Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2011
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Wie neemt SBS Belgium over ?

Posted by dtvfan op 11 april 2011

VT4In de loop van de komende weken wordt duidelijk wie SBS Belgium (VT4 en VijfTV) mag overnemen. Er zijn twee kandidaten: RTL Group en het kartel NV De Vijver, Sanoma en Corelio. De RTL Group deed al eerder enkele pogingen om een plek in het Vlaamse televisielandschap te veroveren, maar die mislukten telkens. Zo lukte het bijvoorbeeld niet om Vitaya en Vitaliteit vorig jaar over te nemen.

NV De Vijver, de moederholding van Woestijnvis, zocht en vond de voorbije weken twee mediapartners: Sanoma en Corelio . Sanoma is de uitgever van tijdschriften zoals Flair, Libelle, Goedele en Humo. Corelio is eigenaar van de kranten Het Nieuwsblad, De Gentenaar en De Standaard. Indien het kartel erin niet slaagt om VT4 en VijfTV te verwerven, wil NV De Vijver samenwerken met de RTL Group. In dit geval zou de Vlaamse investeringsgroep Gimv mee in het project stappen.

De waarde van VT4 en VijfTV wordt geschat op 150 à 200 miljoen euro. Sinds vrijdag zijn alle biedingen op beide zenders binnen. De Duitse mediagroep ProSiebenSat.1, de eigenaar van VT4 en VijfTV, zal in de volgende weken haar beslissing bekend maken.

Advertenties

2 Reacties to “Wie neemt SBS Belgium over ?”

 1. De zenders VT4 en VIJF TV zijn in de loop dezer week overgenomen door DE VIjver, waarin vooral het produktiehuis “Woestijnvis” actief is Met Wouter VandenHautte, Corelio, en Sanoma , onder leiding van vroegere VRT baas Aimé Van Hecke. Van hecke en Vandenhautte zijn twee goede vrienden van elkaar

 2. dtvfan said

  Beste,

  Gelieve te reageren bij volgend recenter artikel op deze link. De reactiemogelijkheid bij dit artikel verdwijnt.

  Met vriendelijke groeten,
  dtvfan

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: