Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2010
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Programmatie EXQI Plus breidt uit vanaf 18 april

Posted by dtvfan op 7 april 2010

EXQI SportDe nieuwe commerciële zender EXQI Plus schakelt zeer binnenkort een versnelling hoger met een aantal nieuwe programma’s en een nieuw uitzendschema. Dat meldt EXQI in een persbericht. Om het de kijker zo duidelijk mogelijk te maken, bundelt EXQI Plus alle sport-programmatie in de week. Tijdens het weekend worden alle entertainment- en lifestyleprogramma’s uitgezonden. Daarnaast start EXQI vanaf 9 april met een dozijn 3D-projecten.

Transparante programmatie: sport en entertainment
Op weekdagen zal van 19.00 tot 24.00 uur EXQI Sport analoog op EXQI Plus uitgezonden worden. In het weekend starten naast de al bestaande programma’s ‘Cottage’, ‘Dragone’ en ‘Flying Tigers’, de nieuwe formats ‘Stedenspel’, ‘Goud-I’ en het 3D-muziekprogramma ‘Studio3’.

In ‘Stedenspel’ neemt een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp. In iedere aflevering is er één stad of dorp de winnaar die met de eeuwige roem naar huis gaat. In ‘Stedenspel’ is, naast de deelnemende steden, de hoofdrol weggelegd voor het grote zwembad van Studio 12 van het Eurocam Media Center. Dankzij de uitzonderlijke afmetingen van de studio (75m x 40 meter en een hoogte van ruim 22 meter) zullen er veel spectaculaire varianten op oude klassiekers worden gespeeld met een hoge amusementswaarde voor de hele familie. Zeepbanen, lopende banden maar ook spellen met de draaischijf en lopen over boomstammen zullen voor plezier zorgen.

‘Goud-i’ informeert de kijker over onder meer de nieuwste cd- en filmreleases, de meest interessante tentoonstellingen, de recentste concerten en de leukste weekendtips.

Daarnaast brengt EXQI ook wekelijks vanaf 9 april een aantal 3D-programma’s. In ‘Studio3’ staat een muzikale gast centraal. EXQI Sport bereidt ondertussen ook een meer gestructureerde en thematische programmatie voor.

‘De keuze voor meer sport ligt voor de hand. We hebben vastgesteld dat onze livesportwedstrijden erg aanslaan en bovendien is sport ook altijd een van onze sterktes geweest. Daarnaast is het geen geheim dat de publieke omroep minder sport zal aanbieden en willen wij de kijker graag trakteren op heel veel sport,’ licht EXQI-topman Gabriel Fehervari nog toe.
EXQI Plus is analoog en digitaal beschikbaar bij Telenet en zit ook in het basisaanbod van Belgacom TV.

Advertenties

6 Reacties to “Programmatie EXQI Plus breidt uit vanaf 18 april”

 1. William said

  Dat ze bij Exqi Plus maar eerst eens in HD beginnen uit te zenden ipv 3D experimenten. Alfacam is toch zooooo toonaangevend in HD, raar dat hun eigen zender dan enkel in SD uitzend.

 2. rob said

  Dat kan ik alleen maar bijtreden:

  Liever 1 EXQI zender in HD en laat al de rest zijn. Nu hebben ze 3 kanalen om dezelfde programma’s op verschillende uren uit te zenden. Waarom toch?

  Blijkbaar is kwantiteit voor sommige belangrijker dan kwaliteit.
  Nogmaals: zorg dat EXQI een toonaangevende HD zender wordt in ons landschap. Jullie als Alfacam hebben de middelen hiervoor.

 3. frank said

  Exqi plus stelt duidelijk niets voor. ’t Zou me niet verwonderen mocht Exqi failliet gaan

 4. ze kunnen de zender niet aanbieden in HD want ze zenden het uit voor analoge tv ook nog en digitaal,
  ze geven maar 1 stream door voor analoog en digitaal.
  en mag toch niet teveel kosten voor hen denk ik zo.
  en voor telenet is er amper plaats voor die zender.
  je ziet het aan hun Exqi Cultuur HD fenomeen op telenet.
  amper de helft van de dag zend het uit en bijna altijd snachts en in de voormiddag omdat ze ruimte moeten delen met Prime Sport HD.
  bij belgacom kan het wel 24/24 in HD dacht ik omdat ze daar per stream doorgeven en niet gedeeld op 1 mux zoals bij telenet.

 5. Dirk said

  Exqi wat ?? na de zeer goede sportverslaggeving voor liefhebbers van tweede klasse voetbal is deze zender overbodig want wat zenden ze uit ?? juist , oude programma’s.
  Ik vind ook dat ze beter in HD dan in 3 D moeten uitzenden.

 6. rob said

  @master-magic: En waarom kunnen een, vtm, canvas wel in HD uitzenden (en ook analoog en digitaal).

  EXQI Plus + EXQI Cultuur + EXQI Cultuur HD + EXQI Sport -> Maak daar 1 zender EXQI HD van. Niemand die daarom treurt.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: