Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • november 2011
  M D W D V Z Z
  « okt   dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Eurosport 2 NL vandaag van start gegaan

Posted by dtvfan op 4 november 2011

Eurosport 2Vandaag is om 9.58u de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 van start gegaan. Voor Eurosport betekent de start van Eurosport 2 NL een verdubbeling van haar televisieactiviteiten in de Benelux. Extra vaste medewerkers werden aangetrokken en tientallen nieuwe commentatoren. Ook werd het kantoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam uitgebreid met twee nieuwe master control rooms en een voice-over booth. Dat meldt Eurosport.

Eurosport 2 besteedt vooral aandacht aan extreme sporten (freestyle skiën, snowboarden, surfen, freestyle motorcross en skateboarden), teamsporten (waaronder basketball, voetbal, Australian Football en American Football), auto- en motorsporten (zoals het WK Superbike, de FIA WTCC en de 24 Uur van Le Mans), sportainment en sportnieuws. De zender is goed voor meer dan 6000 tv-uren per jaar, waarvan meer dan een derde live.

Algemeen directeur van Eurosport Benelux Danny Menken: “Technisch en organisatorisch was dit een hele klus, die zeker de moeite waard zal blijken. Een Nederlandstalig Eurosport 2 biedt ons nu eenmaal veel nieuwe mogelijkheden. Dat er zo veel zakelijke en journalistieke belangstelling voor deze lancering is, is natuurlijk geweldig voor iedereen die hier zijn of haar werk doet. Dat we iets goed doen, blijft niet onopgemerkt.”

Menken benadrukt ook de betrokkenheid van Ziggo, CanalDigitaal, Belgacom, TV Vlaanderen en Multivisie TV bij het nieuwe Eurosport 2: “Ziggo, CanalDigitaal, Belgacom, TV Vlaanderen en Multivisie zagen al snel de toegevoegde waarde van een extra Nederlandstalige sportzender in Nederland en Vlaanderen en stelden zich uitermate coöperatief op. Het is voor een flink deel dankzij hen dat we hier nu staan, en dit succes is dus zeker ook hún succes.”

Met ingang van volgend voetbalseizoen zijn op Eurosport 2 bovendien de wedstrijden uit de twee hoogste Duitse voetbaldivisies live te zien. De driejarige deal tussen Eurosport en de Deutsche Fußball Liga omvat de exclusieve rechten voor alle wedstrijden in de Bundesliga en de Bundesliga 2, inclusief de Bundesliga Supercup. Naar verwachting wordt Eurosport 2 vanaf dat moment ook in HD doorgegeven.

Eurosport 2 NL is sinds vandaag in Vlaanderen beschikbaar bij Belgacom TV en zal binnen enkele weken ook bij TV Vlaanderen en Mobistar Digital TV beschikbaar zijn. Eurosport is momenteel nog aan het onderhandelen met Telenet over de doorgifte van de Nederlandstalige sportzender.

4 Reacties to “Eurosport 2 NL vandaag van start gegaan”

 1. ToMiKoN said

  Mooi van Eurosport.
  Wel erg jammer dat Belgacom deze zender vanaf nu in een betalend pakket stopt. Wat is de meerwaarde er dan nog van?

 2. Christof said

  De auteurs rechten moeten ook betaald worden hé, of ben je dat vergeten?…

 3. Johan Lowyck said

  Keurig zo, curling en roddelen en andere massapsorten nu ook in het Nederlands …

 4. Hans said

  nu hopen dat telenet ook volgt

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: