Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2010
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Streaming games op aanvraag op Belgacom Entertainment

Posted by dtvfan op 22 september 2010

Kanaal ZVandaag stelden Didier Bellens, Gedelegeerd Bestuurder van Belgacom, en Steve Perlman, CEO van OnLive, de OnLive-gamingdienst voor, pionier van hoogwaardige instant-playvideogames op aanvraag. Dat meldt Belgacom in een persbericht. Belgacom test de dienst momenteel grondig en de volledige lancering is voorzien voor 2011. De games zullen via het internet rechtstreeks toegankelijk zijn op pc, Mac en tv, zonder dat gespecialiseerde computers, dure gameconsoles of zware downloads nodig zijn. Belgacom-klanten zullen zonder enige vertraging videogames op OnLive kunnen spelen. OnLive wordt een van de eerste diensten op het ‘next-generation’ interactieve platform van Belgacom: Belgacom Entertainment.

OnLive is de eerste instant-playvideogamedienst ter wereld die hoogwaardige videotitels en spelconsoles aanbiedt via een breedbandinternetverbinding thuis en zorgt ervoor dat voor de vereiste computerkracht voor hoogwaardige videogames thuis geen dure hardware nodig is. Die is verplaatst naar servers ‘in the cloud’, bereikbaar via het internet. Zo zijn instant-playvideogames mogelijk, zonder de kost en de complexiteit van gespecialiseerde hardware voor games. De klanten kunnen zo kwaliteitsvolle games spelen op instapmodellen van pc’s, Mac’s en tv-schermen.

De recentste gametitels zullen altijd beschikbaar en up-to-date zijn, en compatibel met bijna alle video-ondersteunende toestellen die op het internet zijn aangesloten. OnLive-gamers die via Belgacom zijn verbonden, zullen niet enkel kunnen spelen en communiceren met OnLive-gamers in heel Europa, maar ook andere OnLive-gamers kunnen bekijken die waar ook ter wereld aan het spelen zijn.

Naast de instanttoegang tot hoogwaardige games zullen Belgacom-klanten ook toegang hebben tot community features die specifiek bedoeld zijn voor zowel doorgewinterde als minder ervaren gamers, zoals het opnemen en delen van videoclips van games, het bekijken van duizenden live gamesessies en multiplayerfuncties.

Belgacom en OnLive hebben al servers in België geïnstalleerd en zijn begonnen met het testen van de dienst bij werknemers van Belgacom en Tango. Ook klanten van Belgacom en Tango zullen de dienst kunnen uittesten vóór de volledige lancering van OnLive in 2011. Belgacom en OnLive hebben een exclusieve partnerschap gesloten voor België en Luxemburg (via de operator Tango). Bovendien heeft Belgacom heeft een belang van 2,6% in OnLive.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: