Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2011
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Alternatieve films in filmcatalogus van Belgacom TV

Posted by dtvfan op 4 februari 2011

Belgacom TVBelgacom TV heeft een partnerschap afgesloten met MUBI. Hierdoor zullen de abonnees 500 onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films terugvinden in de filmcatalogus van Belgacom TV. Deze nieuwe films komen bovenop het bestaand filmaanbod van ongeveer 800 films. Dat meldt Belgacom. MUBI is een onlinedienst voor liefhebbers van onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films. Door het partnerschap met MUBI is de filmcatalogus van Belgacom TV vanaf vandaag verrijkt met 300 MUBI-films. In mei komen er daar 200 MUBI-films bovenop.

De MUBI-films zijn zowel van bekende regisseurs, zoals Emir Kusturica, Michael Haneke, Lars von Trier, de gebroeders Dardenne en Ken Loach, als van onbekende regisseurs. Het gaat telkens om klassiekers en films van onafhankelijke verdelers. Enkele voorbeelden van films zijn ‘Life is a Miracle’, ‘The Wind That Shakes The Barley’, ‘Breaking the Waves’ en ‘La promesse’. Bovendien zijn in het MUBI-aanbod ook internationaal gelauwerde films die niet de bioscoop haalden. De films in HD-kwaliteit zijn enkel beschikbaar op Belgacom TV.

Cinefielen kunnen een MUBI-abonnement nemen en kijken dan zoveel MUBI-films als ze willen voor 12,99 euro per maand. De MUBI-films zijn ook per stuk te huur en men kan ze gedurende 7 dagen bekijken. Voor een kortfilm betaalt men dan 0,99 euro, voor een catalogustitel 2,99 euro en voor een film die op hetzelfde moment als de dvd beschikbaar is 3,99 euro (+ 1 euro voor HD-versie). Men kan de films niet alleen bekijken op Belgacom TV, men kan ze ook online huren en op pc bekijken.

Ook de 500 MUBI-films worden opgenomen in die zoekmotor van de website  mijnbelgacomtvfilms.be. Op deze site kan men films zoeken volgens onder meer genre, plot, tijd/periode, plaats en lof. Klanten van Belgacom TV kunnen de films die ze willen bekijken, toevoegen aan hun favorietenlijstje, die ze dan daarna gemakkelijk terugvinden op Belgacom TV onder de nieuwe categorie: ‘mijn selectie’. Deze dienst is bovendien ook beschikbaar op smartphone (‘My Belgacom TV movies’ in de Apple APP store of op de Android Market).

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: