Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • december 2011
  M D W D V Z Z
  « Nov   Jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom lanceert in januari basketbalzender Belgacom 5

Posted by dtvfan op 23 december 2011

Belgacom TVBelgacom heeft definitief de exclusieve uitzendrechten van de Ethias League, de Belgische eerste klasse in het profbasket, verworven. Net zoals bij het voetbal zullen de wedstrijden vanaf januari 2012 gratis te volgen zijn voor alle abonnees van Belgacom TV op de nieuwe basketballzender Belgacom 5 (kanaal 555). Dat meldt Belgacom in een persbericht.

Het contract tussen de BLB en Belgacom heeft betrekking op de seizoenen 2011-2012, 2012-2013 en 2013-2014 en op de rechtstreekse uitzending of uitzending in uitgesteld relais van minstens 2 wedstrijden per speeldag en alle wedstrijden van de Play-offs van de Ethias League. Dit zal gebeuren op de nieuwe speciale basketbalzender Belgacom 5. Deze zender wordt beschikbaar op Belgacom TV (kanaal 555), tablet, smartphone, pc en Mac en is gratis voor de abonnees van Belgacom TV.

Vanaf januari 2012 kunnen de abonnees van Belgacom TV gratis meer dan 55 wedstrijden op Belgacom TV tegen het einde van het seizoen 2011-2012 bekijken en tot 89 wedstrijden per seizoen erna. Reportages, interviews en video’s ‘behind the scene’ lichten een tipje van de sluier op en tonen de fans en het publiek wat er achter de schermen gebeurt bij wedstrijden en in het leven van spelers en clubs.

De eerste wedstrijden die op de nieuwe zender Belgacom 5 (kanaal 555) te zien zijn:
– Vrijdag 6 januari om 20.30 uur: Belgacom Liège Basket vs Port of Antwerp Giants
– Zondag 8 januari om 15.00 uur: Generali Okapi Aalstar vs Belgacom Spirou Charleroi
– Vrijdag 13 januari om 20.30 uur: Belgacom Liège Basket vs Telenet BC Oostende
– Zondag 15 januari om 15.00 uur: Optima Gent vs Dexia Mons-Hainaut

De applicatie TV Overal zal ook de mogelijkheid beiden aan alle abonnees van Belgacom TV om, waar ze zich ook bevinden, live de basketwedstrijden van Belgacom 5 te volgen op hun smartphone, tablet, pc of Mac (via Wi-Fi en 3G op het Belgische grondgebied). TV Overal is vanaf nu beschikbaar op de Android Market en de Apple App Store.

De productie van de op Belgacom TV uitgezonden wedstrijden is in handen van de BLB zelf, in samenwerking met twee productiebedrijven die in de komende weken zullen worden aangeduid. De wedstrijden zullen gemiddeld met 7 camera’s worden gecapteerd, met commentaar in het Frans en het Nederlands.

Bruno Chauvat, Executive Vice-President Strategy & Content: ‘Belgacom houdt van de warme sfeer van de basketbalzalen: dat bewijst de sponsoring in de afgelopen jaren van teams zoals Spirou Charleroi, Antwerp Giants en Liège Basket. Toch willen wij vandaag nog meer doen en deze sport nog meer zichtbaarheid bieden in samenwerking met alle clubs uit de eerste afdeling. De Ethias League heeft een hoog niveau en daarvan willen wij alle basketbalfans in België laten genieten. Het basketbal vormt een zeer mooie aanvulling op het al zeer rijke voetbalaanbod van Belgacom met de Belgische eerste en tweede klasse en de Portugese en Spaanse competitie. Wij richten ons naar alle liefhebbers van de Belgische sport die met velen hun gading vinden op Belgacom TV, internet, smartphone en digitaal tablet.’

Patrick Wijns, voorzitter van de Basketball League Belgium: ‘Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische basketbal werd een dergelijk contract op nationaal niveau afgesloten. Onze clubs hebben recent zeer mooie Europese resultaten geboekt en ook onze nationale teams zijn zeer succesrijk. We danken Belgacom dan ook voor hun vertrouwen in een sport en een product in volle ontwikkeling. Het basketbal moet nu van deze gelegenheid gebruik maken om een structurele groei te realiseren op alle niveaus. Deze doelstelling is nu vast en zeker haalbaar dankzij de steun van de know-how van Belgacom.’

Advertenties

2 Reacties to “Belgacom lanceert in januari basketbalzender Belgacom 5”

 1. johan de veylder said

  Ik kan kanaal 555 niet ontvangen. Wat moet ik doen.zou graag wedstrijd van Okapi Aalst zien vandaag. Lukt me niet

 2. dtvfan said

  Als u nog problemen heeft om Belgacom 5 te ontvangen, kan u altijd de zendervolgorde (te vinden via “Instellingen”) op standaard zetten. Hierdoor zal Belgacom 5 dan verschijnen op kanaal 555, net zoals alle andere zenders die op hun standaardplaats komen te staan.

  Met vriendelijke groeten

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: