Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2010
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Roland Garros live in 3D bij Eurosport

Posted by dtvfan op 28 mei 2010

Eurosport HDIn het Olympisch Stadion in Amsterdam hebben Eurosport Benelux en Panasonic Nederland zojuist de Nederlandse en Vlaamse pers het meest recente product van hun innovatieve partnership getoond: Roland Garros (live) in 3D. Eerder deze week, tijdens de Panasonic 3D Experience in het Tenniseum in Parijs, presenteerden Eurosport, Panasonic, Orange en de Franse tennisfederatie FFT de vernieuwing al voor de internationale media. Dat meldt Eurosport in een persbericht.

Symbool
Nadat medio 2008 al Eurosport HD werd gelanceerd, is Eurosport 3D dus de nieuwste vrucht van de internationale samenwerking tussen Eurosport en Panasonic. Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: “Die samenwerking richt zich op innovatie en marketing van sport op TV. Fantastisch natuurlijk, dat we nú al zo’n enorm sportevenement als Roland Garros, voor een langere periode, live in 3D kunnen laten zien.” Rob de Klijn, general manager consumer electronics van Panasonic sluit zich daar bij aan: “Panasonic is verheugd samen te werken met Eurosport, Orange en de FFT, en gezamenlijk voorop te lopen in het leveren van deze unieke 3D ervaring voor consumenten in Nederland. De live uitzending van Roland Garros in 3D toont de grote mogelijkheden van deze technologie voor de toekomst.”

Derde dimensie
In de hoofdstedelijke Benelux-vestiging van de pan-Europees opererende sportzender, toonden Eurosport en Panasonic gebroederlijk, op levensgrote Panasonic 3D-schermen en onder overweldigende belangstelling van het Nederlandse en Vlaamse journaille, hoe ‘sport op televisie’ er driedimensionaal uitziet. Daarnaast kwam uitgebreid ter sprake het opzienbarende feit dat zij, ter introductie, de Grand Slam van Parijs op 120 Panasonic verkooppunten in Nederland – en via de demokanalen van televisie-aanbieders Telenet, Voo en Nubericable op 180 Panasonic verkooppunten in België – live in 3D uitzenden.

Ultieme sportbeleving
Menken is dus blij met de nieuwe dimensie: “Wij willen onze kijkers de best mogelijke kijkervaring bieden en met Eurosport 3D zetten we weer een flinke stap in de juiste richting. Ik denk dat 3D eigenlijk verder gaat dan emotie, de kijker is immers als het ware zelf live bij het evenement aanwezig. Onze gasten van vandaag hebben dat met eigen ogen gezien en ook zij waren het er over eens: dit komt wel érg dicht bij de ultieme sportbeleving.”

Full service oplossing
Op pan-Europees niveau is de Grand Slam bij meer dan 3000 Panasonic-verkooppunten in 28 landen live en in 3D te zien. Daarnaast is Eurosport 3D, via de satellieten van Astra en Eutelsat, in 58 Europese landen verkrijgbaar. Met deze 3D Experience biedt Eurosport Panasonic dus een full service communicatie-oplossing: uitstekende live-content, de technische kennis om live 3D-uitzendingen te verzorgen, een pan-Europees multimedia-communicatieplatform en uitgebreide nationale – en internationale PR- en promotiemogelijkheden.

Advertenties

2 Reacties to “Roland Garros live in 3D bij Eurosport”

 1. dirk said

  Hier bij telerommel is daar niets van te zien….

 2. Dries said

  Ga naar kanaal 333 en als roland garros bezig is zal eurosport daar uitzenden in 3D, je hebt natuurlijk wel een 3D tv nodig… het is dus niet op de gewone eurosport hé, het zou me verbazen als je dit kanaal niet hebt (met een HD digibox natuurlijk)

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: