Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2010
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Fedcup en Roland Garros in 3D via Telenet Digital TV

Posted by dtvfan op 19 april 2010

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet zal op 24 en 25 april, samen met EXQI, het Fedcupduel tussen België en Estland in 3D uitzenden. Dat meldt Telenet in een persbericht. De wedstrijden in 3D zullen te bekijken zijn door alle klanten met een HD Digicorder en een aangepast 3D TV-toestel op het Telenet 3D Demo kanaalnummer 333. Tussen 24 mei en 6 juni zullen alle wedstrijden op de court central van Roland Garros in 3D worden uitgezonden in samenwerking met Eurosport.

Eerste live uitzending in 3D : de Fedcup
Telenet (distributie) en Exqi (productie) verzorgen samen de eerste live-uitzending in 3D in Vlaanderen. Daarvoor werd het Fedcup duel tussen België en Estland uitgekozen, dit weekend 24 en 25 april telkens vanaf 13.30 uur in de Ethias Arena in Hasselt. De wedstrijden zullen in 2D te zien zijn op EXQI Plus (analoog en digitaal) en in 3D op het Telenet 3D Demo kanaal nummer 333.

Telenet is blij dat de twee Telenet-ambassadrices Kim Clijsters en Yanina Wickmayer op hun weg naar de Wereldgroep te bewonderen zullen zijn in 3 dimensies op TV. Deze innovatie laat de kijkers toe nog intenser mee te leven met hun tennishelden dankzij de levensechte en hyperrealistische beelden.

Te bekijken met een HD Digicorder en een 3D TV-toestel
De wedstrijden zullen in 3D te bekijken zijn door alle klanten met een HD Digicorder en een aangepast 3D TV-toestel op kanaalnummer 333, dat voor alle klanten zichtbaar is. De nieuwe 3D TV-toestellen bereiken nu de markt.

Telenet werkt samen met Panasonic Belgium om het publiek te laten kennismaken met 3D televisie. De tenniswedstrijden zullen live te bekijken zijn in het Huis van de Toekomst op de nieuwe Panasonic 3D plasma tv’s. Panasonic organiseert daarvoor een wedstrijd, waarbij 80 consumenten een ticket kunnen winnen om de 3D uitzendingen mee te beleven.

Telenet bewijst met dit initiatief dat het de innovatie op het vlak van televisie op de voet volgt. De meer dan 600.000 klanten met een HD Digibox of Digicorder kunnen met een aangepast TV-toestel nu al in 3D kijken. Het Telenet 3D demokanaal blijft na het evenement beschikbaar met demomateriaal en hoogtepunten uit de wedstrijden.

Ook Roland Garros in 3D
Telenet wil de komende maanden ook andere grootschalige evenementen in 3D beschikbaar stellen om 3D televisie te promoten.

Tussen 24 mei en 6 juni zullen in samenwerking met Eurosport alle tenniswedstrijden vanop court Philippe Chatrier (court central) tijdens Roland Garros in 3D worden uitgezonden op het 3D demokanaal op Telenet Digital TV. Consumenten kunnen zo in de televisieverkooppunten 3D ten volle ervaren. Telenet, Eurosport en Panasonic zullen in die periode acties in verkooppunten opzetten om Vlaanderen te laten kennismaken met 3D televisie.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: