Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • juli 2011
  M D W D V Z Z
  « Jun   Aug »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Kabel wordt opengesteld vanaf eind oktober 2012

Posted by dtvfan op 18 juli 2011

De media- en telecomregulatoren hebben vandaag beslist dat alle Belgische kabeloperatoren (Telenet, Numericable, Brutélé, AIESH en Tecteo) tegen eind oktober 2012 hun kabel moeten openstellen voor andere tv- en internetaanbieders. Ook Belgacom, dat nu al zijn netwerk openstelt voor telefonie en internet voor concurrenten, moet tegen oktober 2012 zijn netwerk ook openstellen voor televisie. Dat meldt het BIPT. De besluiten treden in werking op 1 augustus 2011. Tegen eind oktober van volgend jaar moeten de besluiten uitgevoerd worden door de kabeloperatoren.

Concreet kunnen concurrenten vanaf eind oktober 2012 via de kabel zowel breedbandinternet, analoge tv als digitale tv gaan aanbieden. Voor Belgacom en AIESH zijn er beperkingen. De providers mogen enkel analoge tv via de kabel gaan aanbieden en geen internet of digitale tv. Via de telefoonlijn kunnen concurrenten, zoals onder meer EDPnet en BASE, een tripleplay-aanbod (telefonie, internet en televisie) voortaan gaan aanbieden.

Enkele weken geleden had de Europese Commissie enkele bedenkingen over de marktanalyse van het BIPT. Maar door Belgacom uit te sluiten voor internet en digitale tv via de kabel wordt er gedeeltelijk tegemoetgekomen aan de bezwaren.

De Waalse kabeloperator VOO (Tecteo en Brutélé) gaat alvast een geding aanspannen bij het hof van beroep. Ook Telenet sluit juridische stappen niet uit en bekijkt de mogelijkheden. Belgacom is tevreden met de toegang tot analoge tv, maar zegt dat het niet tevreden is dat het uitgesloten wordt van digitale tv en internet op de kabel. Bovendien meldt Belgacom dat de kabeloperatoren vandaag een volledige toegang hebben tot het Belgacom-netwerk.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: