Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2011
  M D W D V Z Z
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Strijd om uitzendrechten voetbal begonnen

Posted by dtvfan op 20 mei 2011

VoetbalSinds gisteren is de strijd om de uitzendrechten van het Belgische voetbal begonnen. Donderdag konden de geïnteresseerde kopers het lastenboek van de tv-rechten afhalen. Belgacom, Mobistar en Telenet hebben dit reeds gedaan. Grote favoriet om de rechten binnen te halen is Belgacom. Nog tot 9 juni kunnen kandidaten een bod uitbrengen op de uitzendrechten. Op 10 juni wordt bekendgemaakt wie het contract zal krijgen. Bovendien biedt de Profliga voor de eerste keer de rechten zowel exclusief als niet-exclusief aan om zo meer inkomsten binnen te halen.

Daarnaast wordt het ook uitkijken naar welke zender de samenvattingen zal uitzenden. De VRT heeft reeds gemeld dat zij moet besparen en geen budget meer heeft voor de rechten. Hierdoor maken zowel vtm als VT4, die ook interesse heeft, kans om de samenvattingen uit te zenden. Alles zou duidelijk moeten worden op 10 juni.

Update: Telenet en Belgacom hebben rechten verworven. Meer info op deze link.

2 Reacties to “Strijd om uitzendrechten voetbal begonnen”

 1. Johan Lowyck said

  VRT heeft zelfs geen geld meer om de rechten te kopen voor de samenvattingen van het voetbal; waar gaat dat naar toe. Iedere kermiskoers wordt uitgezonden, maar wat moeite voor een andere grote sport, ho maar. De NOS slaagt erin wekelijks 1 uur samenvattingen te geven, in Sportweekend nauwelijks 5 tot 10 minuten, binnenkort niets meer…

 2. nederland is groter en heeft nog het kijkgeld en meer geld van de belastingen dan belgie voor hun 3 openbare zenders,en daarbij ook nog eens reclame inkomsten.
  in belgie amper reclame inkomsten en heel veel bezuinigingen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: