Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • december 2010
  M D W D V Z Z
  « Nov   Jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Norkring België kleurt ether TV groen

Posted by dtvfan op 4 december 2010

Vanaf januari 2011 zal Norkring België voor het volledige energieverbruik van zijn infrastructuur alleen duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals windmolenparken en waterkrachtcentrales gebruiken. Dit komt overeen met een jaarlijkse CO2-reductie van 2600 ton. Dat meldt Norkring België. Norkring België beschikt in Vlaanderen en Brussel over een complete infrastructuur voor het verzenden van radio-, televisie-, en datasignalen via de digitale en analoge ether (DVB-T, DAB, DVB-H, FM, AM). Doordat Norkring België voor al zijn uitzendingen voor 100% groene elektriciteit kiest, vermindert het de ecologische voetafdruk van zijn kijkers en luisteraars.

Bart Bosmans, CEO Norkring België nv: “Norkring België draagt omwille van zijn energieverbruik een grote verantwoordelijkheid. Daarom kozen we, naast de vernieuwing van onze TV- en radio infrastructuur, voor 100% groene en hernieuwbare energie. We leveren op deze manier een belangrijke bijdrage aan een groener milieu en helpen zo de ecologische voetafdruk van al onze kijkers en luisteraars verkleinen.“

Dany Vandevelde, senior investeringsmanager PMV nv: “Dit groene stroominitiatief van Norkring België reflecteert de voortrekkersrol die PMV nastreeft op het vlak van duurzaamheid bij haar participaties. Het is duidelijk dat elk bedrijf of individu stappen moet ondernemen om tot een duurzame ontwikkeling van onze economie te komen. PMV helpt de terughoudendheid weg te nemen en is trots op de inspanningen die Norkring België levert.”

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: