Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • november 2010
  M D W D V Z Z
  « Okt   Dec »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom heeft akkoord met videozoekmachine Blinkx

Posted by dtvfan op 17 november 2010

Kanaal ZBelgacom heeft een strategisch partnerschap ondertekend met de video-zoekmachine Blinkx om het opzoeken van tv- en videomateriaal op het nieuwe entertainmentplatform van Belgacom te vergemakkelijken. Dat meldt Belgacom. Gebaseerd op technologie die gedurende 12 jaar werd ontwikkeld aan de universiteit van Cambridge, gebruikt Blinkx gepatenteerde conceptuele zoekmethodes in combinatie met spraak- en beeldherkennings-software. Dankzij dit akkoord zal nog er meer content en applicaties aangeleverd worden voor onder meer tv’s, pc’s/Mac’s en mobiele toestellen en zullen gebruikers een grote gepersonaliseerde ontspanning ervaren.

Blinkx, dat gevestigd is in Londen en San Francisco, heeft een reputatie verworven als slimste methode om multimedia op het web te vinden. Het bedrijf werkt met meer dan 720 partners samen en heeft 35 miljoen uren video- en audio-inhoud geïndexeerd. Daarnaast maakt Blinkx het zoeken naar videomateriaal mogelijk op heel wat van de meest bezochte sites ter wereld.

‘We zijn in de wolken dat we met Belgacom kunnen samenwerken rond dit initiatief,’ stelt Suranga Chandratillake, oprichter en CEO van Blinkx. “We geloven dat Belgacoms plannen voor dit entertainmentplatform van een echte visie getuigen en de toekomst van de ‘three screen’-ervaring uitmaken. Belgacom begrijpt hoe de verschillende doelgroepen content willen consumeren, en de onovertroffen zoek- en ontdekfunctie van Blinckx kan haar helpen om de beste, meest gepersonaliseerde gebruikerservaring te bieden .’

‘De geavanceerde videozoektechnologie van Blinkx is echt uniek, en het bedrijf is altijd innoverend geweest op het vlak van video en tv online, aldus Didier Bellens, CEO van de Belgacom Groep. ‘Belgacom heeft zich er een aantal jaren geleden toe verbonden haar klanten de allernieuwste technologie en de allerbeste klantenervaring te bieden. Dit strategische partnerschap met blinkx vormt een aanvulling op andere vernieuwende initiatieven die we de voorbije maanden hebben opgezet met OnLive, Jinni en Softkinetic/In3Depth, stuk voor stuk toonaangevende en visionaire bedrijven in hun domein.’

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: