maart krijgen alle Telenet-klanten een brief met daarin alle zenderwijzigingen die gebeuren in hun regio.

Advertenties

49 Reacties to “Telenet schrapt eind april in analoog zenderaanbod”

 1. mike said

  Jullie laten 1 op 3 betalende klanten in de kou staan,klant is koning????AL LANG NIET MEER EN NERGENS MEER,het enige dat ze nu allemaal nog kunnen en kennen is hun klanten als dieven behandelen en pesten.

 2. chris said

  Laat BBC & TF1 nu net de zenders zijn waar ik 90% van de tijd naar kijk… Moet ik daarvoor nog kabel betalen? Kan ik beter overschakelen naar Belgacom!

 3. De Rode Ridder said

  Lol, ze kunnen de crisis daar blijkbaar niet aan.

  Dus je betaalt het zelfde voor minder, betaalt digitaal voor wat je had + een hoop rommel.

 4. Bart said

  Van een gelijkschakeling van het analoge aanbod is nog altijd geen sprake. Zo kunnen ze in de Limburg nadien toch nog
  BBC1, BBC2, FR2, FR3, CNN en Eurosport ontvangen.
  Maar waarom moesten alle Duitse, Engelse en Franse zenders in de rest van Vlaanderen uit het analoge aanbod?

 5. Alex Horemans said

  Dit is gewoon schandalig: een hele rist zenders laten wegvallen voor evenveel abonnementsgeld. Dit wil men doen met de bedoeling zoveel mogelijk elektriciteitsverspillende Digiboxen (of Digicorders) te slijten. De Belgische overheid en Test Aankoop moeten zonder twijfel tussenbeide komen en een aantal maatregelen nemen om eenzijdig misbruik te voorkomen. Een analoog basispakket met verschillende zenders van de buurlanden moet er komen en als er zenders wegvallen, moet het abonnementsgeld evenredig omlaag.
  De digitale tuners worden ons ook opgedrongen en men moet die decoder gebruiken in combinatie met die provider, terwijl in het buitenland die markt geliberaliseerd is. De ideale tv is een tv met een universele ingebouwde tuner (decoder) die compatibel is met alle (interactieve) aanbieders en een harde schijf geïntegreerd.

 6. Een ontevreden Telenet KLANT said

  Ik heb geen affiniteit met digitale TV maar ik ga nu uit principe maar naar Belgacom TV overstappen. Sinds ik bij Telenet zit is het aantal analoge kanalen in mijn regio met 43% verminderd: 5 kanalen in november 2010 en straks 10 kanalen in april 2012. Ik hou dus van de oorspronkelijke 35 kanalen nog maar 20 kanalen over. Nu begrijp ik dat verandering komt met de tijd. Ik heb hier alle begrijp voor. Maar dat ik nog steeds hetzelfde abonnementsgeld moet blijven betalen voor (43%) minder service vind ik zeer klant onvriendelijk. Daarnaast moeten we niet vergeten dat in oktober 2011 Telenet al een prijsstijging heeft ingevoerd voor het kabelabonnement omdat ze volgens hun “willen blijven investeren in kwaliteit en dienstverlening”. En naar digitale TV bij Telenet overstappen is voor mij geen optie omdat ik verwacht dat ook de digitale TV klanten bij Telenet in de toekomst in de kou worden gezet als er weer iets nieuw op de markt komt. Dat meerdere analoge kabel klanten van Telenet naar Belgacom TV zullen overstappen…

 7. mucteba said

  wie kinderen heeft blijft beter bij telenet
  ik weet niet of ketnet beschikbaar gaat zijn op belgacom en tv vlaanderen
  weet iemand hier meer over
  voor voo en numericable zal wel kunnen
  Een ontevreden Telenet KLANT
  mag iets zeggen he alle kabelmaatschaapen
  en sateliet tv vlaanderen en telesat verwijderen
  ook kanaalen ge bent gewaarschuw en trouwens iedereen hier

  reken eens wat jullie gaan kwijt raken
  voor je beslist overstappen

 8. dtvfan said

  Beste Mucteba

  Ketnet zal bij alle digitale tv-providers beschikbaar komen, dus ook via Belgacom TV, TV Vlaanderen en Mobistar Digital TV.

  Met vriendelijke groeten

 9. mike said

  Mucteba,heb jij aandelen in telenet?Want je bent er wel elke keer weer een grote verdediger van he!

 10. Wim said

  Bij de lancering van Telenet Digital TV werd de mogelijkheid geboden om via de Cable Tuner de geschrapte analoge zenders toch nog op het scherm te krijgen. Daarmee verdedigde Telenet de stelling dat het kabelabonnement even duur zou blijven. Zoals ik het nu begrijp gaan de geschrapte zenders niet meer beschikbaar komen via de Cable Tuner. Pech dus voor de mensen die destijds die oplossing kozen en betaalden voor de Cable Tuner?

 11. mucteba kara said

  mike ik ben van alles verdediger
  als maar vlaams of nederlands is
  is buiten spa en vld dan tocht
  maar ik hoop wel later dat vlaanderen onafhankelijk word
  om en samen te gaan met nederland
  gehebt toch gene turk gezien die op komt voor vlaamse standpunten en nederlandse standpunten
  of toch wel

 12. mucteba kara said

  dtvfan ik bedoel wel analog bij numericable en voo

 13. dtvfan said

  Beste Mucteba

  Eerst en vooral wil ik u verzoeken om geen politieke discussies te voeren op deze site. Hiervoor bestaan er diverse andere sites en fora.

  Bij VOO zal vermoedelijk Ketnet niet analoog komen. Het is ook nog niet duidelijk of Numericable Ketnet analoog zal aanbieden.

  Met vriendelijke groeten

 14. mucteba kara said

  alle ik meen wel goed
  oke ik zal geen politieke discusses voeren
  op deze site

 15. dimitri verhas said

  ik ga akkoord dat het aantal zenders in hd pover is ook al ben ik tevreden met mijn digibox anderzijds kan geen enkele kabeloperater zomaar zenders schrappen uit het analoog aanbod op dit ogenblik omdat digitale tv nog niet lang bestaat ik ben 50 jaar en begrijp dat vooral veel oudere digitale tv te moeilijk vinden ook al ken ik mensen die veel ouder zijn dan mij en ook digitaal kijken
  anderzijds rendeert een moderne platte tv meer met een digibox

  COMPROMIE Als de tv fabriekanten toestellen maken die optimaal werken zonder digibox en er via de kabel een voldoende en liefst voorlopig ook nog een groot genoeg annaloog aanbod is
  kunnn we ieder volgens eigen keuze in vrede (samen) tv kijen

 16. mike said

  Dimitri,de meeste,zoniet alle tv toestellen werken zonder digibox om digitaal en analoog tv te kijken,alleen,wil telenet dat natuurlijk niet!
  Digitaal zonder digibox kan je een 9 tal zenders kijken,oa,eenHD,canvasHD,cnn,bbc wrld,arte,cnbc,,tve,tv5,actuatv.Een tijdje geleden waren dat nog 11 zenders.
  En oudere mensen,inderdaad,voor velen is dat moeilijk,plus velen hebben nog een beeldbuis tv.Die gaan dat echt niet wegdoen voor hij kapot is.
  Telenet wil iedereen digitaal op zijn digibox om de centen,dat dit aanbod,of toch een groot basis aanbod gewoon digitaal kan doorgegeven worden willen ze niet wegens geen extra centen voor zelfde aanbod,SIMPEL!
  ps,analoog schrappen ze 10 !!!! zenders,maar ze verhogen wel hun prijs!!

 17. dimitri said

  ja mike ik vind dat OOK etg voor de mensen die,analoog kijken ik stel mij dan de vraag of de concument niet beter beschermt moet worden ik zou het geen probleem vinden moest telenet verplicht worden door de overheid om meer zenders analoog door te geven, maar ja wat kunnen wij daar aAn doen? als zdlfs de overheid hier telenet zijn gang laat gaan?

 18. mike said

  idd,waar zijn nu die beschermers van de consument?Waar is test aankoop?
  Er is een ombudsdienst,maar dan moet je zelf al contact met telenet hebben gehad voor ze iets willen doen,ik bedoel,die ombudsdienst ziet toch ook dat hier iets grondig mis gaat!

 19. dimitri said

  voledig akkoord mike hier zou testaankoop eens kunnen tonen hoe sterk ze werkelijk zijn? maar ik stel mij nog steeds dr vraag wat doet een “sociaal voelende” minister in zo’n situatie die pretendeerd op te komen voor iedereen?

 20. mucteba said

  dimitri wees blij dat je meer zenders heb op digitaal tv
  op digitaal tv zullen vertrouwde zenders beschikbaar
  zijn of wil je soms dat telenet begin de snoeien op digitaal tv
  dat telt ook voor mike
  en mike ik heb geen aandelen in telenet
  wat moet ik doen met de aandelen van telenet
  volgens mij kun je maar drie dingen doen
  geld in steken of verkopen of zelf voor telenet spelen
  klop tocht als je tenmiste voldoende geld heb

 21. dimitri said

  ik ben momenteel tevreden dat geef ik toe

 22. mucteba said

  ik heb de ketnet al gevonden op mijn analog tv aanbod
  op schaarbeek is dat C50
  ik heb de nieuwe ketnet op 04 gezet
  op mijn digitaal tv

 23. Flipmo the doggie said

  Wat een bende klootzakken zijn die Telenet schoften toch wel. Alles om hun digitale rommel op te dringen.

 24. ze kunnen niet anders om plaats te maken digitaal,investeren om hun bandbreedte te vergroten is te duur en zou de klanten nog meer kosten elke maand,
  dus oplossing is max 4 analoge zenders weg zodat er ruimte is voor internet snelheid te verhogen en stabieler te maken,en digitaal dan 3 muxen extra voor meer zenders.
  op een gegeven moment moet iedereen over naar digitaal want de kabel is ook beperkt tot een bepaalde bandbreedte,
  en die moet gebruikt worden voor TV (Analoog en digitaal),Telefonie,Internet.
  neemt allemaal plaats in en de kabel is beperkt tot 850mhz maximum.
  in het grootste deel van vlaanderen momenteel maar 600mhz,
  in ex indi gebied limburg hebben ze al 850mhz.
  maar telenet verwijderd daar ook zenders analoog zodat elke telenet klant gelijk gesteld worden van het zenderaanbod.

 25. dimitri said

  maar hoeveel zullen hun kabel uit protest opzeggen? dat zou voor tegenstanders van zoveel geschrapte zenders een goed drukkingsmiddel zijn om telenet te dwingen rekening te houden met de wensen van analoge kijkers

 26. Master-Magic said

  je hebt er elke maand die de analoge kabel opzeggen,
  het aantal is heel weinig vergeleken met de klanten die ze verplichten digitaal te gaan.
  er zijn paar maand geleden eens cijfers gegeven van het aantal die analoog hadden opgezegd dacht ik,
  zou ze nog eens moeten herbekijken.

 27. Master-Magic said

  hier enkele berichten onder deze gevonden:

  “Ongeveer 15.600 Telenet tv-klanten (zowel analoge als digitale tv-klanten) zegden in het voorbije kwartaal hun abonnement op. Zo’n 789.000 abonnees keken eind december 2011 analoog.”

  dus niet echt zoveel opzeggingen hé als het analoge en digitale klanten samen zijn.

 28. mike said

  master,u spreekt over maximum 4 analoge zenders die verdwijnen,hier verdwijnen er 10!!!
  en 15600 maal 170 euro=….

 29. Roger said

  Ik heb niets tegen vooruitgang (dus van analoog tot digitaal); waar ik wel iets op tegen heb, is dat Telenet hun prijs blijven handhaven (en zelfs verhogen) voor véél minder aanbod. Het kan toch niet, dat zulke praktijken mogen en wettelijk zijn ?! Mag Telenet dus zich alles permitteren? Hierboven staat dat er meer dan 15000 klanten de laatste tijd hun abonnement opgezegd hebben. Als ze ooit (waar ik echt op sta te wachten) hun monopolie situatie kwijtraken, zoals in het buitenland, dan verliezen ze gegarrandeerd de helft van hun klanten (ik de eerste!) in een minimum van tijd… We gaan feitelijk niet vooruit, maar achteruit : 30 jaar of zo geleden, moesten we ook al een allesbehalve elegant apart kastje staan hebben. Dat is dan achteraf in de tv geïntegreed; nu komen ze weer af met zo’n kastje !!! En dan nog iets: als je, zoals bijna iedereen, 2 of 3 tv’s op verschillende plaatsen heb staan, kan je 2 of 3 decoders huren/kopen. Pure geldklopperij, dus!
  Ik heb trouwens nog een belangrijke vraag : ik heb een aparte dvd recorder, en neem dus regelmatig uitzendingen op op de harde schijf van dit toestel. Sommige daarvan graveer ik dan van de harde schijf op een dvd schijje. Hoe moet dit nu; moet de digibox (niet corder dus) tussen de tv en de recorder aangesloten worden? Moet ik dan als ik opneem, naar de uitzending kijken (in “real time”), of kan ik naar een ander uitzending kijken? Wat een hoop ellende, waarvoor dank aan telenet, voor iets dat ik feitelijk niet vraag; maar dat mij geimponeerd wordt…
  Toch graag reactie/antwoord van specialisten/kenners op mijn vragen aub ….?

 30. dimitri verhas said

  als democratie op vlaams niveau echt werkt en de vlaamse kijker protesteerd massaal tegen het “hakwerk” van telenet in het annaloog aanbod moet er ooit een oplossing komen

 31. Roger said

  beste Dimitri, ik hoop ook dat er massaal protesteerd wordt; maar tot nu toe heb ik er weinig van gemerkt; de mensen aanvaarden het gewoon, misschien bij gebrek aan tijd… Het is geen geheim dat de consument tegenwoordig van alle uithoeken wordt gescamd… Als het niet bij telenet is, is het bij electrabel, en het niet electrabel is, dan is het belgacom, enz… Het wordt bijna een full-time job om alles te controleren en alle “kleine foutjes” op te volgen en reclameren. Dat noemen ze de moderne tijden, vrees ik?

 32. dimitri verhas said

  tja big brotherl leeft nog

 33. Fabienne said

  Geen TF1 meer, geen ANTENNE2! Zomaar… Abonnementsgeld wel betaald.
  Graag zou ik veranderen van provider om deze zenders terug te vinden. Kent iemand een alternatief?

 34. mike said

  Roger,idd,je zal je recorder tussen decoder en tv moeten zetten en in real time kijken,(je hoeft natuurlijk niet te kijken,je neemt het op,maar wel decoder laten aanstaan)naar een andere zender kijken gaat niet.

 35. Chris said

  Absoluut geen verzet tegen ‘vooruitgang’ en / of verandering naar digitaal.
  Wel een schande dat er éénzijdig beslist wordt om’ een dienst’ die je koopt zomaar in te krimpen en slechts een duurdet alternatief aan te bieden. Wij zijn reeds ooit digitaal gegaan, maar de werkelijke kosten waren veel duurder dan aangegeven. Dus, uit principe zijn we weerom veranderd! Nu gaan we eens serieus nadenken of we op een andere manier TV kunnen kijken, Telenet zal kritisch onder de loep genomen worden. Boerenbedrog!

 36. Thierry said

  Ik ben verschillende keren Telenet klant …verhuur oa studio’s aan zee …. voor mijn klanten is het een nachtmerrie: alle duitstalige en engelstalige alsook Franse zenders zijn verdwenen …. SUPER voor Duitsers en Fransen en Engelsen … Welkom in het uniculurele VTM Vlaanderen …. waar andersdenkenden niet welkom zijn …

 37. Fabienne said

  @ thierry, ben in dezelfde situatie als u, daarbij komt dat ik in brussel ook geen franse zender meer heb. Telenet stuurt mij net erna brief om digitaal over te schakelen, kost “maar” 8 euro per maand meer…. Op jaarbasis….. Druk allen jullie ongenoegen uit op hun facebook pagina!!!!

 38. Roger said

  Heeft er zich iemand al afgevraagd of dit wel wettelijk is; namelijk: een service fors inkrimpen en dezelfde, zelfs verhoogde prijs blijven vragen? Plus dan ook nog het feit dat die afzetters een soort monopolische toestand hebben ? Kunnen we daar echt niets aan doen?

 39. fabienne said

  Het interessert mij ook antwoord te hebben op uw vraag. Ik vind dat dit niet kan.

 40. Glenn said

  Ge kunt ook een digibox kopen (tot 30 juni 50 euro, daarna 99 euro) en dan betaalt ge éénmalig een bedrag en daarna is het geen eurocent duurder dan analoge tv. En dan heb je meer zenders dan ooit analoog te zien zijn geweest.

 41. Fabienne said

  @ glenn… Vind je extra betalen een oplossing?

 42. Glenn said

  een éénmalig bedrag bijbetalen is toch een oplossing, het is gewoon een digibox kopen en daarna geniet je voor dezelfde prijs als het analoge aanbod van veel meer zenders in betere kwaliteit. En niet te vergeten, in sommige andere landen is analoge tv al lang volledig verdwenen, dus eigenlijk wacht Telenet nog lang met analoge televisie volledig op te doeken.

 43. Resseler said

  Ik heb contact opgenomen met test aankoop , minister Ingrid Lieten en naar het programma Volt geschreven. Heb van de eerste twee antwoord gekregen dat er niks aan gedaan kon worden. Test aankoop gaf de raad om te wachten tot de kabel vrij wordt gegeven voor andere aanbieders. @ glenn mijn tv’s hebben een digitale tuner dus ik hoef die box van telenet niet . Als ze mij een smartkaart verkopen waarmee ik digitaal kan kijken schakel ik direct over.

 44. Pipeta said

  Hi! I’m sorry for writing in English but my Dutch is not so good. I live in Leuven and have a Telenet’s digital TV, but also the antenna cable which I used to watch RTPi… I’m not sure I understand what happened with the analogue signal… Why is that channel gone? Did the tuning change or is it gone? Thanks for the help!

 45. dtvfan said

  Hi Pipeta

  RTPi isn’t available anymore in the analog offer of Telenet in your city. Depending of your exact location, you can watch RTPi digital. On the site zenders.be you can see all the analog channels in your city.

  Kind regards

 46. Pipeta said

  Thank you for the clarification! I’ll check it out! Best regards

 47. mucteba said

  Fabienne hoe gij hebt geen franse zenders in brussel
  op digitaal waar woon de jij
  ik woon in schaarbeek daar heb ik wel zenders
  franse zenders in brussel gaat helemaal niet weg
  en bovendien er is maar bij telenet een zender
  weg en dat is libertv
  tenzij je buiten de rest van vlaanderen woon
  en in brussel stad woon daar heb je geen telenet
  maar wel numericable

 48. Dave said

  @ glenn: niet vergeten dat die digibox nog electriciteit nodig heeft om te werken, en volgens wat ik heb gehoord en hier gelezen nog geen klein beetje ook niet… Blijkbaar vreet die digibox nog stroom op z’n stand-by stand en moet men best carrément de stopcontact eruit trekken… Dus jouw voorbeeld van “maar 50 euro meer” moet zijn “50 euro meer + extra electriciteitsverbruik”.

  En al die blabla van betere beeldkwaliteit meer zenders: sorry, daar heb ik geen boodschap aan. Ik kijk nu al weinig tv, maar in het weinig tv dat ik keek, was er regelmatig BBC en France2. Al die brol van Acht, Vitaya, Nickelodeon, Baby TV, Fashion TV die je er digitaal bij hebt: interesseert me geen bal!

  Dat ze de beperkte kabelruimte beter moeten gebruiken: kan ik begrijpen, maar dat ze de mensen die minder aanbod krijgen dan minder “aanrekenen”.

  Ik ben net alternatieven aan het bekijken. Ofwel als ik dan toch BBC en France2 terug wil stap ik over op BelgacomTV (uit principe, Telenet mag naar de maan van mijn part) ofwel schaf ik mijn tv gewoon af, t is alleen spijtig voor het nieuws en panorama dat ik zal missen…

  En nee, ik ben geen bejaarde: 35 jaar, maar ik werk veel, heb een hobby die veel tijd vergt en dus weinig tijd voor tv…

 49. Hendriktater said

  Wanneer eindelijk de drie Nederlandse zenders in hd bij telenet? Terwijl zowel BBC als bijvoorbeeld TF1 al HD zijn. Dat belachelijke afschermen van Vlaanderen voor de Nederlandse concurrentie. Ook het Nederlandse RTL hoort eigenlijk in het pakket te zitten. Als je ziet wat andere echte rotzooizenders te bieden hebben. Schermen met beperkte kabel capaciteit is onzin.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: