Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • juni 2010
  M D W D V Z Z
  « Mei   Jul »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

De zomerprogrammatie op Stories TV

Posted by dtvfan op 16 juni 2010

Stories Sinds januari brengt Stories TV, op kanaal 40 exclusief bij Telenet Digital TV, elke dag een nieuw programma-aanbod bestaande uit ‘Visite’ waarbij telkens 2 gasten in de studio aanwezig zijn. Bekende en onbekende steeds weer boeiende Vlamingen doen er uitgebreid ‘hun’ verhaal. Visite wordt elke dag gevolgd door ‘Door en door Vlaanderen’ waarin Stories reporters zelf op stap gaan op zoek naar markante verhalen. In het weekend is er tevens een Woon & lifestyle-magazine die meerdere malen te bekijken is per dag. Dat meldt Stories TV in een persbericht.

Op kanaal 40 is eveneens veel aandacht voor Vlaamse showbizz en muziek. Ondertussen stijgt het aantal Stories kijkers zienderogen waardoor de StoriesTV programmatie de komende weken gevoelig wordt uitgebreid met naast de bestaande programma’s ook programma-reeksen over oa. het leven in een ziekenhuis, de Gentse feesten en andere zomeractiviteiten, reisverhalen uit binnen en buitenland, muziekwedstrijden, culinaire programma’s, een literatuur tv magazine & een aantal praatprogramma’s in samenwerking met Tertio.

Peter Labens, gedelegeerd bestuurder Stories TV: “ Met ‘Jonge wolven’, een TV programma & wedstrijd waarin opkomend Vlaams talent meedingt naar de felbegeerde Jonge Wolven titel, wil Stories TV een inspanning doen in de richting van muzikaal Vlaanderen. Wie droomt er als beginnend muzikant singer-songwriter niet van om op te treden op het groot podium tijdens de Gentse feesten deze zomer, iets wat de winnaars te wachten staan. Elke week op Stories vanaf 28 juni.”

– ‘Het verhaal van het Jan Palfijn ziekenhuis’

De camera kijkt rond en registreert, 13 afleveringen lang, vanaf 5 juni, in operatiezalen, ziekenkamers, wachtkamers,liften en burelen.Voeg alles samen en je krijgt het verhaal van het leven in een kliniek.

1) Nieuw Leven IVF
De afdeling Gyneacologie en Verloskunde heeft een speerpunt : de IVF-afdeling. Daar worden vrouwen die moeilijker zwanger raken, behandeld door de fertiliteitsartsen.

2) Stories is op wandel gegaan in de gangen waar nieuw leven een plaatsje krijgt:
De materniteit en de neonatologie. We bekijken de mogelijkheden van het ziekenhuis op gebied van bevallen en we maken er een 3D-echo mee.

3) Stories TV wandelt rond op de kinderafdeling van het AZ Jan Palfijn.
Veel kindjes worden opgenomen voor maag- en darmproblemen en voor problemen met de luchtwegen. De verpleegkundigen zijn dan ook speciaal getraind en opgeleid in het omgaan met kinderen en met de ouders. Een dag op de pediatrie begint met een gezamenlijke toer van kinderartsen en hoofdverpleegkundigen.

4) We onderzoeken de bewegende mens en gaan daarvoor rondzwerven op de afdeling Orthopedie. Knieën, gewrichten en meer van dat. Een athlete gaat onder het mes.

5) Het Laboratorium en de dienst Medische beeldvorming.

6) In deze uitzending nemen we 3 afdelingen onder de loep : de spoedopname, CCU-cardiologie en de dienst Intensieve Zorgen. Verder duiken we de nacht in en rijden mee met de MUG…

7) We krijgen een ” insight” in de werking van de grootste afdeling van Jan Palfijn: de Geriatrische Afdeling. De patiënten zijn er minstens 75 jaar en worden er optimaal begeleid om na herstel terug zelfstandig naar huis te kunnen. Ook de keuken, de apotheek en de geriatrische dagkliniek staan op het programma.

8 ) In Jan Palfijn bezoekt Stories verschillende diensten zoals Onthaal, Sociale dienst enz. Verder gaan we in op de vrijwilligerwerking, en doen we een toertje met de stewards, de beveiliging…

9) Verschillende soorten chirurgie onder de loepe.

10) In deze aflevering brengen we een bezoek op 2 afdelingen:de Psychogeriatrie; voor oudere mensen met een psychiatrisch probleem, en de PAAZ- afdeling, ofwel psychiatrische afdeling: voor acute opvang van mensen met psychiatrische problemen.

11) Deze aflevering gaat over de Dagkliniek en de Polikliniek: alle onderzoeken en consultaties die geen overnachting nodig hebben.

12) Stories doet het verhaal van de Palliatieve Zorg in het ziekenhuis.We spreken met patiënten en zorgverleners, psychologen en dokters.

13) Stories tv bekijkt het ziekenhuis als bedrijf. Hoe is het georganiseerd? Hoe gaan de bestuurders te werk ? Om de reeks af te sluiten maken we ook nog eens een brandoefening mee in het ziekenhuis.

Elke zaterdag en zondag vanaf 5 juni, telkens in de ‘weekendloop’ , meerdere malen te bekijken per dag. (zie EPG)

– ‘Het verhaal van een reiziger’

De hele zomer lang ben je bij Stories in vakantiestemming. De reiswebsite traveltv.be en Stories brengen je elke dag vanaf 28 juni een boeiend reisprogramma waarvoor je thuis zal blijven. Van de authentieke Star Wars lokaties in Tunesië tot de Spaanse staatsfokkerij voor Andaloesische raspaarden, van het Franse overzeese gebied Mayotte tot het homeland van de Australische Aboriginals, van het harde leven in het Ecuadoraanse Andesgebergte tot het speelse “Popeye Village” op Malta. De hele zomer lang, reis je mee. In vakantiestemming met traveltv.be op Stories. Stories verwent zijn kijkers elke dag met boeiende toeristische reportages, 10 weken lang exclusief bij Stories (kanaal 40) vanaf 28 juni.

– ‘Het verhaal van jong muzikaal talent’

Jonge wolven is een wedstrijd waarin opkomend Vlaams talent meedingt naar de felbegeerde Jonge Wolven titel en het optreden op groot podium tijdens de Gentse feesten. Elke week op Stories vanaf 28 juni.

– ‘Het verhaal van De Gentse Feesten’

Het Stories-zomermagazine rond de Gentse feesten houdt je zeer nauwgezet op de hoogte rond wat er op de Genste feesten te beleven valt. Elk jaar trekt dit evenement 100 000den bezoekers. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Op Zwier’

Culinair& toeristisch magazine met Peter De Clercq en Celia Bogaert vanaf juli op Stories. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Ieder zijn vakantieverhaal’

Wil jij je vakantieverhaal kwijt aan TV kijkend Vlaanderen en kans maken op een leuke prijs, kijk dan vanaf 28 juni naar Stories. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Naamgenoten’ (i.s.m.Tertio)

Drie naamgenoten praten over zingeving, religie & spiritualiteit.
– Danneels: Godfried (kardinaal), Matthias (auteur) en Pascal (immomakelaar)
– De Vos (de drie Lucs): de zanger van Gorki, de professor Krijgskunde en de pianist.
– Torfs: Rik (theoloog), Wouter (PDG schoenen Torfs) en Chris (kunstenares).
– Peeters: Kris (Minister-President), Guy (voorzitter Socialistische Mutualiteit) en Annemie (journaliste VRT radio).
– Vandenberghe: Hugo (senator), Paul (directeur Federatie Palliatieve Zorg), Caroline (VRT).
– Wouters/Wauters: Jan (prof), Dirk (kabinetschef Vanackere), Jos (prelaat Averbode)

6 afleveringen, 18 gasten, 18 boeiende verhalen van mensen. Wekelijks van 15 juli. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Een boeiend gesprek’

Marc De Pril doorkruist de actualiteit in het algemeen en justitie in het bijzonder. 6 afleveringen, 6 gasten, 6 boeiende verhalen van mensen. 6 afleveringen wekelijks van 15 juli. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Gelezen en goedgekeurd’

Literatuur gebracht als een verhaal op zich. Samen lezen met de auteur uit zijn of haar boek en zo meer te weten komen. 6 afleveringen wekelijks vanaf 15 juli. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Zaak met Smaak’

Culinaire reeks waarbij een gast een restaurant een kruid en een favoriete plek de hoofdingrediënten zijn. 10 afleveringen wekelijks vanaf 1 juli. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘Wonen’

Hoe woont en leeft de Vlaming ? zomers Lifestylemagazine op Stories. 8 afleveringen wekelijks vanaf 1 juli. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

– ‘BBQ’

BBQ tips met wereldkampioen BBQ Peter De Clercq op Stories., 40 afleveringen wekelijks vanaf 1 juli. Meer info vanaf 28 juni op http://www.storiestv.be

Advertenties

3 Reacties to “De zomerprogrammatie op Stories TV”

 1. ik ben op zoek naar een boek dat ik via jullie programma STORIES gezien heb.
  Het was een Mevrouw die de schrijfster was en ook haar verhaal deed ,die me erg aansprak.
  Maar haar naam en de titel ben ik kwijt.
  Het gaat over meditatie in het dagelijkse leven, met verhalen die ze beschreef van mensen die ze persoonlijk
  gesproken heeft.
  In het boek ook een deel over het oefenen tot meditatie met kaarten erin.
  Zij beschreef ook dat ieder die een boek kocht er ook een engel bijkreeg.
  Ik had enorm genoten van haar uiteenzetting en zou graag haar boek kopen.
  Werd uitgegeven door standaard boekhandel.
  Kunnen jullie me helpen a.u.b. Dank bij voorbaat.Vriendelijke groeten Marijke

 2. tina said

  Ik doe mee aan het programma ‘de ondernemers’ op AVS maar woon in Aalst. Ik kan AVS dus niet nemen. Wanneer worden de uitzendigen op stories gegeven?
  Bedankt,
  Tina

 3. dtvfan said

  Normaal gezien kan u ook die aflevering opvragen via digitale televisie bij Belgacom TV en Telenet Digital TV in de op aanvraag-catalogus.

  Met vriendelijke groeten

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: