Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2010
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Telenet wijzigt analoog en digitaal tv-aanbod

Posted by dtvfan op 20 mei 2010

Op 22 juni brengt Telenet een nieuwe familiezender op de kabel voor zijn analoge televisieklanten in Vlaanderen. Dat meldt Telenet in een persbericht. Het analoge aanbod wordt met Disney Channel versterkt. Met deze aanpassing zet Telenet een nieuwe stap om het analoge aanbod te verbreden naar een zo groot mogelijk publiek en het digitaal aanbod aan te passen aan de wensen van de klant.

Analoog aanbod
Disney Channel is een familiezender, die reeds digitaal zijn succes bewezen heeft. Deze zender brengt Nederlandstalig gesproken programma’s overdag en ondertitelde programma’s ‘s avonds. Disney zal binnenkort ook werken aan Vlaamse producties. Er staan Disney-films zoals High School Musical en Camp Rock op het programma naast Sonny with a Chance, Hannah Montana en Wizards of Waverly Place series. Gezien de positieve reacties van de digitale kijkers heeft Telenet besloten Disney Channel niet enkel digitaal, maar ook analoog aan te bieden.

Gezien de snelheid van de digitalisering (zowel intenser internetgebruik als digitale tv) in Vlaanderen wil Telenet op gepaste tijdstippen het digitaal en analoog aanbod herbekijken in functie van de wensen van de klant. Er zal een beperkt aantal frequenties op de kabel wijzigen om de klanten een stapje dichter te brengen naar een uniform TV aanbod in Vlaanderen.

Dit leidt tot een aantal verschuivingen binnen het huidige zenderaanbod. Sommige zenders krijgen een nieuwe frequentie. De situatie kan van regio tot regio verschillen, afhankelijk van het distributiestation van waaruit de kijker wordt bediend.
· In de meeste regio’s zal Disney Channel terug te vinden zijn op een nieuwe frequentie.
· Een beperkt aantal zenders krijgt een andere frequentie.
· In enkele regio’s verschuiven BBC World News of TVE naar het digitale basisaanbod.

Daarnaast verschuift Cartoon Network en Kanaal Z (zoals reeds aangegeven in oktober 2009) naar het digitale basispakket.

Saskia Schatteman, Executive Vice President Residential Marketing bij Telenet: “We zijn verheugd dat we Disney Channel nu ook analoog kunnen aanbieden.We willen tegelijkertijd van de gelegenheid gebruikmaken om ons Digital Wave 2015 plan verder uit te voeren om van Vlaanderen een digitale innovatieregio te maken en de kabel verder klaar te stomen voor de hogere internetsnelheden,grotere downloadvolumes en nieuwe televisietoepassingen zoals HD, 3DTV. Dit houdt een aantal kleine verschuivingen in met zo weinig mogelijk impact voor de klant.”

Voor de exacte details per regio kan de klant terecht op http://www.zenders.be. Om deze aanpassingen zo vlot mogelijk door te voeren zonder al te veel hinder voor de kijker, doet Telenet maximale inspanningen om zijn klanten zo goed mogelijk te informeren over de wijzigingen.

Digitaal aanbod
Een aantal Franstalige zenders verschuiven van het digitale betaalpakket naar het basispakket en worden zo toegankelijk voor alle digitale kijkers. Het gaat hier om France 4, France 5 en een nieuwe zender France ô. Voor bepaalde zenders is het moment rijp om het aanbod volledig digitaal te brengen. Op het digitale platform kan Telenet immers een breder aanbod voorzien voor bepaalde nichegroepen. Hiervoor verschuiven BBC World News, TVE, Cartoon Network en Kanaal Z van het analoge naar het digitale basisaanbod. Kanaal Z geeft aan dat zijn doelgroep eerder digitaal kijkt en verkiest daarom om digitaal te gaan.

Telenet informeert de klanten
Voor de aanpassingen op 22 juni zal Telenet zijn klanten over de wijzigingen informeren zowel via bannering op TV als via een brief thuis. Voor de digitale Telenet klanten gebeuren deze aanpassingen automatisch. Sommige analoge Telenet klanten zullen door het toevoegen van de nieuwe kanalen een of meerdere zenders opnieuw moeten programmeren op hun televisietoestel. Alle veranderingen worden vanaf 22 mei ook aangegeven op http://www.zenders.be of http://www.chaines.be.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: