Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2010
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom TV dit najaar ook via pc, smartphone en tablet

Posted by dtvfan op 10 september 2010

Belgacom TVDit najaar lanceert Belgacom vijf nieuwe toepassingen die inspelen op de steeds meer individuele, interactieve belevenis van tv-kijken en die de klant het aanbod laten ervaren op het scherm dat hij verkiest, zoals tv, tablet, gsm, laptop en pc. Zo zal men onder meer Belgacom 11 op de pc en de smartphone kunnen bekijken en zal Belgacom een 3D Demo-kanaal lanceren. Dat meldt Belgacom in een persbericht. We geven u een overzicht van de nieuwe toepassingen.

 • Belgacom TV on pc

Vanaf december 2010 kunnen 90% van de Belgacom TV-klanten Belgacom TV digitaal bekijken op hun pc tegen 3,5 euro per maand. Er is geen tweede decoder (6 euro/maand) nodig. Eens de software geïnstalleerd wordt de pc in feite een tweede tv-toestel, met toegang tot de Belgacom TV-toepassingen: zenders, tv-gids, pauzeren, opnemen (op de pc), boeketten.

 • Belgacom TV-catalogus op pc

Vanaf november 2010 kan iedereen in België films opvragen en bekijken uit het video-op-aanvraagaanbod van Belgacom TV via de website http://www.belgacomtv.be. Men hoeft zelfs geen TV- of internetklant te zijn van Belgacom. In een eerste fase zullen ongeveer 200 speelfilms (een kwart van de catalogus) opvraagbaar zijn op de pc. De films zijn op pc te bekijken tegen identiek dezelfde prijs als op tv, 2 tot 5 euro per film. Een gehuurde film blijft ook hier gedurende 24 uur beschikbaar. De betaling kan via de telefoonfactuur, met credit card of via PingPing (sms).

 • Opname van op afstand

Vanaf december 2010 kunnen Belgacom TV-klanten hun decoder van op afstand programmeren, via hun gsm of via de computer. Ze klikken op het gekozen programma in de elektronische programmagids en kunnen dan later hun opnames op hun tv-toestel bekijken, net zoals hun andere opgenomen programma’s. Deze dienst is gratis.

 • Belgacom 11 op pc & mobiel

Vanaf 1 oktober 2010 is Belgacom 11 (de voetbalzender van Belgacom tv) ook te bekijken op andere schermen dan het tv-toestel, ook voor klanten die geen abonnement hebben bij Belgacom TV:
Op het internet (pc/tablet):
   – Per speeldag zijn er tot 3 wedstrijden van de Jupiler Pro League rechtstreeks te bekijken (streaming) op http://www.belgacom11.be tegen 3,49 euro per wedstrijd. De betaling is mogelijk met credit card of via PingPing (sms).
   – Elke zondagavond rond 22.45u zijn op http://www.belgacom11.be gratis samenvattingen te bekijken van alle wedstrijden van de speeldag. Ze blijven drie weken beschikbaar.
Op smartphone
Hierop kan men elke zondagavond om 22.45u via de Belgacom11 Mobile-applicatie gratis samenvattingen bekijken van alle wedstrijden van de speeldag, samen met recent nieuws, cijfers en resultaten. De Belgacom11 Mobile-applicatie is gratis te downloaden.

 • 3D Demo

Vanaf 1 oktober 2010 biedt Belgacom een demozender aan met films (en trailers) in 3D en exclusieve 3D-content. 3D Demo is gratis te bekijken op kanaal 363. Men heeft wel een 3D tv-toestel met de bijbehorende brillen nodig om de 3D-ervaring te ondervinden.

Advertenties

12 Reacties to “Belgacom TV dit najaar ook via pc, smartphone en tablet”

 1. Pieter said

  3,5 euro extra? Zèèèg, ik betaal mijn internetbandbreedte en televisieabonnement al bij hen (via Scarlet).

 2. Danny said

  Niet overdrijven eh Pieter …
  Dat is nog steeds veel minder dan een extra decoder aan te kopen of te huren.(wat ook het geval is bij Telenet)

  Belgacom is op de goede weg !!

 3. David said

  Ik kijk vooral uit naar ‘opnemen vanop op afstand’.

 4. rob said

  Opnemen op afstand is een mooi feature. Je moet natuurlijk ook nog thuis zijn om er naar te kijken.

  Ik heb veel liever dat ze de energie steken in goede programma’s in goede kwaliteit.

  Ik zou zo blij zijn als ze alle energie die ze in actua TV, live TV, Gunk TV, Mijn TV, EXQI, EXQI+, EXQI Sport, … steken bundelen en daar 1 (tot 2) echte kwaliteitszenders maken. En op die manier hebben ze dan ook weer ruimte om wat meer HD door te sturen.

 5. Pieter said

  @Danny: het was vroeger mogelijk om gratis naar Belgacom TV te kijken op je PC zolang je een Belgacom TV-abonnement had, maar hun encryptie heeft dat onmogelijk gemaakt. Vandaar dat ik het straf vind dat ze hier extra geld voor vragen.

 6. Ambionix said

  En wanneer komen Ned 1 HD, Ned 2 HD en Ned 3 HD eens in hun aanbod.

  Dan kunnen we ook de champions league in HD op Ned 3 HD bekijken met nederlands commentaar ipv op RTL Sport HD !!

  Groeten Ambionix

 7. Rob said

  @Pieter in Nederland is EredivisieLive nog veel duurder per wedstrijd. Via internet is het bijv. 6 euro per wedstrijd.

  @Ambionix Champions League wordt op Nederland 3 HD uitgezonden zie ook: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2890

 8. Tim said

  Ben toch wel benieuwd naar de 3D content, vraag me af hoe lang het duurt voor dit echt doorbreekt.

 9. David said

  @Rob. Het gaat hier wel over Belgacom TV hé. De zenders die je hier opnoemt(actua TV, live TV, Gunk TV, Mijn TV) zijn niet aanwezig bij Belgacom TV

 10. die zenders de Rob opnoemt zijn exclusief bij telenet te krijgen,bij geen enkele andere.
  dus zal dit nog een hele tijd duren eer die bij belgacom komen,
  net zoals dat belgacom Anne en 11 en nog enkele zenders exclusief heeft.

 11. rob said

  Daar ging mijn bericht niet om.

  Ik zoek geen provider met veeeeeeel kanalen. Ik zoek er eentje met HD en kwalitatieve inhoud. (ook anne en 11 zijn niet aan mij besteed)

 12. Tim said

  Weet iemand wat de status is omtrent het opnemen vanop afstand en BelgacomTv op PC?
  Dat was aangekondigd voor december, maar het laatste wat ik ervan hoorde (op forum van BelgacomTv), was dat ze vertraging opliepen en dat het misschien tegen 15 januari beschikbaar zou zijn. (morgen)

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: