Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • januari 2012
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet for Business levert IPTV aan Antwerpse GZA Ziekenhuizen

Posted by dtvfan op 5 januari 2012

De Antwerpse GZA ziekenhuiscampussen Sint-Augustinus in Wilrijk en Sint-Vincentius in Antwerpen hebben voortaan interactieve digitale tv van Telenet. Samen met Safe Store installeerden de campussen IPTV en zijn zij daarmee de eersten in Vlaanderen die gebruikmaken van Packet TV op een LCD TV toestel. Dat meldt GZA in een persbericht.

Telenet for Business brengt onder de naam Packet TV digitale tv via het glasvezelnetwerk tot bij hun healthcare klanten. Safe Store brengt nadien via het intern IP-netwerk van het ziekenhuis de tv-kanalen tot in de kamers. Het zenderaanbod bestaat uit 26 digitale zenders met enkele themazenders zoals Njam! en vtmKzoom. De patiënten zullen ook kunnen kijken naar een algemeen informatiekanaal over het ziekenhuis.

Met Packet TV kan het ziekenhuis zelf bovendien verschillende informatiekanalen samenstellen. Deze kanalen kunnen op maat verspreid worden bij een specifieke groep van patiënten van een welbepaalde afdeling. Zo kunnen moeders op de kraamafdeling een programma zien over borstvoeding of babyzorg en diabetici op de afdeling inwendige ziekten een informatieprogramma volgen over gezonde voeding of inspuiten van insuline.

In de toekomst zullen ook interactieve toepassingen mogelijk zijn. Zo zullen patiënten met behulp van de afstandsbediening en een toegangscode, bepaalde publieke gegevens kan opvragen, de maaltijdkeuzes kan meedelen of video on demand kan bestellen.

Momenteel gaat het in Sint-Augustinus over het dagziekenhuis oncologie en in Sint-Vincentius over de twee nieuwe afdelingen psychiatrie. Na een positieve evaluatie is een verdere uitbreiding gepland en in eerste instantie zullen dan de kraamafdelingen van de drie campussen uitgerust worden.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: