Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • oktober 2010
  M D W D V Z Z
  « Sep   Nov »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

EXQI Sport en Culture vanaf 4 oktober op 1 kanaal

Posted by dtvfan op 1 oktober 2010

EXQI(update) EXQI Sport en EXQI Culture zenden vanaf 4 oktober uit op één kanaal: EXQI Sport-Culture. Dat meldt EXQI. Op EXQI Sport-Culture lopen van maandag t.e.m. woensdag de uitzendingen van EXQI Culture, met op maandag opera, op dinsdag pop-rock-jazz en op woensdag klassieke muziek. Van donderdag t.e.m. zondag loopt EXQI Sport. De SD- en de HD-kanalen van beide zenders verdwijnen. Ook het analoge kanaal van EXQI Plus verdwijnt. EXQI Sport-Culture wordt digitaal uitgezonden op het vroegere EXQI Plus-kanaal, in het basisaanbod bij Telenet Digital TV (kanaal 35) en Belgacom TV (kanaal 17).

Verder komt de HD-versie van EXQI Sport-Culture zowel bij Telenet Digital TV (kanaal 50) als Belgacom TV (kanaal 76). EXQI Sport-Culture HD komt bij Belgacom TV in de zenderpakketten Movies & Sports NL en Sport & Pleasure NL, bij Telenet Digital TV is het HD-kanaal beschikbaar in het basisaanbod.

Bij Belgacom TV komt er bovendien een nieuw HD-kanaal erbij : HD1 Culture. Deze internationale cultuurzender is exclusief bij Belgacom TV beschikbaar op kanaal 110 in de zenderpakketten Music & Culture en Select NL. Ook zijn enkele programma’s van EXQI (2D en 3D) op aanvraag beschikbaar bij Belgacom TV onder de naam EXQI PLAY.

Advertenties

8 Reacties to “EXQI Sport en Culture vanaf 4 oktober op 1 kanaal”

 1. Ward said

  even vermelden dat de zendernaam van EXQI Culture HD (Telenet) al gewijzigd is in EXQI Sport-Culture HD, deze zender zal dus op het zendernummer van EXQI Culture HD komen, maar of deze zender wel 24/24 (dat was/is bij Culture HD niet zo omdat het zijn kanaal deelt met Prime Sport, wel op een ander zendernummer) zal uitzenden bij Telenet is nog de vraag

 2. rob said

  Telenet begint wel enorm achter te lopen ivm het aanbod van nieuwe (HD) zenders.

 3. Bart said

  Zoals u zegt zou Telenet wel vlugger moeten reageren
  en regelmatig nieuwe digitale zenders toevoegen
  aan het aanbod, zoals andere providers doen.

 4. Glenn said

  EXQI Sport-Cult HD blijkt op telenet dan toch 24 uur op 24 uit te zenden.
  Eindelijk een HD zender van EXQI die constant uitzendt op telenet.
  Sportuitzendingen in HD in plaats van het gekende ‘blokjesfestijn’ dat we gewoon waren.
  Dank u Telenet!

 5. omdat er 1 zender verdwenen is op die mux kan nu de zender weer 24/24 uitzenden,
  ben eens benieuwd of ze nu prime sport HD ook 24/24 gaan kunnen aanbieden nu er plaats is.
  er zijn 2 zenders verdwenen van exqi,maar die zaten niet op dezelfde mux zodat er 1 plek vrij is voor ruimte op de prime/exqi sport-culture HD mux en 1 plek vrij waar exqi plus opzat.
  ben benieuwd wat er nog gaat veranderen binnenkort aan zenderaanbod.
  Telenet zit nog steeds met plaatsgebrek denk ik want ze hadden anders al andere zenders toegevoegd zoals de RTBF HD versies.
  en andere zenders.

 6. Glenn said

  In ex-Integan-gebied zouden er analoog een stuk of 5 zenders verdwijnen en Telenet zou de Nederlandse commerciële zenders digitaal gaan toevoegen.
  Normaal gingen die komen tijdens de komende maand.
  Laat ons hopen dat dit bericht klopt, zou zeker een toevoeging zijn.

 7. Kris said

  Nederlandse commerciele zenders bij Telenet ? En wat dan met de uitzendrechten en de Vlaamse tegenhangers (vtm,vt4,…) ? Die gaan zeker eensgeziend toestemmen dat die er komen (niet dus). Ik denk dat ze elk jaar wel die Nederlandse commerciele zenders gingen toevoegen. Het is bijna een traditie geworden. Toch wel straf aangezien RTL en SBS nooit in Vlaanderen mogen en willen uitzenden…

 8. chukky2 said

  ERT is enkele dagen weg geweest .
  Nu weer terug analoog.
  hier nog steeds 40 analoge zenders!!!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: