Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2010
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Regionale zenders krijgen nieuwe en prominente plaats bij Telenet en Belgacom

Posted by dtvfan op 3 september 2010

Op voorstel van viceminister-president van de Vlaamse Regering en minister van Media, Ingrid Lieten, stemden televisiedistributeurs Belgacom en Telenet toe om de regionale zenders een prominente plaats aan te bieden in de top 10 van hun elektronische programmagids. Dat meldt het kabinet van minister Lieten in een persbericht.

“De regionale omroepen vervullen een belangrijke rol in het Vlaamse medialandschap. Het is mijn uitdrukkelijke wens dat alle Vlamingen vlot toegang hebben tot hun regionale zender. Ik ben dan ook verheugd dat zowel Telenet als Belgacom op deze vraag ingaan en de regionale zenders in de komende weken in de top 10 van hun programmagids opnemen”, zegt minister van Media Ingrid Lieten.

De regionale televisieomroepen hebben een heel specifieke opdracht wanneer het gaat over de communicatie onder de bevolking en de algemene sociale en culturele ontwikkeling van een regio. Regionale zenders staan dicht bij de mensen en bevorderen de maatschappelijke betrokkenheid van de inwoners van een regio. De regionale zenders komen tegemoet aan een behoefte van de mensen om te weten wat er in hun regio gebeurt en om zich in een steeds globaler wordende wereld te kunnen identificeren met hun directe leefomgeving.

Minister Ingrid Lieten: “Daarom is het ook zo belangrijk dat de regionale zenders vlot toegankelijk zijn voor de mensen. De regionale zenders staan vandaag bij de meeste mensen helemaal achteraan in de programmagids geprogrammeerd. Gezien het belang van regionale zenders heb ik daarom Telenet en Belgacom gevraagd om de regionale zenders in de top 10 van hun programmagids in te stellen voor alle nieuwe abonnees. Zo krijgen op termijn alle Vlamingen vlot toegang tot hun regionale zender.”

 • Telenet Digital TV :

Telenet past op 8 september de volgorde van de elektronische programmagids aan. De regionale zenders krijgen een nieuw zendernummer. Telenet kent alle regionale zenders zoals RTV, ATV, Ring TV, TV Oost, AVS, ROB, Focus TV, TV Brussel, WTV of TV Limburg een uniforme achtste plaats toe. Door de start van de nieuwe elektronische programmagids kan Telenet nu alle regionale omroepen hetzelfde zendernummer geven.
De zenders komen op de eerste pagina van de gids terecht, waardoor de kijker gemakkelijk en snel zijn regionale zender terugvindt. Als gevolg verschuift het Telenet Infokanaal naar een tiende positie op de tweede pagina in de gids.

De digitale kijker hoeft niets te doen. De regionale zender verschuift automatisch. Deze aanpassing gebeurt enkel bij nieuwe klanten of bestaande klanten die standaardnummering opnieuw instellen.
Bestaande Telenet abonnees kunnen vanaf 8 september meer uitleg vinden over het hernummeren van hun regionale zender in de rubriek “Info & Help” van het hoofdmenu op hun digibox.

 • Belgacom TV

Ook de Belgacom TV-klanten vinden hun regionale zender op een prominente plaats in de elektronische programmagids. Vanaf eind oktober zijn de regionale zenders te bekijken via nummer 10. De klanten van Belgacom TV zullen alle informatie over de hernummering van de regionale zenders via de Help-knop op hun afstandsbediening en in hun TV magazine vinden.

Advertenties

2 Reacties to “Regionale zenders krijgen nieuwe en prominente plaats bij Telenet en Belgacom”

 1. troch françois said

  Misschien ka Mevrouw Lieten er dan ook voor zorgen dat we ALLE regionale zenders
  iets dat haar kollega vlaams nationalist Bourgeois verboden heeft.

 2. vrees dat dit niet zal lukken wegens reclame inkomsten en regio’s voor de reclame.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: