Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • juli 2010
  M D W D V Z Z
  « Jun   Aug »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

GUNKtv volgend jaar ook in Nederland beschikbaar

Posted by dtvfan op 15 juli 2010

GunkTVOngeveer 4 op 5 Telenet Digital TV-klanten stemt regelmatig op GUNKtv af en de zender heeft ook plannen om in Nederland uit te zenden. Dat meldt GUNKtv in een persbericht. Het succes van de snelst groeiende zender in Vlaanderen is niet verwonderlijk. Als zender die zich begeeft in de leefwereld van jongeren, met focus op games, neemt deze een unieke positie in de markt. Enkel in de US (G4) en Frankrijk (Game-on) kan je een volwaardige tv zender terug vinden die zich voornamelijk richt op games. Het spreekwoordelijke gat in de markt wordt goed ingevuld door de zender.

En dat is niet slecht bekeken. De games industrie is vandaag groter dan de film- en muziekindustrie. Er zijn volgens de laatste studies 4,7 miljoen gamende Belgen en er zijn meer gamesconsoles in de markt dan dat er digitale setopboxen zijn. Een “niche” kan je deze markt dus zeker niet meer noemen. Bewijs van de appreciatie van het kijkerspubliek kan je vinden op de Facebook pagina van GUNKtv die bijna 30.000 fans heeft. Een aantal dat geen enkele Vlaamse zender hun nadoet.

Frank Molnar, creatief en programma directeur GUNKtv : ‘Wij zijn heel blij met de resultaten die we boeken na ons eerste jaar. We staan al een jaar verder dan onze eigen prognoses. Wij beschikken niet over dezelfde productiebudgetten als onze grote broers maar we steken wel enorm veel passie en ziel in onze programma’s die we grotendeels zelf produceren door een jong en super gemotiveerd team. We blijven eerlijk in wat we brengen en durven wel eens stoer en stout te zijn. Maar bovenal brengen we vernieuwing, zowel wat inhoud betreft als de manier waarop we televisie maken.’

GUNKtv maakt zich ook op voor distributie in Nederland. Momenteel lopen de laatste onderhandelingen voor distributie in 2011 op de digitale platformen van een aantal Nederlandse kabelaars.

Stefan Devroey, CEO T.Vgas, het bedrijf achter GUNKtv : ‘Ons initiatief op de Vlaamse markt heeft heel wat aandacht gekregen in andere landen. Als marktleider in de gamesmedia industrie in Vlaanderen nemen wij een unieke positie in en kunnen we op heel wat interesse rekenen van adverteerders die zo op een unieke manier hun doelgroep willen bereiken. Zo kregen wij reeds vragen uit Nederland, Duitsland en UK voor samenwerking. Voorlopig houden we dit nog even af want we hebben nog voldoende werk in eigen land. In Nederland willen we wel met een initiatief starten omdat we met kleine aanpassingen onze zender perfect kunnen afstemmen op de lokale markt. Zo zullen we met specifieke Nederlandse presentatoren werken en zal de programmatie aangepast worden aan de specifieke markt daar. Het GUNK merk is reeds gekend in Nederland door de distributie van het magazine.

Advertenties

5 Reacties to “GUNKtv volgend jaar ook in Nederland beschikbaar”

 1. ToMiKoN said

  Zou een verspreiding via Belgacom TV en TV Vlaanderen geen logischer stap zijn. Hier lopen ze ook een hoop kijkers mis (zoals mij).

 2. Carl said

  Als er een zender is die Telenet er onmiddellijk mag afhalen is het wel Gunk TV. Het feit alleen al dat ze het uitspreken als Junk TV. Echt een zender voor verslaafden. Voornamelijk volwassen mannen die zich gedragen als kinderen en een ganse dag niets anders doen dat computerspelletjes spelen. Als dit het beeld is van de toekomst van Vlaanderen ziet het er niet goed uit. De volwassenen verwaarlozen hun eigen gezin en hun kinderen om spelletjes te spelen en op internet te surfen. Dan moet je niet verwonderd zijn dat de jeugd lui is en voor niets meer respect heeft. Ze kennen geen normen en waarden meer en doen niet aan sport. Drank, seks en spelletjes dat is het enig dat telt. Ik denk niet dat Nederland op deze rommel zit te wachten.

 3. Danny Adriaensen said

  En ik meende bij het opstarten van deze zender dat er ook een HD versie ging komen?

 4. in HD komen ze er allemaal met der tijd toch,
  laat hen eerst nog wat verder succesvol worden in SD.

 5. Digivan said

  Dé oplossing: zender naar NL en weg van de BE kabel, dan zijn we ervan af. Vraag: zullen de “presenatoren” in NL wel ordentelijk kunnen spreken ?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: