Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2010
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Alfacam brengt sport en Belgische pop-rock in 3D

Posted by dtvfan op 29 april 2010

AlfacamAfgelopen weekend realiseerde Alfacam een technologisch huzarenstukje en een Europese primeur. Met een uitgekiende 3D-aanpak registreerde Alfacam 12 uren live 3D-televisie. Nog nooit eerder werd er zoveel in 3D opgenomen én uitgezonden. Dat meldt Alfacam in een persbericht. Met het Gents Boksgala, de Fed Cup, Leki & The Sweet Mints en Lierse SK – RS Waasland bracht EXQI afgelopen een sterk 3D-televisieaanbod, via het nieuwe Telenet 3D kanaal 333.

Alfacam is al twee jaar actief bezig met de ontwikkeling van 3D en blijft die knowhow aanscherpen en verfijnen. Het beschikt met OB43 ook over een volledig in 3D uitgeruste regiewagen.

3D-opnames zijn niet enkel technologisch verschillend van opnames in 2D. Ook het ritme, de cameraplaatsing en -bewegingen, kortom de volledige regie zijn anders. Ook worden er minder camera’s gebruikt omdat je als 3D-kijker minder beeldwisselingen wil zien en in het algemeen liever ruime shots wil dan close-ups. Daarom doet Alfacam dikwijls dubbele opnames: een aantal stereocamera’s dienen voor het 3D-deel en een aantal bijkomende camera’s worden gebruikt om een anders uitziend en dynamischer 2D-programma te brengen.

Alfacam ontvangt dagelijks vragen uit het buitenland en ziet zo haar technologische voorsprong opnieuw bevestigd. Vorige week werd nog de halve finale van het IPL cricket in India opgenomen in 3D, binnen een paar dagen doet Alfacam de finale van de EMIR CUP in Doha, Qatar in 3D.

Het komende weekend staan er 3D-opnames gepland voor het programma ‘Studio 3D’. Op zaterdag 1 mei worden vanaf 19.00 uur de concerten van de groepen Freaky Age en School is cool opgenomen. Zondag 2 mei staan vanaf 18.30 uur Absynthe Minded, Arid en Isbells op het programma. Fans kunnen zich altijd inschrijven voor de opnames nu zaterdag en zondag via publiek@exqi.tv.

De concerten passen in een reeks die tijdens het weekend worden uitgezonden op EXQI Plus. Volgend weekend brengt Studio 3D Hadise, daarna ook nog een liveregistratie van Jean Michel Jarre.

De uitzendingen van ‘Studio 3D’ lopen parallel op EXQI Plus in 2D, en op het Telenet kanaal 333 in 3D. Je hebt er wel een 3D-bril en een 3D-scherm voor nodig. Indien je afstemt op 333 zonder een 3D-toestel zal je overigens de beelden ‘naast elkaar’ zien en krijg je eigenlijk twee halve beelden te zien.

Panasonic, Samsung en Toshiba brengen nu al 3D-televisiescherm op de markt.

De 3D-opnames van de Belgische bands zullen wellicht de komende weken ook nog verdeeld worden op buitenlandse netten.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: