Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2010
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Norkring België sluit eerste ronde van selectieprocedure af

Posted by dtvfan op 17 mei 2010

GunkTVNorkring België zal op 31 mei 2010 de eerste ronde van zijn selectie-procedure rond de verhuur van zijn omroepnetwerk afsluiten. Zo kan het bedrijf zich concentreren op het voorbereiden van de uitzendinfrastructuur tegen de herfst van dit jaar. Dat meldt Norkring in een persbericht. Norkring België is in onderhandeling geweest met meerdere partijen. Er werd intussen één contract afgesloten.

Norkring België engageert zich om zijn uitzendnetwerk volledig operationeel te maken tegen deze herfst, voor alle partijen waar het op 31 mei van dit jaar een akkoord mee zal gesloten hebben. Bijkomende partners die na 31 mei 2010 een akkoord sluiten met Norkring België, zullen vanaf 31 mei 2011 met hun eigen commerciële aanbod van start kunnen gaan.

De infrastructuur van Norkring België zorgt ervoor dat men in Vlaanderen en Brussel tv- en radio-uitzendingen draadloos kan uitzenden in digitale kwaliteit via de ‘digitale ether’. De ontvangst is mogelijk met een kleine antenne in of bij het televisie- of radiotoestel.

Advertenties

5 Reacties to “Norkring België sluit eerste ronde van selectieprocedure af”

 1. jan said

  Telenet heeft er toch een contract mee afgesloten ?

 2. dtvfan said

  Ja en dat meldt Norkring in het persbericht met volgende zin : “Er werd intussen één contract afgesloten.”. Er staat weliswaar niet expliciet Telenet, maar het akkoord werd al eerder overal in de media, ook op deze site, gemeld.

  Met vriendelijke groeten

 3. Danny Adriaensen said

  Ben eens benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Een volgepropte mux waardoor het beeld meer weg heeft van lego? Zelfs de mux van de VRT zit eivol, 4 TV zenders en een resem radiozenders. Heb daar eens een demo van gezien, het was toen nieuws op Eén, niet om aan te zien. Wat moet dat dan niet geven bij snel bewegende beelden?

 4. frank said

  Ik heb de beelden thuis op een analoge TV al gezien, scherpe beelden en goede kleuren, beter dan telenet analoog.

 5. op een analoge tv merk je daar niks van van de lage kwaliteit op DVB-T maar eens je een digitale tv hebt groter dan pakweg 70 cm dan zie je de nadelen al.
  de DVB-T kijkers worden door de VRT gezien als mensen met een kleine tv zeker op een zolderkamerke.
  of op een camping in belgie of de ardennen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: