Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • december 2010
  M D W D V Z Z
  « Nov   Jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet heroverweegt DVB-T-plannen

Posted by dtvfan op 22 december 2010

Indien de ontwerpbesluiten van de mediaregulatoren en het BIPT voor het openstellen van de kabel echt worden, zal Telenet zal niet meedingen voor de vierde gsm-licentie. Verder zal Telenet zijn DVB-T-plannen heroverwegen. Dat meldt Telenet in een kort persbericht.

Telenet was kandidaat om de vierde mobiele operator te worden van België, maar zal dus niet meedingen indien Telenet zijn kabelnetwerk moet openstellen. Wie de vierde mobiele operator zal worden, wordt bepaald in april of mei volgend jaar via een veiling. Over de gsm-licentie zegt Telenet het volgende: “Onder de gegeven omstandigheden, waarin een extreem regulatoir kader (uniek in de wereld) wordt voorgesteld en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, is Telenet zeker niet meer in staat om zich kandidaat te stellen voor de vierde mobiele licentie.”.

De provider meldt verder ook dat het de enige vrijwilliger was “om digitaal terestrieel uit te bouwen, maar zal nu ook dit project heroverwegen.”. Telenet heeft momenteel een akkoord met Norkring om via DVB-T ook uit te zenden en zendt al enkele testkanalen uit. Een lanceerdatum voor het DVB-T-pakket van Telenet is er nog niet. Via DVB-T zijn momenteel de tv- en radiozenders van de VRT gratis te ontvangen.

Advertenties

8 Reacties to “Telenet heroverweegt DVB-T-plannen”

 1. Lewie Van Hie said

  Dat krijg je dan als het ene monopolie vervangt door een ander en het BIPT en andere CREG’s monddood maakt…
  Dreigt Telenet om geen DVB-T te gaan uitzenden ? Bibber en beef arm Vlaanderen ! NOT !
  ps: waarom mag Telenet ons zomaar oa. een rits derderangs Franse zenders opdringen en Engelse/Duitse/… kwaliteitszenders afschaffen ? Waar zitten ze nu al die “goedbetaalde” commissarissen aka politiekers/postjespakkers die toch verondersteld worden ons, de kijkers, te vertegenwoordigen en/of te verdedigen ??
  ps2: waarom gaat Internet hier zoveel trager en zijn de downloadlimieten zoveel lager als in de ons omringende landen, maar zijn de prijzen daarentegen zoveel hoger ?
  Ontoereikende techniek ? Neen : kabelmonopolie… Dankuwel HH. Politiekers…

 2. mike said

  prima,goed idee van telenet,doe AUB niet mee,uw monopolie is al veeeeel te groot!!

 3. Ward said

  @Mike Hoe kunnen ze een monopolie krijgen op DVB-T als het netwerkt van Norkring is?

 4. rob said

  Telenet vindt wel een weg om hun monopolie positie te handhaven.

  Concurrentie op alle vlak komt iedereen tegoed

  Concurrentie voor belgacom, telenet, mobistar, tv-vlaanderen verbreedt het aanbod en maakt het gewoon voor de gebruiker goedkoper en beter.

 5. Danny Adriaensen said

  @Rob:

  Dat zeiden ze van de electriciteitsleveranciers ook.

  Is jouw electriciteit beter en goedkoper geworden?

  Het is nog nooit zo duur geweest als voor de liberalisering.

  En BTFW, welke meerwaarde gaat een tweede of derde leverancier kunnen aanbieden op dezelfde coax als die nu al vol zit?

  Zenders aanbieden in een hogere bitrate is dus al uitgesloten, sneller internet ook… een hogere download (100Mbit/s) dan Telenet kan (momenteel) technisch niet… heel misschien zal de prijs wat naar beneden gaan.

  Een tweede en/of derde aanbieder met elk zijn eigen kabelnetwerk daarentegen… dan is er technische concurrentie en dat is al wat anders.

 6. frank said

  Telenet toont zijn ware gelaat “als enige vrijwilliger om DVB-T uit te bouwen” Wat een dikke zever. Telenet wilde gewoon DVB-T monopoliseren door als eerste de markt te bezetten.

 7. het is niet moeilijk om nieuwe partners op de kabel toe te laten,
  ze zullen enkel dezelfde zenders aanbieden met een andere codering erop,
  je kan een bepaalde zender doorgeven met 3 en meer coderingen.
  de kwaliteit blijft hetzelfde,enkel de nieuwe aanbieder heeft die zender erbij.

 8. Christof said

  Beste,
  Graag wens ik te reageren op de reactie van: Lewie Van Hie.

  Dat het internet veel trager is?? Zou ik nog niet zo zeggen, wat had je gedacht van snelheden van 16 MBps full-speed. Je hebt wel een punt dat Telenet serieus aan het foefelen is. Mijn vraag is dan ook aan jullie: Waarom blijven jullie nog klant bij zo een maatschappij die de mensen bedriegt en beliegt, en waarom kiezen jullie geen beter alternatief.

  Voor meer informatie over onze diensten verwijs ik jullie graag door naar onze website: http://www.euphony.be/018016909 of neem telefonisch met mijn gsm nummer contact op: 0494/642.010 voor vrijblijvend meer informatie over ons diensten aanbod.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: